Cei din jur nu vor sti ce gandesti, ei te vor judeca dupa ceea ce spui! Invata sa vorbesti despre toate, insa cu respect si iubire.

Cei din jur nu vor sti ce gandesti, ei te vor judeca dupa ceea ce spui! Invata sa vorbesti despre toate, insa cu respect si iubire.

Publicat de Patricia Esca pe 3 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Fiți atleți în orice domeniu. Numai prin exercițiu și antrenament se ajunge la rezultate pozitive și la performanță. Succesul, bucuria și liniștea interioară nu apar din senin, ci se crează.” – Robin Sharma

Vorbirea este traducerea in sunete a gandurilor noastre, a vibratiilor noastre, a cuvintelor. Cum este discursul nostru astazi? Nu dam atentie tonului pe care il avem atunci cand vorbim sau ce cuvinte rostim. Utilizand cuvinte vulgare si murdare, uitam pur si simplu ce inseamna o comunicare recunoscatoare.

Asta nu doar demonstreaza nivelul nostru de degradare. Oare nu este evident ca atunci cand folosim astfel de cuvinte fericirea din interiorul nostru nu creste. Din contra. Oferim posibilitatea sa apara energie negativa, apoi ne intrebam de ce trebuie sa facem tratamente pentru durerile de cap.

Pentru ca exista o legatura directa intre starea creierului nostru si vorbire.

Daca mintea noastra este sanatoasa, atunci vorbirea va fi pe masura. Un creier sanatos este intotdeauna pozitiv.

Avand o asemenea stare, noi nu vom barfi, nu vom critica, nu vom expune pretentii.

Nu ne vom plange de destine. Tonul vocii va fi calm si placut. Fiecare va dori sa vorbeasca cu o asemenea persoana.

Cand vorbesti cu un ton ridicat demonstrezi ca ai un suflet slab.

De regula, 90% dintre toate certurile si conflictele apar atunci cand vorbim pe cineva de rau.

Noi toti trebuie sa invatam sa vorbim placut, manierat, controlandu-ne gandurile rostite.

In Vest, o persoana care nu este capabila sa-si controleze discursul este considerata o persoana primitiva.

A trecut ceva timp de cand a fost demonstrat faptul ca noi preluam calitatile acelei persoane despre care vorbim si la care ne gandim, din acest motiv, atunci cand vorbim de rau pe cineva, criticandu-l, ne asumam defectele acelei persoane.

Probabil ai observat ca cu cat mai mult egoism, invidie si ura avem in noi, cu atat mai greu ne este sa vorbim despre cineva cu placere. Cu cat mai vulgar este discursul nostru, cu atat mai putin armoniosi suntem noi si in rezultat primim lectii dure de la viata.

Una dintre cauzele oboselii noastre este faptul ca vorbim prea mult. Vorbirea multa e un semn ca suntem pustii. Trebuie sa vorbim putin, calm si cu rabdare. Asa vom putea economisi energia si timpul.

Trebuie sa invatam sa ne verificam cuvintele. Fiecare cuvant trebuie sa aiba un sens – aceste cuvinte vor fi intotdeauna puternice.

Si mai este un sfat, probabil cel mai pretios dintre toate: gandeste-te bine, inainte sa vorbesti.

Cuvintele vor avea un sens daca vor fi pline de admiratie fata de ceilalti. Si astfel, atunci cand vei adresa cuvinte mai dure, ele nu vor fi percepute ca o jignire, ci ca un sfat.

Trebuie sa vorbesti despre toate, insa cu respect si iubire. Orice cuvinte ar spune o mama copiilor ei, insa, rostite cu dragoste, copii nu vor primi aceste cuvinte cu rautate. Ei vor simti dragostea mamei si vor intelege ca ea le vrea binele.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!