Cateva semne care arata ca relatia ta s-a terminat

Cateva semne care arata ca relatia ta s-a terminat

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 November 2017 in Relatii

Iata cateva semne ca relatia ta s-a terminat deja si ca, de fapt, traiesti intr-o mare iluzie.

Intr-o relatie se investeste foarte mult: timp, afectiune, rabdare, bani etc. Orice relatie se poate termina atunci cand partenerii nu mai comunica intre ei, atunci cand nu sunt atenti la detaliile care ii diferentiaza si nu incearca sa ajunga la un numitor comun.

Semne ca relatia ta s-a terminat:

1. Nu te mai suna ca in primele saptamani

Atunci cand iubesti pe cineva vrei sa stii tot timpul cum este. Daca iti suni des partenerul nu o faci neaparat pentru ca esti o persoana extrem de geloasa, ci pentru ca iti pasa de soarta lui. Daca in primele zile te suna frecvent intrebandu-te cum esti si oferindu-ti complimente de tot felul, iar acest obicei se stinge in timp, inseamna ca interesul manifestat fata de persoana ta scade.

2. Prietenii comuni incep sa se poarte ciudat cu tine

Daca aveti prieteni comuni cu care ieseati de obicei in oras si acestia nu mai sunt la fel de curiosi de felul in care te simti, nu te mai intreaba de cum decurge relatia ta, este un semnal puternic ca el are cateva nemultumiri pe care le-a spus deja prietenilor vostri. In general, atunci cand un barbat nu mai este multumit de relatia in care se afla, primele persoane care afla asta sunt prietenii.

3. Va certati din absolut orice

Daca orice discutie banala ajunge sa se finalizeze cu certuri in urma carora te simti extrem de vulnerabila si folosita, e timpul sa spui stop relatiei tale. E normal sa existe diferente de opinii intr-un cuplu, insa cand acestea sunt la ordinea zilei, directia nu este tocmai buna.

4. Aveti prea multe momente de tacere

Daca atunci cand ajungeti acasa de la munca sau pur si simplu aveti o zi libera si stati impreuna si nu mai aveti ce sa va spuneti, este clar ca ruptura s-a instalat deja. In momentul in care doi parteneri nu mai au ce sa isi impartaseasca, totul e sortit esecului.

5. Nu va mai place sa faceti lucruri impreuna

Atunci cand planurile voastre de viitor nu se mai intersecteaza si fiecare trage intr-o directie opusa, este evident ca aveti nevoie de altcineva langa voi.

6. Evita sa va mai vedeti la fel de des

Invoca mereu motive care par plauzibile, insa le invoca prea des? Este cazul sa reevaluezi stadiul in care se afla relatia ta.

Cum poti repara o relatie

Există foarte multe motive pentru care o relaţie poate lua sfârşit, însă dacă decizi să o repari, ar trebui să mai faci câţiva paşi în plus pentru a o îmbunătăţi.

Repararea unei relaţii nu se produce doar ca urmare a unor intenţii bune sau a unor comportamente sau vorbe amabile şi nici dacă cei doi se comportă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Psihologii oferă câteva sugestii pentru cei care vor mai mult decât o simplă „salvare” a relaţiei, potrivit psychologytoday.com:

1. Nu încerca să negi trecutul. A te comporta ca şi cum nu ar fi existat trecutul şi nici ceea ce s-a întâmplat în el şi a provocat ruperea relaţiei voastre nu este o soluţie şi nici o metodă optimă de a repara sau îmbunătăţi relaţia. Este ca şi cum alegi de bunăvoie să fii amnezic. Bineînţeles, este foarte important să uiţi, dar nu înainte de a clarifica lucrurile, pentru că, în caz contrar, este foarte posibil ca vechile probleme să reapară. Pentru a putea ierta, este important să înţelegi de ce s-au întâmplat anumite lucruri, iar celălalt să înţeleagă cum te-ai simţit şi ce a însemnat pentru tine atitudinea ei/lui. În felul acesta, discutând într-un mod sănătos şi echilibrat, relaţia nu va fi doar reparată, ci şi îmbunătăţită.

2. Nu nega sentimentele şi gândurile negative. Ca şi în cazul de mai sus, a nega ceva nu înseamnă că acel ceva nu există. Suprimarea sau negarea gândurilor negative nu ajută la nimic, pentru că, mai devreme sau mai târziu, ele vor ieşi din nou la suprafaţă şi vor fi din nou motiv de conflict. În schimb, dacă îţi permiţi să le exprimi şi să discuţi cu partenerul despre ele, cu tact, există mai multe şanse de a rezolva problemele care îţi generau astfel de simţăminte.

3. Nu-ţi crea un zid de protecţie. Tendinţa multora în urma unei despărţiri, a unei rupturi a relaţiei, este aceea de a-şi crea în jurul propriei persoane un zid de protecţie, de teama unui viitor eşec sau de teama de a nu suferi din nou. Însă, dacă vrei să refaci relaţia şi, mai mult decât atât, să o îmbunătăţeşti, această strategie care presupune distanţare emoţională nu va da rezultate bune. Refacerea unei relaţii presupune intimitate şi vulnerabilitate. Se spune că relaţia ideală este aceea în care fiecare dintre cei doi parteneri este gardianul vulnerabilităţii celuilalt.

4. Nu tolera, ci acceptă. Este posibil ca unele dintre comportamentele din trecut ale partenerului tău, care erau un motiv de ceartă sau neînţelegere, să nu fie rele în ele însele, ci doar să nu se încadreze în lista preferinţelor tale. Din nou, dacă vrei să refaci relaţia şi să o îmbunătăţeşti, este momentul să analizezi din nou situaţia, să te pui în locul celuilalt, să înţelegi de ce face anumite lucruri şi, de asemenea, faptul că nu toţi gândim la fel şi, prin urmare, ceea ce pentru tine nu e rezonabil, pentru celălalt, este. Tolerarea unui comportament nu e tocmai cea mai bună opţiune, pentru că aceasta poate crea resentimente, însă înţelegerea, respectul şi acceptarea sunt o condiţie indispensabilă în reuşita unei relaţii.

5. Nu crede că eşti singurul care are dreptate. Dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează. Refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii înseamnă să accepţi şi să admiţi faptul că nu ai întotdeauna dreptate sau că şi celălalt poate avea dreptate, din punctul lui de vedere. Bineînţeles, nu totul este ori alb, ori negru; în anumite cazuri, există dovezi clare care demonstrează cine are dreptate, însă când este vorba de sentimente, trăiri, impresii şi alte lucruri subiective, nimeni nu-şi poate atribui dreptul de a avea dreptate deplină. Fiecare înţelegem, interpretăm, percepem, trăim şi gândim diferit.

Dragostea adevărată nu este aceea pe care ne-o arată cinematografele sau romanele. Dragostea adevărată nu înseamnă doar să-l/s-o doreşti pe cel/cea de lângă tine şi nici să-ţi doreşti ca acesta/aceasta să devină o copie a propriei tale persoane. Dragostea adevărată înseamnă a avea constant în minte întrebarea: „Ce pot să fac pentru a-i îmbunătăţi viaţa?” şi a face totul pentru binele şi fericirea celuilalt.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!