Ce trebuie făcut dacă suferiți de dureri palpitante la tâmple

Ce trebuie făcut dacă suferiți de dureri palpitante la tâmple

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Durerile de cap sunt un simptom extrem de neplăcut și uneori periculos.

Simptome

Durerea localizată în temple poate fi de altă natură și poate fi pulsantă, ca o presiune, ascuțită sau o senzație de cap greu. Uneori senzațiile sunt însoțite de alte simptome: greață, slăbiciune, fotofobie, vărsături, febră și amețeală. Atât tâmpla dreaptă, cât și cea stângă pot să doară, dar cel mai adesea aceste două părți suferă simultan. Mai multe dureri se răspândesc adesea în alte zone ale capului: frunte, spatele capului, coroană, vârful capului.

Intensitatea depinde de cauza specifică care a provocat-o, de pragul durerii și de caracteristicile persoanei. Durerea poate apărea aproape în orice moment. Durata este, de asemenea, diferită, care variază de la câteva minute la două sau trei zile. Uneori durerea se oprește brusc și reapare brusc.

Ce cauzează durerea?

Cauzele durerii temporale pot fi foarte diverse:

Migrena este o boală extrem de neplăcută, ale cărei cauze nu sunt încă pe deplin înțelese. Migrenele sunt însoțite de dureri severe, greață sau vărsături, iritabilitate, fotofobie.

Boli infecțioase acute, cum ar fi gripa, bruceloză, encefalită, meningită și altele. Durerea este o interferență cu țesuturile corpului de către microorganisme patogene.

Presiunea intracraniană crescută este o afecțiune în care crește volumul de lichid (lichidul cefalorahidian) din craniu. Începe să stoarcă anumite părți ale creierului și să provoace durere, inclusiv cele localizate în zonele temporale.

Intoxicația este adesea însoțită de manifestări precum febră, dureri de cap, greață, diaree, vărsături, slăbiciune și altele. Apropo, intoxicația poate apărea nu numai datorită utilizării produselor contaminate sau de calitate slabă, ci și datorită abuzului de alcool.

Durerile cauzate de tensiune pot fi localizate în zonele tâmplelor și apar din cauza stresului constant, a suprasolicitării, a lipsei cronice de somn, a excitabilității nervoase crescute, a stresului emoțional și mental sever, a nerespectării regimului zilnic și a lipsei de odihnă.

Modificări ale nivelului tensiunii arteriale. Sindromul durerii poate fi însoțit atât în cazul scăderii, cât și atunci când crește, prin urmare, cauza exactă poate fi stabilită numai cu ajutorul unui tensiometru.

Ateroscleroza este însoțită de o îngustare a lumenului vaselor de sânge, blocaj și accidente vasculare celebrale. În etapele ulterioare ale dezvoltării, boala poate fi însoțită de durere.

Distonia vegetovasculară poate avea o mulțime de manifestări, inclusiv durere temporală.

Arterita temporală este o inflamație localizată în arterele zonei temporale și însoțită de durere acută.

Nevralgia trigemenului. Trece chiar în jurul regiunii tâmplelor, astfel încât inflamația sa duce adesea la dureri, care durează de obicei una până la două minute. De asemenea, poate provoca un spasm și va intensifica senzațiile și le va prelungi.

Întreruperile hormonale la femei sunt uneori însoțite de dureri de cap sau dureri de tâmple.

Diferențe de presiune atmosferică. Ele pot fi observate în timpul schimbărilor bruște ale vremii, atunci când urcăm la altitudine sau, dimpotrivă, când ne scufundă la o adâncime sub apă.

Lipsa mâncarii pe o perioadă mai mare de 24 de ore poate duce, de asemenea, la dezvoltarea simptomului în cauză.

Inhalarea monoxidului de carbon.

Traumatism cranian.

Cum poate fi eliminat un simptom?

Ce se întâmplă dacă aveți dureri severe în tâmple? În primul rând, încercați să aflați motivele sale. Dar dacă este imposibil să faceți acest lucru, atunci trebuie să încercați să vă atenuați starea.

Următoarele acțiuni vă vor ajuta în acest sens:

Încearcă să dormi. Deschide fereastra, dar umbrește-o, astfel încât lumina să nu vă împiedice să adormiți. Creați un mediu cât mai calm, închideți ochii și relaxați-vă.

Ieși la aer proaspăt. Acest lucru va umple creierul cu oxigen și va îmbunătăți circulația sângelui .

Masează-ți tâmplele. Folosiți mișcări blânde, ușoare cu vârful degetelor.

Puteți face o compresă rece sau caldă. Răceala ameliorează durerea, iar căldura dilată vasele de sânge și elimină spasmul acestora.

Puteți face un duș de contrast sau o baie caldă.

Terapia medicamentoasă

Pentru durerile de cap, mulți iau pastile. Acestea pot fi împărțite în mai multe categorii. Primele sunt analgezicele, printre care se numără „Caffetin”, „Sedalgin” și alte medicamente. Al doilea grup este antispasticele care elimină durerea cauzată de spasme. Acestea sunt „No-spa”, „Spazmolgon”, „Spazgan” și alte medicamente similare.

Există o a treia categorie – medicamente antiinflamatoare nesteroidiene care elimină inflamația, ameliorează durerea și ameliorează febra. De exemplu, acesta este Nurofen. Există, de asemenea, medicamente combinate, care includ mai multe substanțe.

Este important să știți: în ca de hipertensiune arterială, ar trebui să luați medicamente care scad tensiunea arterială. Dar numai un medic le poate prescrie.

Metode naturale

Remediile populare care vă pot ajuta să faceți față durerii în temple:

Bea o ceașcă de cafea: cafeina are un efect analgezic.

Consultați aroma terapia. Puteți folosi uleiuri esențiale de mentă, lavandă, bergamotă, iasomie, paciuli, maghiran. Fie puneți câteva picături pe un tampon de bumbac și inspirați timp de cincisprezece minute, fie masați cu acestea tâmplele.

Fă-ți un ceai de tei sau mușețel. Pentru a face acest lucru, se toarnă o linguriță de floare de tei sau mușețel uscat într-un pahar de apă clocotită, se lasă zece minute, apoi se strecoară și se bea cu înghițituri mici în timp ce este cald.

Infuzia de ghimbir vă va ajuta. Radeți o rădăcină proaspăta sau luați o linguriță de ghimbir măcinat, turnați un pahar de apă fiartă. Se lasă amestecul la infuzat timp de o jumătate de oră, se strecoară și se bea.

Dacă vă confruntați cu durere la tâmple, atunci, în primul rând, încercați să o eliminați și, în al doilea rând, consultați un medic pentru a afla cauzele unui astfel de simptom


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!