Cinci idei gresite despre fericire pe care ar trebui sa le scoti din mintea ta!

Cinci idei gresite despre fericire pe care ar trebui sa le scoti din mintea ta!

Publicat de Patricia Esca pe 11 April 2019 in Lecții de viață

“Nu este îndeajuns să ai o minte bună, scopul principal e să o folosești bine.” Rene Descartes

Fericirea nu este greu de atins, din acest motiv trebuie sa incepi sa uiti toate acele teorii gresite despre fericire. Greseala cea mai mare pe care o poate face o persoana este aceea de a analiza in profunzime fiecare situatie. Nu este vorba despre actiuni gresite sau corecte, ci doar despre o gandire care te impiedica sa atingi fericirea.

5 teorii gresite despre fericire pe care trebuie sa le uiti

1. Succesul iti aduce fericirea – Este o teorie gresita, pentru ca, surprinzator, succesul nu iti aduce fericirea. Probabil ca ai cunoscut de-a lungul vietii foarte multe persoane care au un job perfect, familie, bani sau multe alte lucruri, dar, cu toate acestea, nu se simteau cu adevarat implinite si fericite. Fericirea inseamna sa atragi in viata ta lucrurile de care ai nevoie cu adevarat.

2. Banii cumpara/nu cumpara fericirea – Unele persoane spun ca banii cumpara fericirea, in timp ce altele sustin opusul, asa ca totul devine un paradox. In fond, banii aduc si foarte multe responsabilitati si stres, iar lipsa lor aduce foarte multe probleme si griji. Pana la urma, ajungi sa te intrebi cum este mai bine. Banii sunt doar un bun material, te folosesti de ei pentru a-ti satisface anumite nevoi, dar la finalul zilei ai nevoie de cineva care sa te faca sa te simti bine. O imbratisare calda este mult mai valoroasa decat banii pe care-i ai in portofel.

3. Un curs de dezvoltare personala te va ajuta sa te simti mai bine – Gresit. Foarte multe persoane ajung sa citeasca carti de dezvoltare personala, sa urmareasca tutoriale pe Youtube sau sa vorbeasca cu un mentor, dar toate aceste lucruri nu ajuta cu adevarat. In fond, nu toate problemele pot fi rezolvate foarte usor, iar exemplul unor persoane care au atins fericirea nu se aplica pentru toata lumea. Ce trebuie sa intelegi? Fericirea depinde doar de tine la finalul zilei, asa ca incearca sa tii cont de unele reguli, dar foloseste-le asa cum simti ca este mai bine.

4. Nu trebuie sa faci mari eforturi ca sa fii fericita – Probabil ca ai vazut foarte multe filme sau tutoriale in care oamenii au nevoie doar de un imbold ca sa fie cu adevarat fericiti, dar, in realitate, lucrurile stau altfel. Daca vrei sa fii cu adevarat fericita si implinita, trebuie sa lucrezi intens cu tine. Este important sa-ti dai seama care sunt acele lucruri care te afecteaza si sa incerci sa le elimini din viata ta. Nu se poate spune ca exista o “reteta” pentru fericire, dar in mod sigur aceasta stare depinde numai si numai de tine.

5. O relatie te va face sa fii fericita – Daca te simti singura, este suficient ca sa crezi ca o relatie te-ar putea face fericita. Cu toate acestea, nimic nu este atat de simplu, o relatie implica foarte mult timp si efort, ceea ce inseamna ca nu vei avea parte de tot ceea ce iti doresti din prima clipa. Mai mult decat atat, in ziua de azi, o relatie reusita este destul de greu de intretinut si exista riscul sa vina vorba si despre o despartire, lucru care te-ar putea afecta si mai mult.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!