Citate de viață inspirate de la Steve Jobs

Citate de viață inspirate de la Steve Jobs

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in CitateLecții de viațăSfaturi

La 5 octombrie 2011, legendarul inventator, unul dintre creatorii Apple, Steve Jobs, a încetat din viață. A luptat mult timp împotriva cancerului, dar boala l-a doborât: Jobs a murit la vârsta de 56 de ani. Astăzi ne amintim de cele mai strălucite citate ale geniului care ne-au schimbat perspectiva asupra vieții.

Jobs știa cum să se facă ascultat, iar ideea aici nu constă neapărat în ​​arta oratoriei, cât în ​​esența discursurilor sale. Discursul lui Steve Jobs este o sursă inepuizabilă de motivație.

Apreciază timpul

„ Nu avem mult timp ca să încercăm să trăim viața altcuiva. Nu vă încredeți în dogme: nu puteți trăi la fel cum vedeți la alții. În niciun caz gândurile altor persoane nu ar trebui să vă influențeze propria voce interioară. Și cel mai important: aveți curajul să urmați chemarea propriei inimi și a intuiției voastre. Este mai bine să facem ceva în prezent decât să ne îngrijorăm de cum a fost trecutul.”

Fă ceea ce iți place

„Descoperă ceea ce iubești cu adevărat și axează-te pe acel lucru. Are legătură atât cu munca ta, cât și cu viața ta personală. Munca îți va ocupa cea mai mare parte a vieții, iar singura modalitate de a fi fericit este să faci ceea ce crezi că merită efortul. Și singura modalitate de a face acest lucru este să iubești ceea ce faci, în acest fel nu te vei sătura nicicând! „

„Nu este important pentru mine să devin cea mai bogată persoană din cimitir. Ceea ce este important pentru mine este să mă culc și să mă gândesc că am făcut ceva bun astăzi.”

Atrage lângă tine oameni cu aceleași idei

„Am crezut întotdeauna că selecția corectă a angajaților este cheia succesului în orice afacere .

Modelul meu de afaceri este The Beatles. Patru băieți, fiecare echilibrându-se reciproc, iar rezultatul a fost mai mult decât doar suma componentelor. Acest lucru, în opinia mea, ar trebui să fie o afacere: lucrurile mari nu se fac singure, ele sunt întotdeauna realizarea echipei.

Concentrați-vă pe lucrurile importante

„Poți să te înnebunești de la prea multe griji! Există suficiente griji atât la locul de muncă, cât și în viața personală. În această agitație, suntem în mod constant îngrijorați de ceva și stresul nostru crește tot timpul, ceea ce nu ne mai permite să acordăm timp lucrurilor cu adevărat importante, care ne fac fericiți.

În ultimii 33 de ani, m-am uitat în oglindă în fiecare dimineață și m-am întrebat: „Dacă astăzi este ultima zi din viața mea, voi face ceea ce am planificat?

Banii nu sunt principalul lucru în viață

„ Au fost momente când nici măcar nu aveam propria mea cameră. Dormeam cu prietenii pe podea și, pentru a cumpăra mâncare, predam la magazin sticle de Coca-Cola. În fiecare duminică mergeam 10 kilometri pentru a mânca ceva gătit o dată pe săptămână, era o cină caritabilă la un templu de la Krishna. Și știi ce? A fost un moment minunat!”

Când am împlinit 23 de ani, aveam deja mai mult de un milion de dolari, la 24, aveam mai mult de 10 milioane, iar la 25, mai mult de 100 de milioane. Dar asta nu contează, pentru că nu am făcut niciodată nimic doar pentru bani, ci din plăcere.

Nu renunța doar pentru că ai eșuat la început

„ Nu există oameni de succes care să nu fi făcut niciodată greșeli în viața lor. Există doar oameni de succes care au greșit, dar și-au schimbat planurile pe baza eșecurilor din trecut. Sunt doar unul dintre acele persoane. Eșecurile sunt oportunități de a învăța din greșeli și de a te pregăti mai bine. “Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!