Ce este Bioritmul si iti influenteaza starea ta generala de bine: Tu cum te simti astazi?

Ce este Bioritmul si iti influenteaza starea ta generala de bine: Tu cum te simti astazi?

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2020 in Spiritualitate

Potrivit Teoriei bioritmului, vietile noastre sunt afectate de trei cicluri primare: bioritmul fizic, bioritmul emotional si bioritmul intelectual. Aceste cicluri debuteaza la nastere si apoi merg in sus si in jos, precum niste curbe, atingand diferite niveluri, pe parcursul vietilor noastre. Unii oameni spun ca monitorizandu-si bioritmul pot sa isi imbunatateasca viata.

In viata de zi cu zi, traim urcusuri si coborisuri. Dar cum ar fi daca am putea sa planificam zilele bune si pe cele rele? Daca iti calculezi bioritmul poate chiar ai putea sa faci asta.

Bioritmul tau: Cum te simti astazi?

O curba este pozitiva atunci cand se deplaseaza de la baza in sus si este negativa atunci cand se deplaseaza in sens contrar. Cu cat un bioritm se afla mai sus pe o axa pozitiva intr-un anumit moment, cu atat mai mult poti sa atingi rezultate maxime intr-un domeniu.

Reversul se refera la cat de jos pe o axa negativa se afla la un moment dat, un bioritm. Chiar daca te afli intr-un punct negativ, tot vei putea sa ai rezultate bune, insa iti va fi ceva mai dificil sa obtii ceea ce iti doresti. Deci, daca te simti trista, fara energie sau nemotivata si nu stii de ce, s-ar putea sa fie vorba despre bioritmul tau.

Potrivit teoriei bioritmurilor, acestea ar fi cicluri innascute care prezinta un ritm al memoriei, al ambitiilor, al coordonarii, al rezistentei la stres, al emotiilor smd. care urca si coboara pe o axa pozitiva si negativa, influentandu-ne vietile in bine sau in rau.

Cu totii avem trei cicluri fundamentale ale bioritmurilor. Fiecare ciclu are o functie si o durata particulara. Bioritmul nostru fizic masoara 23 de zile. Bioritmul emotional este un ciclu de 28 de zile, iar bioritmul intelectului masoara 33 de zile. In punctul central al unui bioritm, acesta incepe incet sa se intoarca catre 0, pentru ca mai apoi sa isi schimbe polaritatea. Ziua in care un ciclu isi schimba polaritatea este denumita zi de tranzitie (de asemenea i se mai spune zi critica).

Zilele de tranzitie sunt acelea cand ne simtim decazuti sau cand simtim ca am avut o zi proasta. O dubla zi de tranzitie se intampla atunci cand doua dintre cicluri isi schimba polaritatea in acelasi timp. Aceasta zi ar putea fi dificila pentru noi. O zi tripla de tranzitie este atunci cand trei dintre curbe isi schimba polaritatea dar astfel de zile sunt foarte rare si se intampla oadata la 7-8 ani.

Bioritmul fizic – 23 de zile. Ciclul fizic este ciclul dominant in ceea ce ii priveste pe barbati si regleaza coordonarea maini-ochi, forta, rezistenta, apetitul sexual, vigoarea, initiativa, metabolismul, rezistenta si insanatosirea. In astfel de perioade este important sa profiti de capacitatile tale fizice si sa faci cat mai multa miscare. In faza negativa a ciclului, cel mai bine este sa te odihnesti si sa iti protejezi sanatatea. De asemenea, operatiile sau alte interventii ar trebui evitate in zilele de tranzitie si in timpul ciclurilor negative.

Bioritmul emotional – 28 de zile. Acesta este ciclul bioritmic care domina femeile. El regleaza emotiile, sentimentele, starea generala, sensibilitatea, sexualitatea, fantezia, temperamentul, nervii, reactile, relatiile si creativitatea. Perioada pozitiva a bioritmului este cea mai buna pentru a pune bazele unei relatii, pentru comunicare si afaceri si pentru activitati creative. In perioada negativa a bioritmului emotional te vei simti singura, trista, nesigura, temperamentala, neindemanatica. In acest caz ar fi bine sa eviti certurile si confruntarile si de asemenea, ai grija la cuvinte.

Bioritmul intelectual – 33 de zile. Bioritmul Intelectual regleaza inteligenta, logica, reactiile mentale, sensul directiei, al deciziilor, judecata, puterea de deductie, memoria si ambitia. In faza pozitiva a intelectului vei gasi sursa organizarii, a unei tineri de minte excelente. Va fi un timp potrivit pentru acumularea de cunostinte sau pentru alcatuirea unui plan de bataie. Este o perioada buna pentru abstractionare, pentru fluenta verbala. Acum vei putea intelege mai usor concepte noi si vei face fata mai usor noilor provocari. In ziua critica vei fi mai predispusa la a lua decizii proaste, la a face greseli si la a fi mai inceata din punct de vedere mental. In faza negativa, atitudinea ta intelectuala va fi marcata de o lipsa de organizare, aiureala si ar fi o perioada in care acumulezi informatii mai greu, nu tocmai potrivita pentru a invata.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!