Colesterol: 10 fructe care luptă cu colesterolul și întăresc inima

Colesterol: 10 fructe care luptă cu colesterolul și întăresc inima

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Este foarte recomandat să includeți aceste fructe în dieta dvs.! Și ar trebui, de asemenea, să învățați cum să combinați corect aceste fructe pentru a evita problemele digestive.

Menținerea nivelului scăzut de colesterol vă ajută să aveți o bună sănătate a inimii, iar acest lucru poate fi realizat în mod natural, prin alimentație adecvată, precum și exerciții fizice.

Aceste alimente conțin în mod natural vitamine și minerale de care organismul trebuie să funcționeze.

1. Merele

Sunt o modalitate eficientă de a lupta împotriva colesterolului ridicat. Unul sau două mere pe zi vor avea un efect cardioprotector puternic prin scăderea colesterolului rău. Ca urmare, îmbunătățește metabolismul lipidic și previne riscul bolilor de inimă.

2. Afine

Aceste mici boabe albastre conțin un compus numit pterostilbene (un antioxidant natural) care scade colesterolul rău.

3. Căpșuni

Potrivit studiului, după ce a mâncat o jumătate de pahar de căpșuni pe zi timp de o lună, un grup de voluntari au avut o reducere semnificativă a colesterolului rău.

Dacă aveți colesterol ridicat, atunci corpul dumneavoastră îl poate păstra în artere. Ca urmare, în timp, se poate întări, îngusta arterele și le poate înfunda complet. Dacă artera care furnizează sânge mușchiului inimii este blocată, poate apărea un atac de cord.

4. Strugurii

Strugurii sunt un produs ideal pentru reducerea colesterolului rău. Un studiu al Universității din California a constatat că, consumul de suc de struguri încetinește oxidarea colesterolului rău și ajută la menținerea sănătății inimii. De asemenea, promovează procesarea colesterolului la nivelul ficatului și activează excreția acestuia.

5. Prune

Pruna este un fruct care conține antociani (un antioxidant natural), substanțe care reduc absorbția colesterolului rău. Și, de asemenea, datorită conținutului ridicat de fibre solubile și insolubile, ajută la captarea și eliminarea excesului de colesterol obținut din alimente, îndepărtându-l din organism.

6. Portocale

Acest fruct este de obicei asociat cu vitamina C. Dacă aveți niveluri de colesterol nesănătoase, atunci consumul de portocale poate fi un mare beneficiu, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition Research, acestea vor oferi o doză importantă de hespetidină, antioxidantul ideal pentru a lupta colesterol rău.

7. Kiwi

Kiwi este un fruct care nu trebuie lăsat în afara dietei, dacă doriți să vă controlați colesterolul. Conține fibre dietetice sub formă de pectine, care sunt necesare pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge, prevenind absorbția acestuia în intestine.

8. Pere

Perele fac parte dintr-un grup de fructe care au capacitatea de a reduce colesterolul. Datorită conținutului abundent de fibre naturale sub formă de pectină. Ca urmare, previne reabsorbția colesterolului intestinal, care este produs de bilă, pentru a digera alimentele. Iar fibrele încetinesc tranzitul intestinal și reduc nivelul colesterolului rău din sânge (Clinica Mayo).

9. Rodie

Conținutul ridicat de antioxidanți și polifenoli din rodie îl face un excelent aliat al sănătății inimii. Potrivit doctorului Thomas Berenbeck, cardiolog la Clinica Mayo, sucul de rodie poate întârzia și bloca acumularea de colesterol în artere. Mai ales dacă aveți niveluri ridicate și constante de lipide în sânge.

10. Ananas

Ananasul este un alt fruct bogat în pectină și fibre, care scade colesterolul și promovează funcția intestinală sănătoasă. Fibrele vă permit să capturați excesul de grăsime și să îl eliminați din corp. Ca urmare, reduceți metabolismul grăsimilor și colesterolul rău la nivelul ficatului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!