Cateva sfaturi pentru a atrage norocul de partea ta mereu

Publicitate

Norocul pică din cer, dar şi-l mai face omul şi cu mâna lui. Fii optimistă, fii deschisă la noi oportunităţi şi norocul va fi de partea ta… cel puţin aşa susţin psihologii. Să vedem dacă au dreptate!

Cred că ai întâlnit şi tu în viaţă cel puţin un om norocos, căruia îi merge bine pe toate planurile, e fericit, e iubit, are o familie frumoasă, o casă de vis şi o meserie bănoasă… Oare cum reuşeşte, mai ales în vremurile astea dificile? Dr. Richard Wiseman, profesor psiholog la Universitatea Hertfordshire din Marea Britanie, este convins că fiecare dintre noi poate atrage şansele fericite. Pentru Wiseman, norocul este mai mult decât o simplă întâmplare. Nimic din ceea ce ne e scris în viaţă nu e bătut în cuie, fiecare dintre noi e responsabil pentru lucrurile bune sau mai puţin bune care ni se întâmplă.

Norocul, în teoria lui Wiseman

Respectă patru principii de bază ca să fii mai norocoasă, scrie Richard Wiseman în cartea sa “The Luck Factor”. După ani de zile de studii şi interviuri cu sute de voluntari de diverse vârste şi credinţe, profesorul a ajuns la concluzia că norocul este strâns legat de personalitatea noastră şi a subliniat patru reguli de bază care ne ajută să fim mai norocoşi.

1. Nu rata nicio şansă!

Oamenii care par să aibă noroc “cu carul”, cum spune o vorbă veche, sunt cei care ştiu de fapt să profite de orice ocazie. Sunt prietenoşi şi sociabili, comunică foarte mult cu cei pe care îi întâlnesc şi îşi fac noi relaţii cu uşurinţă. Astfel, află înaintea altora ce oportunităţi apar în domeniile lor de interes. Pe de altă parte, norocoşii sunt oamenii care nu se dau niciodată în lături să încerce ceva nou. Curioşi şi oportunişti, ba chiar indiscreţi, dar amuzanţi, ei vor avea întotdeauna ceva de câştigat. Cu toţii ar trebui să gândim la fel: “încearcă, poate ai noroc!”

Publicitate

2. Fii optimistă!

Încearcă, în orice situaţie, să ai o atitudine pozitivă. Profită de jumătatea plină a paharului şi fă tot posibilul să îl umpli până la capăt. Dacă eşti optimistă, dacă te aştepţi întotdeauna la lucruri bune şi te străduieşti să le obţii, cu siguranţă vei avea şi de câştigat. O atitudine pesimistă nu te va ajuta niciodată, consideră Wiseman. Oamenii optimişti au toate motivele să persevereze şi să obţină ceea ce doresc, în pofida obstacolelor pe care le întâlnesc. Nu uita vechiul proverb, plin de înţelepciune: “nu se ştie niciodată când se întoarce roata!”

3.Ascultă-ţi instinctul!

Ţi s-a întâmplat vreodată să te simţi norocoasă când ai cumpărat un loz şi să câştigi? Wiseman este de părere că intuiţia, mai bine spus subconştientul, ne poate ghida adesea spre şansele norocoase. În situaţiile dificile sau provocatoare, ascultă-ţi instinctul şi ia aminte la mesajele vocii interioare. De cele mai multe ori, acel presentiment că trebuie să iei o anumită decizie ca să îţi fie bine, în pofida tuturor, îţi va scoate norocul în cale… că vorba aceea “ce-i al tău, e pus deoparte”.

4.Spune “Nu!” ghinionului

Persoanele norocoase sunt optimiste şi puternice totodată, susţine Wiseman. Dacă ai încredere în tine, dacă reuşeşti să fii tare în faţa greutăţilor, vei trece peste toate şi vei merge înainte. Wiseman susţine că oamenii care nu se lasă doborâţi de probleme, sunt cei care pot transforma ghinionul în noroc. Învaţă din greşeli, ia-o de la capăt şi soarta se va schimba. Oricât de greu ar fi, întotdeauna vin şi vremuri mai bune. Nu degeaba spune românul „tot rău-i spre bine”!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Sfaturi

Semnele care iti demonstreaza ca ai intalnit persoana care te va iubi toata viata

Publicitate

Să găsești pe cineva care te iubește așa cum ești tu, poate fi chiar o încercare…

Trăim într-o lume a judecății, care ne-a transformat și pe noi în critici. Nu mai iubim ca în trecut și nici nu le mai permitem celor din jur să ne iubească. De frică, probabil.

Vestea bună este că încă mai există semne, care îți pot confirma că bărbatul de lângă tine merită să existe în viața ta. Iată care sunt acestea:

1.Nu îi pasă că nu îți stă bine părul

Toate femeile experimentează o zi proastă la salon. Mergi să te aranjezi și te trezești cu un dezastru. El este cel care te încurajează că îți stă bine și că nu există motive de îngrijorare. Îți spune că ție îți stă bine oricum.

Pentru el contează doar personalitatea ta, înfățișarea se schimbă mereu.

Odată cu trecerea anilor schimbările asupra aspectului fizic sunt inevitabile, așa că persoana care este conștientă de aceste aspecte și te iubește pentru ceea ce ești, merită să facă parte din viața ta.

2.Ești frumoasă și fără machiaj

Este posibil să încercăm să ne ascundem imperfecțiunile cu ajutorul cosmeticelor. Dacă persoana de lângă tine este cea potrivită, atunci nu îi va păsa dacă porți sau nu machiaj. Pentru el ești frumoasă oricum.

3.Vârsta este doar o cifră

Acest bărbat îți va fi alături indiferent de vârsta pe care o ai. Dacă te îngrijorează faptul că odată cu înaintarea în vârstă nu vei mai arăta la fel de bine, iar partenerul va încerca să caute pe cineva mai tânăr, amintește-ți că timpul trece și peste el. Dacă te iubește cu adevărat va rămâne lângă tine pentru totdeauna/ probabil că ați avut discuții pe această temă, deja și dacă nu este prea interesat de aspectul fizic, înseamnă că merită să rămână în viața ta.

4.Greutatea nu contează

Femeile petrec foarte mult timp din viață, gândindu-se la faptul că trebuie să fie slabe și tonifiate. Pentru bărbatul care te iubește așa cum ești, va conta doar să fii sănătoasă! Nu te va face niciodată să te simți nesigură și îți va spune că există perioade în viață când greutatea o poate lua razna, dar tu vei rămâne acceași persoană frumoasă.

5.Te susține

Atunci când încerci să îți construiești o carieră, probabil că ai mare nevoie de susținere, din partea celor din jur, însă cea mai mare susținere trebuie să ți-o ofere partenerul de viață. Dacă este genul de persoană care îți spune că ai să reușești, oricât de greu ar fi, merită să îți fie partener de viață.

Publicitate

6.Nu se supără pe tine atunci când ești mofturoasă

Niciun om nu poate fi mereu fericit, există momente în viață când pur și simplu avem stări de nervozitate, fără motiv. Persoana de lângă tine trebuie să îți înțeleagă acele stări și să te ajute să le depășești, nu să facă și el pe supăratul.

7.Nu te controlează

Unii oameni confundă controlul cu grija. Ele sunt două elemente diferite. Dacă persoana de lângă tine îți dă libertate și te protejează doar din umbră, atunci merită să facă parte din viața ta. Asta înseamnă că este o persoană matură.

8.Îți respectă spațiul de care ai nevoie

Partenerul de viață trebuie să înțeleagă că , fiecare persoană are momente în care necesită să fie lăsată singură. Același lucru se întâmplă și în privința lui, deci îți va respecta deciziile și nu te va sufoca atunci când nu este cazul. Acesta este un semn de înțelepciune și maturitate.

9.Nu încearcă să te schimbe

Dacă te iubește necondiționat, de ce ar vrea să te schimbe? Așa cum am menționat mai sus, te acceptă așa cum ești, încă de la început și îți va da doar sfaturi, în momentul în care crede că greșești. El este conștient de faptul că fiecare persoană are propriile gânduri și păreri.

10.Acceptă și schimbările de comportament

Indiferent cât de mult ai iubi o persoană, există și momente în care te calcă pe nervi, așa este? Bărbatul de lângă tine știe deja aceste lucruri, așa că nu va face o furtună, într-un pahar cu apă, ci va dori să discutați despre aceste aspecte.

11.Îți iartă greșelile

Nimeni nu este perfect, iar dacă bărbatul de lângă tine este conștient de acest aspect, înseamnă că merită să îl iubești. Fiecare om merită a doua șansă, pentru că toți greșim la un moment dat. Totuși și tu trebuie să ai aceeași atitudine.

12.Îți va da mai multe șanse

Dacă ai greșit, iar persoana de lângă tine este dispusă să îți mai acorde o șansă, înseamnă că îi pasă și te cunoaște cu adevărat. Uneori facem greșeli fără voie, așa că fiind un bărbat matur, va înțelege. Acest bărbat merită să existe în viața ta!

13.Te ajută să scapi de trecut

Fiecare persoană vine cu un bagaj din trecut. Unele persoane suferă enorm și nu se pot dezlipi de fantomele trecutului, decât cu ajutor. Dacă persoana de lângă tine este dispusă să te ajute să depășești acele momente, merită să îți fie companion de viață!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii