Cinci trucuri Feng Shui care îți îmbunătățesc viața de cuplu

Publicitate

Dacă îți cauți sufletul pereche sau dacă l-ai găsit deja, dacă vrei să reaprinzi flacăra pasiunii în relația ta sau vrei să accentuezi relația cu cea mai importantă persoană din viața ta -TU, atunci este bine să te folosești de înțelepciunea Feng Shui.

Practica Feng Shui presupune că fiecare lucru sau obiect din jurul nostru posedă o anumită energie, denumită chi, o energie care este în continuă schimbare. Pentru a avea o energie pozitivă, armonioasă, atunci chi-ul trebuie să curgă nestingherit, trebuie să existe un echilibru între yin și yang, adică o armonie între noi și natură.

Feng Shui-ul nu este o religie ci o artă, o știință, un stil de viață, rolul său fiind de a aduce armonie în casele noastre, modificând efectele negative ale rutinei cotidiene.

Feng Shui se traduce în vânt-apă, și reprezintă o parte importantă a culturii chineze. Această practică vrea să armonizeze elementele naturale cu cele create sau construite de om.

Astfel, deși poate avem impresia că nu avem nevoie, această practică ne îmbogățește și îmbunătățește viața.

Eliberează-ți casa și inima – Chiar dacă ai păstrat mici amintiri, suveniruri din trecut, ale unor relații trecute și eșuate (scrisori de dragoste, actele de divorț), nu le mai păstrați! Nu fac decât să ocupe un spațiu inutil, să-l aglomereze și să vă țină în loc. Aranjați dormitorul încât să fie cât mai aerisit, șifonierul sau dressing-ul să fie cât mai ordonat, și ar fi bine să păstrați un raft gol special pentru potențialul sau viitorul partener, în așa fel încât atunci când va veni să se simtă cât mai confortabil.

Îmbrățișează intimitatea și receptivitatea – filozofia Fen Shui se bazează pe harta Bagua sau Cele 9 zone ale vieții. Aceste zone se concentrează pe lucrurile de care avem nevoie pentru a ne simți împliniți : reputație, dragoste și căsătorie, creativitate și copii, avere și prosperitate. Respectul reciproc alimentează zona de reputație, acest lucru fiind foarte important într-o relație. Concentrează-te și ascultă-ți partenerul, plănuiește o noapte romantică, arată-i că este apreciat. Cu cât vei aprecia mai mult o floare cu atât aceasta va înflori și se va face mai frumoasă!

Publicitate

Creșteți împreună – cele 9 zone Bagua sunt aranjate ca o grilă de trei pe trei, o hartă practic. Pe această hartă autocunoașterea este în opoziție cu căsătoria și dragostea, ceea ce înseamnă că cele două categorii trebuie să fie în armonie. Astfel, cu cât vă cunoașteți mai bine unul pe celălalt, cu atât vă veți dezvolta mai bine relația.Cu alte cuvinte dacă ai grijă de tine și te iubești, acest lucru se va transpune și în relație.

Imaginează-ți dormitorul ca pe o tablă de șah 3D – dormitorul reprezintă simbolul sănătății relației tale, dacă va arăta ca un sanctuar liniștit astfel va fi și relația, dacă va fi aglomerat, cu haine și lucruri aruncate una peste alta, atunci relația ori nu va exista ori vor exista certuri continue. Ce ți se pare romantic? Bazează-te pe simțurile tale și crează un ”cuibușor al dragostei”, folosește lumânări, fotografii sau picturi care să emane o uniune fericită. Nu îți pune televizorul în dormitor sau orice reprezintă distracție! Dormitorul trebui să fie numai pentru voi doi, de aceea folosește cristale de cuarț roz, lămpi asortate, fotografii cu voi doi din care să reiasă iubirea și veselia, amintiri pentru o viață fericită și plină de dragoste.

Amplifică decorul – poziția zonelor vieții de pe harta Bagua corespund cu locația lor în casă, aici intervenind elementul Feng Shui. Dacă adăugați lumânări, de exemplu, în zona care corespunde dragostei sau căsniciei, atunci se vor amplifica generozitatea, bucuria, pasiunea și râsul în relația ta, în timp ce elemente ca ceramica te vor ajuta să te simți mai conectată , altruistă, ”cu picioarele pe pământ”.

Pentru cei care încă sunt singuri, așezați în dormitor lumânări roz (pe care le și aprindeți) pentru a vă chema partenerul mai repede, iar dacă aveți deja o relație, aprindeți lumânări roșii pentru a intensifica pasiunea dintre voi.

Sursa: zenunivers.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu! Cele mai mari bogăţii sunt chiar lângă noi, dar nu avem ochi întotdeauna să le vedem.

Publicitate

Când privim numai la necazurile şi suferinţele noastre, tindem să credem că noi avem cea mai grea cruce, dar când cugetăm mai în adânc, găsim atâţia oameni care suferă cu adevărat şi care au într-adevăr cruci grele.

Cele mai mari bogăţii sunt chiar lângă noi, dar nu avem ochi întotdeauna să le vedem. Ele sunt răsuflarea în nările noastre, auzul în urechi, graiul pe buze, bătaia inimii în piept, raţiunea în cuget, lumina în ochi, florile în cale, faptele bune în mâinile noastre, libertatea de care dispunem, prietenii de lângă noi, viaţa din noi …

În virtutea acestui lucru ar trebui să mărturisim cu toată fiinţa noastră că suntem fericiţi şi avem toate motivele să fim: faptul că Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem, ne-a învrednicit să cunoaştem dreapta credinţă ortodoxă, ne-a dăruit sănătate – un dar atât de preţios, ne-a dăruit un aşternut unde să ne plecăm capul, ne hrăneşte de fiecare dată din belşugul Lui de bunătăţi, ne-a dăruit familia şi prietenii care să ne iubească şi să ne ajute … toate acestea consider că ar trebui să fie cele mai mari motive de fericire pentru fiecare dintre noi.

Ce mari binecuvântări! Câţi nu şi-ar dori să aibă ce avem noi, câţi nu tânjesc după sănătate … iar noi nu ştim să valorăm ce avem; de cele mai multe ori preţuim un lucru după ce îl pierdem. Cârtim adesea pentru ceea ce ne lipseşte, chiar ne răzvrătim împotriva Stăpânului, uitând că El, Milostivul, are grijă de fiecare dintre noi, rânduind în viaţa fiecărui om, în mod echilibrat, atât bucurii cât şi suferinţe.

Dacă omul ar sta numai în durere, ar cădea în deznădejde, iar dacă ar avea numai bucurii, ar uita ce e durerea. Aşadar, suntem cu adevărat fericiţi şi bogaţi dar nu conştientizăm lucrul acesta. Am ajuns să credem că în zilele noastre nu se mai întâmplă minuni, uitând că cea mai mare minune suntem noi, minunea de a exista, de a fiinţa! Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu.

Am uitat prea uşor că lucrurile mărunte de fiecare zi fac viaţa mai frumoasă. Ne stresează exact acele lucruri care ar trebui să ne facă seara să săltăm de bucurie. Încărunţim aşteptând lucruri grozave, experienţe uimitoare, un zbor pe lună şi nu vedem că liliacul din faţa casei a înflorit a doua oară …

Publicitate

Şi pentru că unii consideră că fericirea este în strânsă legătură cu banii, să amintim puţin şi despre bani, cu toate că nu mi-a făcut niciodată plăcere să vorbesc despre ei, tocmai pentru faptul că banii falsifică inima omului, o fac de plastic, o fac nesimţitoare la necazurile şi nevoile celor din jur, iar cu cât e mai bogat, omul devine cu atât mai lacom şi mai egoist.

Poate că fiecare dintre noi a simţit că nu banii aduc inimii linişte, căci inima nu plânge după ce plâng ochii; ochii plâng după frumuseţea exterioară, inima caută frumuseţea lăuntrică; ochii plâng după averi, onoruri şi putere, inima însetează după iubire… Să nu se înţeleagă greşit, nu sunt împotriva banilor, ci împotriva dominaţiei lor asupra minţii şi voinţei omului.

Cu bani se pot face atâtea fapte bune şi milostenii; mai mult de atât şi Sf. Ioan Gură de Aur spune foarte frumos: „Eşti bogat? Foarte bine! Eşti zgârcit? Foarte rău! Nu cei bogaţi vor fi osândiţi, ci aceia care slujesc bogăţiei.” Deci nu osândeşte nimeni pe bogaţi, nu e păcat să fii bogat, ci să întrebuinţezi greşit averea, devenind astfel robul ei.

Să ne lumineze Dumnezeu ca să ştim cum să ne rugăm şi ce să cerem în rugăciuni, ca să nu ne păgubim singuri. Să-L rugăm să ne ierte pentru cârtirea şi nerecunoştinţa noastră, să ne înveţe să preţuim ceea ce deja avem, şi să-I mulţumim pentru toate câte ne dăruieşte şi că încă ne dă vreme de pocăinţă.

„Doamne, Tu ai zidit rărunchii mei, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. Te laud că sunt o făptură aşa de minunată!” Îţi mulţumesc că ai lăsat inima mea să mai bată şi astăzi, Îţi mulţumesc că m-ai învrednicit şi astăzi să văd lumina zilei, Îţi mulţumesc pentru toate binecuvântările din fiecare zi şi pentru tot ce-mi dăruieşti! Doamne, slavă Ţie!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet