Ce sa nu faci daca vrei sa ai o relatie fericita

Ce sa nu faci daca vrei sa ai o relatie fericita

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2017 in Relatii

Afla care sunt cele 3 lucruri simple care dauneaza dragostei!

Il iubesti, sunteti un cuplu si lucrurile par sa fie in buna regula. Regulile dupa care functioneaza un cuplu sunt multe, undele sunt valabile mereu, altele valabile doar unora. Aceste trei lucrui simple care pot da peste cap stabilitatea unui cuplu si care dauneaza grav dragostei sunt cele care s eintampla cel mai des. Aparent pleaca de la cele mai bune intentii, in fapt pot dauna grav relatiei si ajung sa o sufoce si sa o strice…

SMS-uri… toata ziua!

Iti place sa stii in fiecare ora, minut, secunda unde este si ce face, dar fii cu bagare de seama: SMS-urile trimise constant depersonalizeaza relatiile. Desi ocazionalul „Ma gandesc la tine” e dragut, un telefon de cateva minute este mult mai placut si mai personal decat 20 de mesaje, orice forma ar avea ele. Gestioneaza-ti pornirile, lasa putina tensiune sa se acumuleze, raspunde-i daca iti trimite un mesaj, dar nu exagera. La inceputul relatiei cand pasiunea arde, e mai greu, dar este foarte sanatos sa arati ca dragostea nu este pentru tine un drog si nici ca viata ta depinde de cea a partenerului tau. Acesta este unul din cele 3 lucruri simple care dauneaza dragostei

Culcarea la ore diferite

Seara de seara, tu esti obosita, iar el are de gand sa-si mai petreaca vreo doua ore la calculator sau la meci cu baietii, te duci in pat si te culci. Aceasta nesincronizare va afecta in timp legatura dintre voi. Este semn clar ca nu reusiti sa traiti dupa acelasi orar. Complicatiile nu apar imediat, dar daca devine un obicei este foarte daunator. O reglare a programului care sa va permita sa traiti ca un cuplu – cu program comun, este necesara si obligatorie, dar la realizarea acestui deziderat trebuie sa contribuie amandoi partenerii!

Sufocare permanenta

Dupa o zi lunga, va bucurati enorm cand va intalniti. E complet normal, dar trebuie sa-i dai un ragaz de cateva minute sa se detensioneze si sa savureze venirea acasa. Sa sari pe el de indata ce intra pe usa este o idee buna, daca nu o faci de fiecare data. Altfel, risti sa-l indepartezi de tine pentru intreaga seara. Este la fel ca in situatia cu 1000 de SMS-uri/mesaje sau telefoane, in fiecare zi. Putina distanta, inseamna mai multa tensiune, putina independenta – reciproca – inseamna putina dorinta mai mult. Dragostea trebuie sa respire, are nevoie de aer, deci nu o sufoca… pentru ca vei comte unul dintre cele 3 lucruri simple care dauneaza dragostei.

7 secrete ale casniciei fericite

Tara Parker-Pope, o bună cunoscătoare a vieţii de cuplu şi editorialist la The New York Times, a publicat în Times Magazine o listă cu şapte secrete ale căsniciei fericite, după ce a stat în amănut de vorbă cu sociologi şi psihologi. În opinia ei căsnicia fericită este un echilibru între bine şi rău, între probleme şi momente fericite. Tara Parker-Pope a stabilit care sunt cele 7 reguli, secrete ale căsniciei fericite.

1. Sărbătoreşte veştile şi întâmplările bune. Divorţul nu este povocat de evenimente negative, ci de scăderea evenimentelor pozitive. Soluţia este ca partenerii să povestească şi să se bucure împreună de lucrurile bune care li se întâmplă, fie că este vorba doar despre unul dintre soţi sau de amândoi. Cuplul care trăieşte împreuna, care se bucură împreună, des de evenimentele pozitive, indiferent cât sunt ele de mici sunt mai responsabile, au un nivel al intimităţii mai ridicat, iar încrederea şi satisfacţia legată de relaţie este mai profundă.

2. Cinci bune pentru una rea. De câte momente pozitive este nevoie pentru ca unul dintre parteneri să se revanşeze pentru o greşeală? Cercetătorii spun că raportul este de 5 la 1. Nimeni nu trebuie să numere fiecare eveniment pozitiv şi fiecare greşeală, dar, dacă acestea apar în proporţii oarecum egale, probabilităţile unui divorţ cresc vertiginos.
Cerat este că în cazul mariajelor stabile există de cinci ori mai multe interacţiuni pozitive între soţi decât negative. Când raportul începe să scadă, creşte riscul despărţirii.

3. Standarde prea ridicate. Perfecţionismul. Oamenii au aşteptări prea ridicate când vine vorba despre căsnicie. Ei se aşteaptă la mai mult, decât primesc. Standarde prea ridicate, cei care cer prea mult riscă să nu fie niciodată mulţumiţi. O soluţie este să primeşti şi să dai fără să cântăreşti totul, în fiecare moment, iar dacă totuşi tragi linie şi aduni, fă asta dupa intervale mai lungi de timp pentru ca fiecare partener să aibă timp pentru a echilibra balanţa.

4. O relaţie apropiată cu familia şi prietenii. Ideea că o căsnicie trebuie să ofere celor doi soţi tot ajutorul şi intimitatea de care au nevoie nu este tocmai realistă şi sănătoasă. Prietenii şi familia trebuie să fie aproape de un cuplu. Căsnicia trebuie să fie relaţia principală, dar nu singura.

5. Nu te stradui să-l faci pe celălalt fericit. Capacitatea de a fi mai mult sau mai puţin fericit ţine de fiecare persoană, criteriile şi modul de evaluare personală fiind foarte diferite de la om la om şi variabile în timpul unei relaţii de lungă durată. A aştepta ca soţul sau soţia să aducă fericirea celuilalt este nerealist şi incorect.

6. Mai mult sex. În timpul unei căsnicii, dorinţa sexuală poate scădea în intensitate. În ciuda acestui lucru, sexul este sănătos şi aduce o serie de beneficii emoţionale şi fiziologice care nu trebuie ignorate. Partidele de sex regulate pot îmbunătăţi starea de spirit, pot scădea nivelul de nervozitate şi pot conduce la o relaţie mai bună şi mult mai intimă.

7. Evenimente şi momente noi, variaţii si situaţii noi. Cuplurile nu au nevoie de mai multe activităţi plăcute, ci de mai multe activităţi suprinzătoare, interesante şi noi. Cercetătorii spun că o metodă de a proteja şi dezvolta în acelaşi timp căsnicia este ca soţii să încerce permanent lucruri noi, să împărtăşească experienţe interesante. Soluţa este aceea de a depăşi rutina şi de a nu renunţa la experienţe noi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!