Cinci produse care curăță vasele de sânge de colesterol!

Cinci produse care curăță vasele de sânge de colesterol!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Știați că alimentele bogate în acizi grași omega-3 sunt perfecte pentru curățarea arterelor și echilibrarea nivelului trigliceridelor și colesterolului? Iar peștele albastru, în acest sens, este unul dintre cele mai recomandate alimente.

5 alimente care vă vor scăpa de colesterolul rău:

1. Alge marine

Algele marine sunt cu adevărat unele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți găsi! Dacă nu ne credeți, aruncați o privire mai atentă asupra compoziției lor nutriționale: minerale, proteine, carotenoide și antioxidanți.

Algele sunt tot ce aveți nevoie pentru a menține sănătatea și buna funcționare a întregului corp. În plus, datorită capacității lor de a curăța arterele, algele ajută la scăderea tensiunii arteriale. Deci, dacă vreți să vă curățați în mod eficient arterele, atunci algele nu ar trebui să lipsească din gustările voastre de zi cu zi.

2. Pește albastru: ton și somon

Mulți oameni nu consumă aceste tipuri de pește, tocmai pentru că au o carne „grasă”. Se crede că această grăsime dăunează sănătății noastre.

În realitate, uleiul de pește albastru conține un aminoacid cu proprietăți benefice uimitoare. Aceștia sunt, desigur, acizi grași Omega-3, care ajută la echilibrarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge. Astfel, substanțele care fac parte din peștele albastru ne ajută să ne curățăm arterele. Așadar, dacă adăugați în alimentație produse cu acizi grași omega-3, în curând vă veți simți mult mai bine.

3. Făină de ovăz

Dacă vă uitați după un înlocuitor pentru făina de grâu, atunci făina de ovăz este o variantă foarte bună, deoarece nu are mulți carbohidrați.

Făina de ovăz ne poate oferi energia de care avem nevoie pentru a fi activi și nu se va transforma în grăsime mai târziu. În plus, fulgii de ovăz sunt bogați în fibre dietetice, ceea ce înseamnă că reduce capacitatea colesterolului de a se „prinde” de pereții arterelor.

Însă, în ciuda faptului că astăzi puteți găsi multe produse care includ fulgi de ovăz, trebuie să fiți extrem de atenți, deoarece nu toate tipurile sunt la fel de benefice. La urma urmei, fulgi de ovăz pot fi amestecați cu ușurință cu grăsimi trans. Așadar, cel mai bine este să alegeți fulgii de ovăz separat.

4. Soia

În principiu, toate leguminoasele sunt bune pentru organism, dar soia este cea mai bună opțiune. Izoflavonele, care fac parte din compoziția sa nutrițională, reduc semnificativ colesterolul și trigliceridele din sânge.

În ziua de astăzi puteți găsi soia peste tot: se vinde în orice supermarket sub formă de băuturi, conserve, precum și în alimente procesate, cum ar fi tofu. Dacă nu ați încercat încă produsele din soia, vă recomandăm să faceți acest lucru.

La început, acest produs poate părea lipsit de gust pentru voi, dar acest lucru poate fi văzut ca un plus, deoarece se potrivește cu multe ingrediente, deci poate fi integrat cu ușurință în rețetele voastre preferate.

5. Roșiile

Roșiile sunt bogate în licopen, care este un puternic antioxidant. Dar de ce, vă întrebați, aveți nevoie de antioxidanți pentru a vă ajuta să vă curățați arterele?

Motivul este că uneori cauza arterelor înfundate este procesul oxidativ din sânge. Antioxidanții (după cum sugerează și numele) pot opri acest proces și pot readuce circulația sângelui la normal.

Însă cel mai bun lucru la roșii este versatilitatea lor, deoarece pot fi folosite pentru a prepara diverse salate, mâncăruri, supe reci și cocktailuri de legume.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!