Cea mai frumoasa lectie despre fericire oferita de o sotie: “Sotul meu nu m-a facut niciodata fericita si nici nu o va face. Eu sunt fericita. Daca eu sunt sau nu fericita nu depinde de el, ci de mine.”

Publicitate

Întrebată dacă soțul ei o face fericită, o femeie a oferit un răspuns nemaipomenit

La un seminar pentru cupluri ce s-a desfasurat la Universitatea din Fresno (California, SUA), unul dintre vorbitori i-a adresat o întrebare unei femei: „Sotul d-voastra va face fericita? Cu adevarat va face fericita?”

In acel moment, sotul se întinse, aratand o mare siguranta. Stia ca sotia va spune da, deoarece nu se plangea niciodata.

Sotia sa, totusi, a raspuns printr-un ”NU” , foarte clar!

„Nu, sotul meu nu ma face fericita”!

Barbatul a ramas dezorientat, dar ea a continuat: „Sotul meu nu m-a facut niciodata fericita si nici nu o va face. Eu sunt fericita. Daca eu sunt sau nu fericita nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea.

Eu decid sa fiu fericita In orice situatie si In orice moment al vietii mele, deoarece, daca fericirea mea ar depinde de cineva, de lucruri sau de circumstante de pe Pamant as avea mari probleme.

Tot ceea ce exista In aceasta viata e într-o miscare continua: fiinta umana, bogatiile, corpul meu, clima, seful meu, placerile, prietenii, sanatatea mea fizica si mentala, si as putea sa adaug o lista cu lucruri interminabila.

Trebuie sa decid sa fiu fericita independent de tot ceea ce exista! Daca astazi am casa plina sau goala, sunt fericita! Daca ies singura sau Insotita, sunt fericita! Daca munca mea este bine platita sau nu, sunt fericita!

Astazi sunt casatorita, dar eram deja fericita cand eram singura.

Publicitate

Sunt fericita de mine. Alte lucruri, persoane, momente sau situatii sunt pentru mine experiente care pot sa-mi ofere momente de bucurie sau de tristete.

Invat din experientele trecatoare si traiesc pe cele care sunt eterne precum a iubi, a ierta, a ajuta, a Intelege, a accepta, a consola.

Sunt persoane care zic: „Astazi nu pot sa fiu fericit pentru ca sunt bolnav, pentru ca nu am bani, pentru ca e cald, pentru ca e foarte frig, pentru ca cineva m-a jignit, pentru ca o persoana nu ma mai iubeste, pentru ca nu stiu sa ma pun In valoare, pentru ca sotul meu nu e cum speram, pentru ca fiii mei nu ma fac fericita, pentru ca prietenii mei nu ma fac fericita, pentru ca slujba mea este mediocra” si asa mai departe.

Iubesc viata pe care o am nu pentru ca ar fi mai usoara ca a altora, ci pentru ca am decis sa fiu fericita ca si persoana si sunt responsabila de fericirea mea.

Cand eliberez pe sotul meu sau pe oricare alta persoana de aceasta obligatie, Ii usurez de greutatea de-a ma purta pe umerii lor. Viata fiecaruia devine mult mai lejera.

In acest fel am reusit sa am o casatorie reusita In cursul anilor”. Sa nu lasi In mainile nimanui o responsabilitate asa de mare precum sustinerea fericirii tale! Fii fericit, chiar daca e cald, chiar daca esti bolnav, chiar daca nu ai bani, chiar daca cineva te-a ranit, chiar daca cineva nu te iubeste.

Toate acestea sunt valabile pentru barbati si femei de orice varsta.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

30 de ganduri ale inteleptului Solomon care te vor ajuta in viata

Publicitate

Înţeleptul Solomon a fost rege al poporului evreu timp de aproximativ 40 de ani, din anul 971 până în 931 î.H.

A fost un rege apropiat poporului, iar atunci când oamenii săi se loveau de diverse probleme, la care nu găseau rezolvare, veneau în fața regelui pentru a-i cere sfatul.

Personajul biblic Solomon, fiul lui David, a rămas în istorie datorită înţelepciunii sale proverbiale. În ciuda unei vieţi tumultoase, povestea sa ne oferă cel puţin zece lecţii valoroase pe care le putem aplica şi în viaţa noastră.

1. Prima dintre acestea este că Dumnezeu este onorat prin perfecţiune. Respectând întocmai indicaţiile primite direct din partea lui Dumnezeu cu privire la construirea tempului, Solomon şi poporul său au putut să Îi aducă slava cuvenită lui Dumnezeu. Ori de câte ori facem ceva după maximul posibilităţilor şi talentelor noastre, Îi aducem slavă lui Dumnezeu.

2. A doua lecţie valoroasă este că înţelepciunea adevărată vorbeşte despre Dumnezeu. Primind darul acesta din partea Creatorului său, Solomon a reuşit să devină într-atât de înţelept, încât oameni din toate naţiunile îi cereau sfatul. Prin aceasta, Solomon a demonstrat că adevărata Sursă a înţelepciunii sale şi a alegerilor sale corecte era Dumnezeu.

3. A treia lecţie importantă spune că oamenii de succes trebuie să fie integri. La fel ca în cazul nefericit al exprienţei lui Solomon, oamenii sunt tentaţi să uite de Dumnezeu atunci când se bucură de succes şi prosperitate. Însă e bine ca succesul să fie însoţit cu umilinţă şi modestie.

4. Rugăciunea poate schimba vieţi. A fost nevoie de o singură rugăciune ca Dumnezeu să schimbe radical viaţa lui Solomon. De aceea, oricine se confruntă cu o situaţie incertă, dificilă, tensionată, poate să îşi ia un timp pentru rugăciune şi meditaţie.

5. Anturajul greşit corupe chiar şi cel mai bun caracter. Nici Solomon, nici noi nu suntem imuni la influenţa prietenilor noştri. Mai mult, devenim asemenea celor alături de care ne petrecem cea mai mare parte a timpului.

6. Oricine ar trebui să-şi dorească să administreze bine şi corect ceea ce are. Dorinţa împăratului Solomon a fost de a judeca drept situaţiile ivite şi înţelepciunea sa a fost evidentă în numeroase ocazii.

7. Gelozia şi invidia nu sunt benefice niciodată. Dorinţa de a fi sau de a avea mai mult decât alţii nu duce decât la frământări şi tensiuni inutile, deoarece ne împiedică să ne gândim la ceea ce contează cu adevărat.

8. Loialitatea faţă de Dumnezeu nu poate fi doar pe jumătate. Atunci când Îi promitem ceva lui Dumnezeu, dar nu împlinim decât jumătate din ceea ce am promis, aceasta nu înseamnă decât că am încălcat promisiunea faţă de El.

9. A noua lecţie spune că infatuarea, despre care Solomon a scris mult în cartea Proverbelor, nu este decât ceva gol de sens, e în van. Mândria de a acumula posesiuni materiale durează doar atât cât acestea există. Însă, într-o clipă, totul poate dispărea şi vanitatea dispare ca un fum.

10. Trăieşte o viaţă completă! La sfârşitul vieţii, Solomon afirmă că totul e deşertăciune, e trecător. De aceea, este bine să apreciem fiecare zi, să nu irosim timpul pe care îl primim şi să nu considerăm că merităm tot ce avem.

Publicitate

Niciodată sfaturile sale nu au dat greș, iar corectitudinea a fost prima în toate alegerile sale:

1. Mândria nu dă prilej decât la ceartă, înţelepciunea se află numai la cei ce primesc sfaturi.

2. Grăitorul de rele dă pe faţă lucruri de taină, iar omul cu duhul cumpănit le ţine ascunse.

3. Calea drepţilor e ca zarea dimineţii ce se măreşte mereu până se face ziua mare; iar calea celor fără de lege e ca întunericul şi ei nici nu bănuiesc de ce se pot împiedica.

4. Cei înţelepţi ascund ştiinţa, iar gura celui fără de socotinţă este o nenorocire apropiată.

5. Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poți s-o faci.

6. Nu gândi rău împotriva aproapelui tău, când locuiește liniștit lângă tine.

7. Nu te certa fără pricină cu cineva, când nu ți-a făcut nimic rău.

8. Dacă ești înțelept, pentru tine ești înțelept, dacă ești batjocoritor, tu singur vei suferi.

9. Comorile câștigate pe nedrept nu folosesc la nimic.

10 .Ura stârnește certuri, dar dragostea acoperă toate greșelile.

11. Cine vorbește mult, nu se poate să nu păcătuiască.

12. Celui rău de ce se teme, aceea i se întâmplă, dar celor neprihăniți li se împlinește dorința.

13. Fiul înţelept ascultă de învăţătura tatălui său, iar cel batjocoritor nici de mustrare.

14. Unul care dă cu mâna largă ajunge mai bogat.

15. Nici o nenorocire nu se întâmplă celui drept, pe când cei nelegiuiţi sunt covârşiţi de rele.

16. Cine-și păzește gura își păzește sufletul.

17. Înțeleptul se teme și se abate de la rău, dar nesocotitul este îngâmfat și fără frică.

18. Oriunde se muncește este și câștig, dar oriunde doar se vorbește este lipsă.

19. O inimă liniștită este viața trupului.

20. Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia.

21. Mai bine puțin cu dreptate, decât mult cu strâmbătate.

22. Mai bine o bucată de pâine uscată, cu pace, decât o casă plină de cărnuri, cu ceartă.

23. Cine se bucură de o nenorocire, nu va rămâne nepedepsit.

24. Cel cu inima prefăcută nu găsește fericirea.

25. Sufletul celui leneş pofteşte, însă în zadar. Numai sufletul celor silitori este îndestulat.

26. Mai vrednice de credinţă sunt rănile prietenului decât sărutarile de bună voie ale duşmanului.

27. Ceea ce dă farmec unui om este bunătatea lui.

28. Băuturile tari sunt gălăgioase, oricine se îmbată cu ele, nu este înțelept.

29. O ureche geloasă aude totul şi sunetul şoaptelor nu-i scapă.

30. Nu iubi somnul, căci vei ajunge sărac.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate
De Suflet