Cinci sfaturi care te vor ajuta sa-ti gasesti linistea interioara – Trebuie să calmezi apele tulburi din mintea ta pentru a-ți găsi pacea interioară

„Fericirea poate fi intalnita intr-un simplu graunte de nisip din desert.” - Paulo Coelho De ce este atât de greu să fii fericit? Dintotdeauna am încercat să delimităm „binele” de „rău” pornind de la învățăturile părintești sau de la sfaturile unor persoane etalon pentru noi. Astfel, de cele mai multe ori asociem conceptul de „bine” cu fericirea, iar conceptul de „rău” cu nefericirea, însă fericirea nu are o definiție general valabilă, ci este personalizată de fiecare om în parte în funcție de emoții, sentimente, trăiri personale sau de ceilalți. Cum să fii fericit in 10 pasi simpli Decalogul fericirii Fericirea nu este prezentă în viața noastră mereu, de multe ori ea depinde doar de noi, trebuie să vrem să fim fericiți. Din păcate, ne complicăm viața chiar în punctul în care fericirea este chiar în fața noastră, dar noi nu suntem capabili să o recunoaștem.

Așadar, iată câteva aspecte necesare pentru obținerea fericirii:

Încetează să îți mai pese de ceea ce cred alte persoane despre tine Aristotel spunea că „Oamenii sunt prin natura lor niște animale sociale”, știu poate părea puțin ciudată această idee, dar consacrând timp preocupându-te de ceea ce cred alții despre tine este o risipă de energie și o pierdere de timp. Niciodată nu vei putea să-i mulțumești pe toți, așadar fii tu însăți pentru a putea fi fericită! Încetează să mai încerci să-i mulțumești pe toți Fii cea mai bună „versiune” a ta și vei atrage în mod natural oamenii oamenii care chiar își doresc cu adevărat să fie lângă tine. Nu mai participa la zvonuri Persoanele care împart zvonuri cu tine vor vorbi cu siguranță și despre tine. A crede în zvonuri este ca și cum ai paria totul pe o echipă de fotbal care nu are nicio șansă. Încetează să-ți mai faci griji Energia ta va merge în același loc în care vor merge și gândurile tale. Când îți faci griji, investești timp și energie în ceva ce nu îți dorești să se întâmple. Învață să lași în spate lucrurile negative și să vezi viața cu ochi mai încrezători. Lasă în spate sentimentele de nesiguranță Când te iei prea tare în serios, crezi că și ceilalți fac la fel. Vrei să fii perfect și să te pricepi de minune la orice, însă fii așa cum ești tu în realitate și încetează să îți faci griji de maniera în care ești perceput. Nimeni nu este perfect! Nu mai lua totul personal Adevărul este că majoritatea persoanelor sunt atât de absorbite de propriile lor vieți, încât nu mai au timp să își facă griji și pentru tine. Așadar se întâmplă să nu fii chiar în centrul universului, motiv pentru care unele reacții pe care tu le consideri personale nu au nicio legătură cu tine, așa că uită-le și nu mai pune la suflet! Lasă trecutul în urmă Cu toții am fost răniți, cu toții am făcut rău voluntar sau involuntar, cu toate acestea, din fiecare experiență trebuie să învățăm câte ceva, astfel vom deveni mai puternici. Încetează să faci cheltuieli inutile Uneori o viață simplă, modestă îți poate aduce mai multă fericire decât ți-ai putea imagina. Complicarea vieții prin achiziționarea obiectelor inutile nu va face decât să vă aglomereze casa și, implicit, viața… Renunță la furie Furia arde mâna celui care o ține. Scapă de ea odată pentru totdeauna! Fii fericită! Renunță la control Din moment ce trăim într-o lume haotică, grăbită și aflată într-o dezvoltare continuă, învață să fii receptivă la nou și să te adaptezi din mers! Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

A avea o minte neliniștită poate fi extrem de epuizant. Sărind de la o grijă la alta, fiind copleșit de frici și anxietate, mintea ta devine un haos care te împiedică să-ți găsești pacea interioară.

Mulți fac confuzie între a avea o minte neliniștită și a fi o persoană curioasă și productivă. Deși această energie interioară poate fi deseori reflectată în dorința de a învăța lucruri noi, de cele mai multe ori neliniștea experimentată este doar un zgomot mental ce provoacă confuzie, epuizare și nefericire.

Însă, dacă ai o minte neliniștită, nu trebuie să dai vina doar pe tine însuți. Incapacitatea de a-ți găsi pacea interioară poate fi o combinație subtilă de mai mulți factori.

Trebuie să calmezi apele tulburi din mintea ta pentru a-ți găsi pacea interioară

Una dintre cele mai bune cărți referitoare la legătura dintre zgomotul mental și depresie a fost scrisă de Kay Jamison, un psihiatru de la Universitatea John Hopkins din Baltimore. Cartea respectivă se numește O minte tulbure (An Unquiet Mind), iar în cadrul acesteia Jamison relatează o experiență personală.

„Când eram mică, eram mereu predispusă instabilității emoționale. Tristețea mi-a fost tovarășă în perioada adolescenței și, atunci când mi-am început viața profesională, am devenit prizoniera unor cicluri inevitabile de frică și anxietate. Mintea mea neliniștită de-abia îmi permitea să trăiesc.”

Dacă te regăsești în paragraful relatat de Jamison mai sus și vrei să-ți găsești pacea interioară, te sfătuim să ții seama de următoarele cinci sfaturi. Suntem siguri că le vei găsi foarte utile.

Pacea interioară îți permite să fii fericit

1. Scapă de poverile inutile

Cu siguranță cari după tine numeroase poveri, chiar dacă nu ești conștient de asta. Pentru a-ți găsi pacea interioară, este nevoie să descoperi care sunt sunt aceste greutăți invizibile.

 • Ești înconjurat de oameni care, în loc să-ți îmbogățească viața, încearcă să-ți fure energia pozitivă.
 • Este foarte probabil să faci o prioritate din ceva ce nu este cu adevărat important.
 • Acceptă faptul că moderația îți aduce mai multe beneficii decât excesul.

2. Fă o pauză de un minut și respiră adânc, oprind zgomotul mental

Trecutul nu mai există, nu mai ai cum să-l modifici, iar viitorul nu există încă. Concentrează-te asupra momentului actual, asupra locului în care te afli acum.

 • Stai pe loc și respiră. Inspiră adânc și ține-ți respirația pentru cinci secunde, apoi expiră cu vigoare.
 • Deși poate părea greu de crezut, acest exercițiu simplu îți va relaxa mintea. Exercițiile de respirație oxigenează creierul și te ajută să fii mai calm.
 • Atunci când corpul se simte bine, îți este mai ușor să te conectezi cu tine însuți.
 • Cu umilință, întreabă-te ce-ți dorești de la viață, ce cauți, ce nu dorești și care îți este destinația.
 • Îți recomandăm să încerci acest exercițiu atunci când te trezești dimineața.

Trebuie să ieși în natură pentru a descoperi pacea interioară

Publicitate

3. Construiește „ziduri protectoare”

O minte neliniștită este și foarte permeabilă. Aceasta permite grijilor din exterior și intereselor celorlalți să o pătrundă. Atunci când această energie negativă îți zguduie pacea interioară, ea se întrepătrunde cu slăbiciunile tale personale, formând o combinație nocivă. Iată cum poți construi „ziduri protectoare”:

 • Distanțează-te de lucrurile care îți strică armonia interioară. Nu ai nevoie de oameni egoiști și interesați în viața ta.
 • Ridică ziduri pentru a te proteja împotriva celor care aduc după ei furtuni, când tu pur și simplu vrei ca ziua ta să fie calmă.
 • Apară-te de cei care nu te respectă. Îi poți ierta dacă vrei, dar alungă-i din viața ta.

4. Tăcerea este vindecătoare

Dedică cel puțin o oră și jumătate sau două ore din ziua ta pentru a te înconjura de tăcere.

Aceste momente de pace și liniște interioară te vor ajuta să-ți descoperi nevoile adevărate și să-ți calmezi mintea neliniștită.

Oamenii cu mintea neliniștită, care se lasă mereu cuprinși de griji uită să aibă grijă de ei înșiși. Aceștia uită cât de importantă este propria lor persoană.

Permite-i tăcerii să te relaxeze și alungă fricile și grijile care te macină. Lasă-te cuprins de sentimente precum satisfacția, pacea interioară și echilibrul dintre suflet și minte.

Meditația te ajută să descoperi pacea interioară

5. Cultivă recunoștința

Acest ultim sfat pentru a-ți găsi pacea interioară este probabil cel mai greu de urmat. Relaxează-te și concentrează-te asupra următoarelor gânduri:

 • Dacă ești trist pentru că anumite persoane nu te iubesc, distanțează-te de acestea. Deși această soluție este simplă, nu este ușor să o pui în aplicare.
 • Dacă te simți neliniștit, încearcă următorul truc: alege să nu te mai simți astfel. Stopează aceste sentimente și nu uita că ești valoros.
 • Fii recunoscător pentru bucuriile mărunte de care ai parte și pe care le treci cu vederea.
 • Fii recunoscător că ești sănătos din punct de vedere fizic și înconjoară-te de oameni pe care îi iubești și care te iubesc.
 • Învață să fii recunoscător pentru fiecare nouă zi. Oportunități pentru a-ți atinge obiectivele îți ies permanent în cale.

Fii fericit, calm și echilibrat și îți vei găsi pacea interioară!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Sfaturi de viaţă pentru o viaţă împlinită, titlul care mi-a venit în minte după ce în urma inspiraţiei oferită prin cărţi şi articole peste cinsprezece cititori au devenit autori. Unii m-au contactat ca să îmi spună că au căpătat curajul să scrie, citindu-mi experienţele pe care cu bucurie le-am pus la dispoziţia tuturor pe Blog. Un procent de aproximativ 31% din audienţa care mă citeşte sunt oameni trecuţi de vârsta de cincizeci de ani, iar din acest motiv multora nu le este uşor să accepte sfaturi de viaţă de la un copil, aşa cum m-au numit ei cu recunoştinţă. Lista cu 27 de sfaturi de viaţă este pregătită. Aşadar, să îi dăm drumul! Sfaturi de viaţă pentru oamenii pragmatici 1). Nu există ruşine în a recunoaşte faptul că în viaţa ta persistă haosul şi că ai nevoie de limpezire. Oamenii care sesizează acest lucru şi care iau măsuri din timp, sunt acei oameni care de cele mai multe ori descoperă că ei sunt sprijinul de care au avut nevoie. 2). Cu cât înaintezi prin viaţă zilele devin din ce în ce mai scurte, anii devin luni şi lunile au devenit acum zile. Săptămânile s-au transformat în ore iar tu ai început să dormi din ce în ce mai puţin. 3). Pe parcurs ce vei creşte vei înţelege că o casă este o clădire, acasă este un sentiment. 4). Copiii sunt frumoşi şi puri. Fă tot ce îţi stă în putere ca lucrurile să rămână astfel. 5). Ceea ce nu accepţi la partenerul tău la început de relaţie va pune capăt relaţiei mai devreme sau mai târziu. 6). Un act sexual poate strica o relaţie de prietenie de o viaţă. 7). Acceptă sfaturi de viaţă de la oamenii ale căror vieţi s-au dovedit a fi un eşec. Contrar aparenţelor aceştia au acumulat o gamă variată de experienţe de viaţă. Astfel, sfaturile lor extrase din experienţele lor îţi pot oferi soluţii eficiente la problemele tale. 8). Orice activitate despre care ai realizat că a încetat să îţi aducă bucurie sau entuziasm, te îngroapă, treptat, adică încet şi sigur. Debarasează-te de ea, fă alte lucruri. Alege diferit ca să fii fericit. 9). Orice ţi-au spus oamenii că trebuie să faci nu trebuie să faci şi orice ai simţit să faci ar fi bine să faci. Nu oamenii sunt responsabili pentru fericirea ta, tu eşti autorul şi personajul principal din povestea vieţii tale. 10). Dacă nu eşti convins că cel pe care îl faci e cel mai bun lucru pe care l-ai putea face, renunţă să îl faci. 11). Dacă ai ceva de spus despre care eşti convins că necesită să fie spus, fă-te auzit, strigă cu voce tare şi nu te feri să îţi scrii pe un blog ideile şi sfaturile ajutătoare. Ele îi vor încuraja pe mulţi. 12). Nu îţi construi o pagină cu autor necunoscut, de teama părerilor prietenilor care te cunosc din copilărie. În felul acesta îţi vei irosi viaţa şi priceperea. Oamenii sunt liberi să creadă ce vor iar părerea fiecăruia reprezintă suma formării pe care a primit-o. Dintre oamenii care te înconjoară (chiar şi oamenii care te iubesc) 97% nu deţin convingeri proprii despre viaţă, despre mistere şi universuri. Ei doar duc mai departe idei care nu le aparţin, pe care minţile lor neputincioase au reuşit să le accepte, chiar dacă nu le-au înţeles sau nu sunt dovedite. 13). Nu accepta ceva ca fiind adevărat doar pentru faptul că ţi-a spus-o o persoană pe care o respecţi ori una căreia îi eşti dator. Eşti liber să îţi colorezi destinul cu propriile nuanţe. 14). Oamenii care nu sunt de acord cu ideile pe care le dezvolt în Cărţi disponibile nu deţin explicaţii mai bune, argumente sau convingeri diferite, ci nu le acceptă din invidie sau din prostie. Ei nu gândesc, nu creează, nici nu inspiră, nu se bucură şi nu deţin realizări. Ei doar urăsc, distrug, dispreţuiesc şi critică, reacţii născute din frustrare şi nemulţumire de sine. 15). Nu te strădui să explici ceva unei persoane care în realitate nu intenţionează să te înţeleagă, ci doar te provoacă, ca să îţi irosească energia şi timpul. Nu ai nevoie să fii pe locul întâi, nimeni nu este. 16). Cineva mi-a spus că scriu prea mult. Am răspuns că nu scriu prea mult, anumiţi oameni citesc prea puţin. 17). Nu citi cât mai mult, citeşte cât mai atent cărţi cât mai bune. 18). Dacă ai nevoie de aprobări din partea oamenilor ca să îmbraci un anumit gen de haine ori să porţi o nouă pereche de încălţăminte, te afli în dificultate, iar personalitatea ta cândva a fost afectată şi vei avea de suferit. 19). Nu căuta să îţi organizezi viaţa exterioară ca să nu ucizi aventura ori misterul din ea. Încearcă în schimb să îţi hrăneşti spiritul. De acolo pleacă haosul care îţi ucide şansele şi îţi dă toate planurile peste cap. 20). Nu încerca să îţi trăieşti viaţa în aşa fel încât să îi mulţumeşti pe toţi în afară de tine. Oamenii sunt din ce în ce mai pretenţioşi şi apreciază din ce în ce mai puţin oamenii. Urmând acest scop, vei rămâne la stadiul de încercare, iar în final te vei îneca. 21). Nu scrie, nu iubi, nici nu trăi pentru bani, cu ajutorul banilor vei reuşi să faci toate acestea. Nu sunt puţini acei oameni care confundă scopul cu uneltele. 22). În lumea aceasta totul este despre tine şi întreaga lume se învârte în jurul tău. Însă nu privi acest adevăr prin prisma egoismului, îmbrăţişând ideea că tu eşti buricul Pământului şi că alţii sunt doar spectatori. Fiecare om este buricul Pământului pentru el şi e spectator pentru alţii, ca să adulmece viaţa pe deplin, ca să crească în cunoştinţă şi în simţăminte aşa cum i-a fost hărăzit. 23). Viaţa nu este o luptă, nici o şcoală şi nici o tragedie, este o călătorie care poate fi trăită cu bucurie. 24). Ceea ce nu te ucide astăzi te face să fii mai puternic până când se va întoarce la tine ca să te ucidă. Te temi de afirmaţia mea? Doar nu ai vrea să trăieşti o mie de ani aici şi aşa, în condiţiile despre care te plângi mai tot timpul. 25). Nu fugi de singurătate ca să nu alerge ea după tine. 26). Fii bun cu oamenii care sunt răi cu tine, iar ei îşi vor aminti că ai fost bun cu ei atunci când vor dori să fie răi cu tine pentru a doua oară şi vor fi buni cu tine pentru prima oară. Orice ai încerca să faci, să te răzbuni şi să fii indiferent sau orice altceva, vine din slăbiciunea ta şi îţi va pricinui neplăceri mai târziu. 27). Nu încerca să îţi faci dreptate în faţa oamenilor cu orice preţ. Părăseşte zonele de conflict ori pe oamenii care ţi-au dovedit în repetate rânduri că nu te agreează.