Ce trebuie sa stim despre constiinta si umanitate, care sunt tainele constiintei

Publicitate

Până când nu devii pe deplin conștient, rugăciunea ta va fi o pedeapsă în cazul în care este îndeplinită. Fiindcă de unde vine ea? Iar în momentul în care ești pe deplin conștient, nu vei mai cere nimic, deoarece comoara cea mai mare ți-a fost deja dăruită.

Perspectiva materiala a constiintei si a spiritului reduce cele mai interesante aspecte ale fiintei umane la imposibilitati, fenomene inexplicabile sau intr-un fel le considera a fi trucuri ale sinelui asupra sa. Reductionismul materialist contribuie numai la un sentiment de concurenta si de diviziune intre om si el insusi, precum si intre om si natura.

Constiinta umana este taina care ne leaga pe fiecare dintre noi; singura intrebare care nu poate fi raspunsa de cineva, indiferent de religie, rasa, culoare, perspectiva sau cod. Fiecare individ apare in spirit din acelasi loc necunoscut si paraseste aceasta lume atunci cand este lasat in urma corpul fizic.

Asta impartasim cu totii si fiecare dintre noi suntem datori cu asta.

Fiecare dintre noi suntem liberi sa stabilim o conexiune cu propria noastra constiinta si cu spiritul nostru prin orice religie sau practica care rezoneaza cu noi. Dincolo de diviziunile si neintelegerile pe care l-am creat, se afla adevarul de necontestat despre ceea ce inseamna cu adevarat sa fii o fiinta umana.

Acestea sunt cele 11 adevaruri de necontestat despre constiinta si umanitate:

#1. Suntem o parte a lumii, atat in interior cat si in afara. Nu suntem nici in lume si nici in afara sa, pentru ca lumea suntem noi si noi suntem ea.

#2. Suntem o parte a naturii. Natura este atat in interiorul nostru cat si in afara noastra. Nu suntem niciodata in afara naturii sau in natura, deoarece noi suntem natura.

#3. Suntem o parte a societatii si societatea este o parte din noi. Comunicarea si comuniunea cu semenii ne face sa fim o parte inseparabila a intregii comunitati a fiintelor umane si contribuie la evolutia intregii mase de oameni si a vietii pe acest pamant.

Publicitate

#4. Suntem mult mai mult decat carne si oase si mai mult decat simple organisme materiale. Elementele, celulele si organele care ne alcatuiesc corpurile fizice sunt manifestari fizice ale adevaratului, persistentului si dinamicului efort de coerenta si de constiinta de sine al universului.

#5. Fiintele umane sunt manifestarile cele mai avansate si evoluate ale calatoriei universale catre coerenta si constiinta de sine. Interactiunea noastra cu celelalte sisteme de viata este o manifestare a acestei calatorii universale catre coerenta.

#6. Limitele si diviziunile absolute in aceasta lume, pur si simplu nu exista. Acestea sunt locatia unor puncte de tranzitie unde un set de relatii da si ia cu un set diferit de relatii.

#7. Sentimentul de separare si de identitate care-l atasam altor persoane si lucruri este un simplu dispozitiv convenabil de comunicare care faciliteaza interactiunea cu acestia. Corpul, familia, comunitatea si totalitatea umanitatii este un organism complex care cauta continuu o mai mare coerenta si constiinta de sine.

#8. Suntem cu totii sisteme vii si fiecare dintre noi facem parte din celalalt, dinamica prezentata de inter-dependenta noastra. Diferentele percepute care ne deosebesc unul de celalalt sunt doar gradienti ale aceluiasi lucru.

#9. Concurenta intre perceputul “eu” si perceputul “tu” este in contradictie cu nevoia de coerenta si destabilizeaza si dauneaza integritatea intregului. Este imposibil ca intregul sa fie afectat, indiferent de avantajul perceput pe termen scurt, fara ca sinele sa fie afectat la randul sau.

#10. Colaborarea si nu concurenta este semnul distinctiv al sistemelor vii sanatoase in aceasta lume.

#11. Ca fiinte umane am fost insarcinati cu propria noastra evolutie personala, si astfel cu evolutia intregului, astfel incat sa putem participa pe deplin la dezvoltarea constiintei universale.

Sursa: e-dimineata.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Oamenii pe care ar trebui sa-i tii departe de tine daca vrei sa nu iti mearga rau

Publicitate

Compania unor oameni iti poate face mai mult rau decat bine.

Iata 10 categorii de oameni pe care sa nu ii tii langa tine.

Au intotdeauna ceva de comentat legat de actiunile tale

Daca simti ca nu poti faci nimic cum trebuie, atunci sunt sanse mari sa nu reusesti niciodata. Adevaratii prieteni nu profita de orice ocazie pentru a da vina pe tine.

Se straduiesc prea mult sa placa

Cand cineva procedeaza astfel, de fapt incearca sa fie validat de o sursa exterioara. Acea persoana nu este suficient de stabila emotional pentru a se afla intr-o relatie cu tine.

Iti minimalizeaza visele

Trebuie sa ai alaturi oameni care cred in visele tale, in caz contrar iti va fi foarte greu sa ti le indeplinesti.

Dau vina pe tine pentru ce nu merge bine in viata lui/ei

Este important sa-ti asumi responsabilitatea pentru ce se intampla in viata ta. Nu permite nimanui sa dea vina pe tine pentru lucrurile care merg prost in viata sa.

Te face sa te simti rusinat/a ori stanjenit/a

Daca cineva te face sa te simti rusinat/a ori stanjenit/a de ceva, atunci el/ea se concentreaza mai mult pentru a se acopei pe el/ea decat sa te sprijine pe tine.

Te manipuleaza

Cand cineva foloseste emotiile, ori altceva, pentru a te pacali sa faci ceva ce tu nu ai vrea – inseamna ca te manipuleaza.

Lenesul

Daca tu faci de fiecare data toata munca, atunci acesta nu este un parneriat adevarat, nu-i asa?

„Rescrie istoria” pentru a tu sa iesi prost

Selecteaza doar evenimentele care il pun pe el/ea in valoare si in care tu esti defavorizat. Asigura-te ca restabilesti adevarul si mergi mai departe.

Foloseste amenintarile ascunse

Nimic bun nu poate iesi dintr-o amenintare, chiar daca e facuta pe un ton glumet. Partenerii nu se ameninta, ei discuta si fac compromisuri.

Nu uita

Daca nu dau pace trecutului si refuza sa treaca peste, de fapt renunta la relatia voastra.

Concluzie: ai intotdeauna incredere in vocea interioara. Daca ai impresia ca ceva nu merge bine, atunci, probabil, ca asa este si atunci este timpul sa mergi mai departe.

A menține distanța de oameni toxici este un exercițiu continuu, pe care trebuie să îl faci conștient.

Tentația de a ne angaja în relații superficiale de prietenie poate fi mare în anumite momente ale vieții, însă cu siguranță mai rău faci apropiindu-te de oameni de care mai bine ai sta departe cu orice preț. Nu poți să împiedici răul pe care ți-l fac unii oameni toxici decât dacă recunoști efectele relației cu ei și o închei.

Manipulatorul

Publicitate

Sub fațada unei prietenii, manipulatorul ți se bagă pe sub piele și îți suge toată energia și tot timpul. Sunt greu de gestionat, din cauză că te tratează ca pe o prietenă. Știu ce îți place, ce te face fericită și ce ți se pare amuzant, dar folosesc informațiile astea cu scopuri nu tocmai nobile. Vor mereu ceva de la tine, iar dacă privești în trecutul relației, o să îți amintești că ai dat mult mai mult decât ai primit. Sunt cuceritori pentru că vor să te folosească.

Negativiștii

Dacă acest cuvânt te-a dus instantaneu cu gândul la cineva care absoarbe toată veselia dintr-o încăpere odată ce îi calcă pragul, pentru că acaparează orice fel de energie pozitivă și revarsă numai pesimism și negativitate, atunci ferește-te cu orice preț. Dacă perspectiva lor este mereu una despre jumătatea goală a paharului, pot injecta frică și grijă chiar și în cele mai insignifiante situații. Un studiu de la Universitatea Notre Dame a arătat că studenți care au stat în cămin cu genul acesta de colegi de cameră au înregistrat o predispoziție către depresie mult mai ridicată decât cei care nu au avut astfel de colegi.

Frustratul

Există un gen de oameni care vrea să vadă că-ți merge rău. Deja genul ăsta nu mai are rost să spunem că trebuie să te protejezi: pur și simplu au satisfacție dacă văd că te afectează ceva, și vor merge oricât de departe pentru asta. Îi poți identifica rapid, deci debarasează-te urgent de ei.

Evaluatorul

Oamenii care te judecă foarte mult se simt bine când pot să își dea ei cu părerea despre ce e OK și ce nu. Au un stil de a acapara ce îți place cel mai mult pe lume și de a te face să te simți neplăcut pe tema respectivă. În loc să aprecieze ce au de învățat de la alții care sunt diferiți de ei, pur și simplu vor să îi poziționeze pe cei din jur dedesubtul lor. Nu ai nevoie de energia asta în viața ta.

Arogantul

Aroganții din viața ta îți consumă vremea de pomană pentru că văd tot ce faci drept o provocare personală.  Aroganța este încredere falsă, și maschează mereu nesiguranțe majore. Aroganții au performanțe reduse, sunt dezagreabili și au mai multe probleme cognitive decât cei care nu au acest defect.

Oamenii toxici te pot înnebuni de cap pentru că se comportă total irațional. De ce să răspunzi emoțional și să te lași absorbită de genul ăsta de manifestare? Cu cât vezi pe cineva mai sărit de pe fix, îndepărtează-te. Nu ai datoria de a răspunde la un asemenea haos și nici de a rezolva problemele nimănui. Trebuie să fii conștientă și lucidă de fiecare dată când analizezi pe cei din jur, pentru a te înconjura numai de oameni care aduc o influență pozitivă în viața ta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole