Ce vitamine vă lipsesc din organism dacă simțiți nevoia de somn în mod constant?

Ce vitamine vă lipsesc din organism dacă simțiți nevoia de somn în mod constant?

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Oboseala și somnolența constantă, fără niciun motiv obiectiv, pot semnala faptul că corpului tău îi lipsesc vitaminele și mineralele. Pentru a scăpa de astfel de manifestări, va trebui să completați aportul de nutrienți.

Deficitul de minerale, vitamine care dau somnolență

Cauzele frecvente ale somnolenței cronice:

  • antrenament sportiv intens;
  • un regim alimentar dezordonat sau lipsa somnului;
  • stres, emoție, anxietate;
  • odihnă insuficientă;
  • diferite boli;
  • consecințele administrării anumitor medicamente;
  • meteo sensibilitate ridicată;
  • perturbări hormonale;
  • diferite dependențe (alcool, tutun, cafea);
  • oxigenarea insuficientă.

Iată care sunt principalele vitamine și minerale responsabile de odihna creierului și mușchilor:

1. Vitaminele din grupa B – o deficiență a vitaminelor din grupa B provoacă o oboseală constantă, chiar și cu repaus normal și somn îndelungat. Surse naturale pentru vitamine B – cereale precum hrișca și ovăzul, produse de panificație, produse lactate, fructe uscate, fructe de mare.

2. Vitamina C – îmbunătățește imunitatea, conferă rezistență și putere, crește eficiența creierului. În special, alimentele naturale în Vitamina C sunt boabele de coacăze, citricele, ardeii grași, kiwi, mango, ananas, ardei iute.

4. Acidul pantotenic ( sau vitamina B5 ) – reglează activitatea creierului, îmbunătățește mecanismele de gândire și memoria, este redus de bolile din intestinul subțire. Sursele sale naturale sunt icre de pește de mare, ierburi, drojdie, ouă, produse lactate.

5. Iodul – este necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, al glandei tiroide și afectează procesele creierului. Conținut în fructe de mare și pește de mare, sfeclă, spanac, roșii, cartofi. Glanda tiroidă poate afecta toate procesele hormonale, inclusiv starea de conștientizare a unei persoane. Dacă vă simțiți obosiți în mod constant, încercați să creșteți aportul de iod, pentru a vedea diferența!

6. Rutină – protejează structurile celulare de daune, stimulează activitatea creierului. Sursele naturale de rutină includ ceaiul verde, fructele proaspete de condimentele.

7. Fier – o deficiență de fier provoacă adesea oboseală crescută, activitate scăzută, starea de sănătate și starea slabă a pielii, părului și unghiilor. Vitamina C este necesară pentru asimilarea sa, se găsește în forma naturală în nuci, mere, sfeclă, ficat. Fierul este și o cauză a anemiei.

8. Potasiul – Oferă putere și rezistență organismului în lupta cu diferiți dăunători, ajută la scăderea somnolenței și oboselii constante. Este deosebit de abundent în cerealele încolțite, fructe de plante, leguminoase, banane, cartofi dulci, păstăi de fasole, pepene roșu.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!