Copiii născuți prin cezariană: în ce fel diferă de copiii născuți pe cale normală. 3 mituri și 2 adevăruri despre copii

Copiii născuți prin cezariană: în ce fel diferă de copiii născuți pe cale normală. 3 mituri și 2 adevăruri despre copii

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2021 in CuriozitățiSanatate

Cezariana este o operație în care un bebeluș este scos din abdomenul mamei printr-o incizie chirurgicală în uter. Nașterea artificială este al doilea nume pentru o operație cezariană. Astfel de nașteri pot fi planificate sau de urgență. Cel mai adesea, operația cezariană este prescrisă în circumstanțe speciale care pot amenința viața mamei și a copilului.

În unele cazuri, o operație cezariană este singura opțiune posibilă de naștere cu un rezultat reușit. Uneori, femeilor li se cere să efectueze o astfel de operație, pentru a nu mai suporta contracții prelungite și dureroase.

Nașterea prin cezariană, datorită specificității sale, este învăluită în mit și conjecturi. Astăzi, va vorbim despre cinci dintre ele, astfel încât să puteți aștepta cu nerăbdare nașterea copiilor voștri frumoși.

Cinci lucruri despre nașterea prin cezariană

1. Hiperactivitate

Se crede că o cezariană poate provoca hiperactivitate la un copil în creștere. Hiperactivitatea este o problemă a secolului nostru. Cu toate acestea, motivul acestui comportament nu este întotdeauna o operație cezariană și, cu o educație înțeleaptă, aceste probleme pot fi evitate.

2. Probleme cu dezvoltarea mentală

Bebelușii născuți prin cezariană sunt înregistrați la un medic pediatru și neurolog imediat după naștere. Dar nu îți face griji! Aceasta este o procedură standard care se efectuează numai ca măsură de precauție. Dacă bebelușul are încă o întârziere a dezvoltării, motivul este dat de obicei mai mulți factori, nu doar o operație cezariană.

3. Riscuri de complicații la copil

Cezariana nu necesită neapărat programe speciale de pregătire. Problemele care pot apărea în cazul operațiilor de cezariană sunt: intrarea lichidului amniotic în sistemul respirator, respirație grea, complicații ale anesteziei.

Riscul de complicații cresc în timpul unei cezariene de urgență, când corpul mamei nu are timp să se pregătească pentru procedură. Dar chiar și în acest caz, nu înseamnă că se întâmplă la toată lumea! Riscuri sunt și la nașterea normală.

În orice caz, dacă decideți să alegeți nașterea naturală, ar trebui să vă pregătiți și pentru o operație de cezariană de urgență.

4. Plâns frecvent

Stresul uriaș provocat de naștere activează diverși hormoni și întărește sistemul nervos al bebelușului. S-a ajuns la ideea că un bebeluș născut prin cezariană are tendința să plângă mai mult decât unul născut pe cale normală, deși asta nu este o regulă.

5. Lipsa de lapte

Starea creierului în cezariană este normalizată în a noua zi după naștere. Bebelușii născuți pe cale naturală revin la normal în prima zi de viață. Până corpul se adaptează la noua stare, poate apărea lipsa laptelui, dar nu trebuie să te sperii, pentru ca este un lucru normal.

Uneori procesul de alăptare la mame este întrerupt dacă acestea se află sub influența antibioticelor, însă nu uita că laptele mamar este necesar deoarece garantează dezvoltarea corectă și armonioasă a bebelușului.

Pentru a preveni această problemă, trebuie să acordați o atenție specială calificărilor medicului care va efectua operația și nu vă faceți griji degeaba. Cel mai adesea, laptele începe să se producă mai târziu din cauza stresului!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!