Consumul de alune scade riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alune scade riscul de boli cardiovasculare

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Medicii din Japonia susțin că, consumul regulat de alune reduce riscul bolilor cardiovasculare cu 13%

Oamenii de știință japonezi de la Universitatea Osaka au anunțat într-o declarație recentă că iubitorii de arahide sunt mai bine protejați de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.

A fost efectuat un studiu la scară largă din care au fost trase următoarele concluzii. Alunele au redus riscul general de boli cardiovasculare cu 13%, riscul de accident vascular cerebral în general cu 16% și riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 20%. Nu a existat nicio asociere în cazul bolilor coronariene și al accidentului vascular cerebral hemoragic.

Alunele normalizează nivelul zahărului din sânge. Pentru persoanele cu diabet zaharat, acest tip de nuci sunt benefice în cantități mici. Componentele conținute de alune sunt capabile să dizolve plăcile de colesterol și să accelereze metabolismul.

Medicii recomandă consumul alunelor și în cazul persoanelor care suferă de gastrită, ulcer, precum și pentru diferite boli ale sistemului nervos.

Consumul de alune este foarte benefic pentru bărbați, deoarece au un conținut ridicat de biotină. Această substanță ajută la combaterea problemei căderii părului.

Ca o reamintire, deși există multe beneficii ale consumului de alune, acestea nu sunt 100% sigure. Toate nucile sunt foarte alergenice, iar alunele nu sunt o excepție. Prin urmare, persoanele care suferă de alergii trebuie să fie atente atunci când mănâncă alune și produse care conțin alune.

În consumul regulat al alunelor, adulții nu trebuie să mănânce mai mult de 20 de grame pe zi, copiilor sub 10 ani nu li se vor oferi mai mult de 4-5 alune pe zi, iar adolescenților – nu mai mult de 8.

Apropo, s-a raportat anterior că două căni de cafea neagră băută pe zi ajută la combaterea obezității. Acest lucru se datorează faptului că, cafeaua mărește metabolismul. În plus, această băutură conține acid clorogenic, care accelerează descompunerea grăsimilor și încetinește semnificativ absorbția carbohidraților de către organism.

Cu toate acestea, cei cu hipertensiune arterială ar trebui să ia în considerare o altă metodă de slăbire. Cel mai bine este să duci un stil de viață sănătos, să mănânci corect, să faci mișcare și să dormi suficient.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!