Cateva sfaturi care pot ajuta pe oricine sa aiba o relatie fericita

Cateva sfaturi care pot ajuta pe oricine sa aiba o relatie fericita

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2017 in Dezvoltare PersonalaSfaturi

Este mult mai usor sa complicam o relatie decat sa o facem sa functioneze cum trebuie. Iata cateva adevaruri despre relatie de care am putea sa tinem cont.

1. Orice relatie de succes necesita eforturi din partea ambilor parteneri.

O relatie nu se mentine singura. Ea este armonioasa doar in momentul in care si tu, si partenerul tau de viata va asumati riscul de a va impartasi cele mai ascunse ganduri si sentimente. Comunicarea deschisa si sinceritatea sunt cheia spre o relatie fericita si reusita.

2. Intr-o relatie primesti ceea ce daruiesti.

Daca ai nevoie de multa iubire, daruieste, la randul tau, multa iubire. Daca vrei sa fii inteleasa, incearca sa fii tu mai intelegatoare. Daca vrei sa simti ca partenerul tau de viata iti este si cel mai bun prieten, fii mai prietenoasa. Aceasta modalitate de deschidere este un exercitiu simplu care da roade de fiecare data cand este pus in aplicare.

3. Nu ar trebui sa lupti pentru un “loc” in viata cuiva.

Nu trebuie niciodata sa incerci sa fortezi pe cineva sa iti faca “loc” in viata sa deoarece, daca isi doreste cu adevarat(simte) sa faci parte din ea si stie ca meriti, va crea unul pentru tine.

4. Orice persoana pe care o intalnim are un scop unic si bine definit in viata noastra.

Unii oameni ne vor pune rabdarea la incercare, unii se vor folosi de noi, altii ne vor invata lectii de viata, insa cel mai important, o anumita persoana din viata noastra va scoate la iveala tot ceea ce este mai bun in noi. Trebuie sa invatam sa observam si sa acceptam diferentele dintre oameni si sa mergem mai departe in viata fara sa judecam.

5. Orice persoana se schimba.

Nu trebuie sa percepem schimbarea ca pe un lucru rau. Cu timpul, nevoile noastre se schimba. Atunci cand o persoana ne spune ca ne-am schimbat, acest lucru nu reprezinta neaparat ceva rau. Inseamna doar ca am incetat sa ne mai traim viata in felul ei. Nu trebuie sa ne cerem scuze pentru aceasta, ci sa ramanem deschisi si sinceri, sa explicam ceea ce simtim si sa facem doar ceea ce ne dicteaza inima ca este bine.

6. Noi suntem singurii care ne putem controla fericirea.

Daca relatia cu propria ta persoana nu functioneaza cum trebuie, nu te astepta ca lucrurile sa stea diferit in orice alta relatie cu o persoana draga. Nimeni altcineva din aceasta lume nu iti poate dicta fericirea pentru ca ea este ceva ce trebuie sa descoperi singur(a). Fericirea trebuie creata inainte de a fi impartita cu o persoana. Daca simti ca partenerul de viata te impiedica sa explorezi fericirea, gandeste-te de doua ori si incearca sa vezi ce iti lipseste cu adevarat. Persoana iubita nu te poate completa deoarece tu esti deja un “intreg”. Senzatia de gol apare doar atunci cand nu te cunosti destul de bine si nu iti dai seama ce iti doresti cu adevarat de la viata.

7. Iarta orice persoana din viata ta pentru greseli mai mici sau mai mari.

A ierta nu inseamna doar sa admiti ca nu te afecteaza ceea ce ti-a facut sau spus o persoana, ci sa nu lasi acel lucru sa intervina in fericirea din viata ta. Iertarea este raspunsul la multe întrebari ce ne framanta zilnic si nu ne cere nici sa stergem trecutul sau sa uitam ce ni s-a intamplat. Iertarea inseamna sa scapam de resentimente si durere si sa alegem sa invatam din neplaceri o lectie importanta pentru viata.

8. Nu poti schimba nicio persoana din viata ta, doar ea se poate schimba (singura).

In loc sa incerci sa ii schimba pe cei din jurul tau, ofera-le sprijin moral ori exemple de urmat. Este un lucru gresit sa speri ca cineva drag isi va schimba comportamentul. Totusi, daca simti ca acea persoana trebuie sa faca o schimbare, fii sincera fata de ea si expune-i partile negative ale problemei (pentru a sti ce sa faca ori cum sa se comporte pe viitor). Persoana respectiva se poate schimba, daca tu te schimbi.

9. Certurile sunt o pierdere de timp.

Cu cat petreci mai putin timp certandu-te cu o persoana ce te raneste, cu atat vei avea mai mult timp pe care sa il petreci cu cineva drag. Daca se intampla sa te certi tocmai cu persoana pe care o iubesti, nu lasa accesul de furie sa te domine. Calmeaza-te si discuta problemele pe un ton placut.

10. In viata, iti este mai bine fara anumite persoane.

Atunci cand iti dai seama ca incepi sa faci prea multe comprmisuri ori iti incalci anumite principii morale pentru o persoana, probabil ca este timpul sa mergi mai departe in viata fara ea. Daca cineva se poarta urat cu tine sau te “impinge” in directia gresita, pastreaza-ti respectul de sine si pleaca de langa el. Desi la inceput o sa doara, pe termen lung vei observa ca iti este mai bine asa.

11. Gesturile marunte de bunatate pot aduce schimbari majore in viata ta.

Onoreaza orice relatie (de orice tip) in care esti implicata de fiecare data cand ai ocazia (Nimic nu e intâmplator si oricine iti “vine” in viata ta are… un “scop” precis… in evolutia ta) !
In fiecare zi poti sa indulcesti interactiunea cu o persoana draga prin gesturi marunte ce scot la iveala aprecierea sau afectiunea pe care i le porti. Bunatatea si recunostinta fac diferenta !

12. Chiar si o relatie de succes nu poate dura la nesfarsit. Oamenii sunt fiinte efemere.

Apreciaza ceea ce ai, persoana care te iubeste si prietenii adevarati pentru ca nu stii niciodata cand vine ziua in care nu ii vei mai avea langa tine. Tine minte, doar fiindca ceva nu dureaza la nesfarsit, nu inseamna ca nu a meritat timpul sau iubirea ta.

Multe dintre lucrurile pe care le facem în viață depind de talentul noastru de a folosi abilități sociale, de a ne adapta la anumite circumstanțe și de a comunica eficient cu ceilalți. Îți prezentăm câteva secrete psihologice care te vor ajuta să navighezi mult mai ușor prin această țesătură de interacțiuni cu ceilalți:

1. Fă pauză după ce ai pus o întrebare pentru care vrei un răspuns elaborat.

Daca ai o conversație cu cineva, iar această persoană îți răspunde doar parțial la ceea ce spui, păstrează tăcerea și menține un contact vizual. Se va simți sub presiune și va vrea sa scăpe de stânjeneală, vorbind.

2. Privește picioarele oamenilor în timpul unei conversații, ca să îți dai seama daca sunt interesați cu adevărat.

Pentru că în mod conștient, oamenii vor sta cu vârfurile picioarelor îndreptate într-o altă direcție atunci când nu îi interesează persoana cu care stau de vorbă sau subiectul discuției, și cu vârfurile înspre persoana cu care discută, atunci când sunt interesați de aceasta.

3. Fii bucuros și entuziasmat atunci când întâlnești o persoană pe care ai vrea să o cunoști mai bine.

Pentru că următoarea dată când vă veți întâlni, îți va răspunde în aceeași manieră.
De ce? Pentru că emoțiile sunt contagioase într-o anume măsură. De exemplu, este cam greu să fii suparat atunci când ești înconjurat de oameni veseli. Oamenii au tendința de a răspunde deci, la impulsurile emoționale pe care le primesc de la ceilalți.

4. Când cineva s-a înfuriat pe tine, pastrează-ți calmul.

Oricât de greu ar fi, încearcă să îți păstrezi calmul atunci când cineva țipă la tine și te abuzează. Discrepanța dintre reacția lor și calmul tău îi va face într-adevăr să se înfurie și mai tare, dar acest lucru le va provoca și sentimentul de rușine mai tarziu.

5. Încălzește-ți palmele înainte de a da mâna cu cineva.

Fie că te afli într-o situație de afaceri sau romantică, este indicat sa îți încălzești mâinile inainte de a da mâna cu cineva care te interesează. Mâinile uscate si calde inspiră încredere; mâinile umede calde/sau reci inspiră nervozitate.

6. Când vorbești cu cineva, rostește numele acelei persoane.

Atunci când vorbești cu cineva, rostește-i numele. În acest fel îi sugerezi acestei persoane că este importantă și valoroasă pentru tine.

7. Cere mici favoruri.

Astfel, persoana față de care ai un interes, se va obișnui să creadă că te place.

8. Oglindește limbajul corporal al persoanei din fața ta.

Dar atenție, fă-o subtil în interacțiunile obișnuite! Este o modalitate de a clădi încredere și reciprocitate între două persoane. Aceasta este o tehnică folosită foarte mult și în exercițiile de dans contemporan, unde încrederea în partenerul de dans este foarte importantă pentru a realiza anumite mișcări.

9. Mestecă gumă în momentele stresante.

Îți păcălești în acest fel creierul să creadă că te afli de fapt într-un moment confortabil. Obiceiul de a lua masa este asociat de către creier cu un moment liniștit.

10. În mulțime, fixează spațiile dintre oameni.

Când te afli într-o mulțime, fixează spațiile dintre oameni pentru că în felul acesta ei se vor da de-o parte și te vor lăsa să treci mai ușor.

11. Spune-le oamenilor ceea ce ei vor să auda.

La modul inconștient, ceea ce valorizează cel mai tare oamenii este propria imagine. Dă-ți seama cam în ce fel le place oamenilor din proximitatea ta să fie percepuți de catre ceilalți și întărește-le imaginea de sine, în avantajul tău.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!