Cate ore de somn ai nevoie in functie de varsta pentru a avea un corp sanatos

Publicitate

Cu toții iubim somnul, dar dacă stai să te gândești, el este un lucru destul de ciudat pe care îl facem cu toții. De asemenea, el poate fi destul de înspăimântător din când în când dacă te gândești ce se întâmplă dacă dormi prea mult sau prea puțin și nu mai menționez despre coșmaruri.

Există numeroase persoane care se trezesc în mijlocul nopții și pur și simplu nu se pot mișca. Doar imaginează-ți, adormi și apoi deschizi ochii fără vreun motiv și nu te mai poți mișca. Există de asemenea și alte lucruri curioase care ni se întâmplă în timpul somnului.

Somnul este un lucru pe care cu toții trebuie să îl practicăm și ne este în afara controlului propriu. Este un mod perfect prin care ne putem relaxa și ne putem încărca bateriile pentru a doua zi. Nu mai este nevoie să spunem că o relație bună cu somnul este cheia sănătății.

Există numeroase afecțiuni legate de somn și de cele mai multe ori ele nu sunt atât de serioase pe cât am crede. Dar pentru a avea o viață sănătoasă, este necesar să dormim bine și să ne relaxăm pentru a ne reface neuronii.

Cei mai mulți oameni nu știu care este durata necesară de somn pentru fiecare categorie de vârstă și sinceri să fim și noi am aflat de curând, abia după ce ne-am documentat cu privire la asta. Conform profesorilor de la Harvard, cheia unei vieți lungi și sănătoase constă în respectarea programului de somn.

Publicitate

Charles Czeisler este un profesor de la Universitatea Harvard și împreună cu o echipă de specialiști, a realizat o cercetare care să dovedească durata de somn a unei persoane în funcție de vârsta pe care o are. Noi am aflat rezultatele și am decis să le împărtășim și cu tine.

1. Nou născuții

Nou născuții, bebelușii cu o vârstă cuprinsă între 0-3 luni au nevoie de 14-17 ore de somn pe zi pentru ca trupul lor să funcționeze corect și pentru ca ei să își mențină starea de sănătate necesară.

2. Bebelușii

Bebelușii care se încadrează în categoria de vârstă 4-11 luni au nevoie de o durată mai mică cu câteva ore decât nou născuții. Este recomandat ca ei să doarmă 12-15 ore în fiecare zi.

3. Copiii

Copii care au vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani trebuie să doarmă pe o perioadă de 11-14 ore în fiecare zi.

4. Preșcolarii

Preșcolarii, adică acei copii care au vârstele cuprinse în intervalul de 3-5 ani, trebuie să doarmă aproximativ 10-13 ore în fiecare zi.

5. Școlarii

Copiilor cu vârstele cuprinse între 6 și 13 ani le este recomandat de către specialiști să doarmă în fiecare zi între 9 și 13 ore.

6. Adolescenții

Adolescenții cu vârstele cuprinse între 14 și 17 ani sunt sfătuiți să doarmă între 8 și 10 ore pe zi.

7. Tinerii

Tinerii, adică persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani ar trebui să doarmă într-un interval cuprins între 7 și 9 ore.

8. Adulții

Cei care se încadrează în categoria de vârstă 26-65 de ani sunt sfătuiți să doarmă maxim 9 ore în fiecare noapte, numărul recomandat fiind de 7 ore.

9. Seniorii

Seniorilor le este recomandat să își reducă durata de somn la doar 7-8 ore în fiecare noapte.

Asigură-te totuși că beneficiezi de suficient somn deoarece lipsa acestuia îți poate afecta starea generală a sănătății și mai ales sănătatea inimii. Bineînțeles dacă ai probleme cu somnul și te chinui să dormi, ar trebui să mergi la medic pentru a primi un tratament pentru asta.

Publicitate
Alte Articole
Sanatate

Lucrurile pe care nu le-as mai face pentru dragoste… “Atunci când pantofii ți se potrivesc, uiți de picioare.” – Osho

Publicitate

“Ai iubit vreodată pe cineva așa cum este? Acceptarea ta este totală, completă- după aceea vei ști ce este dragostea.” – Osho

Iubirea adevarata este atunci cand esti iubita pentru tot ceea ce esti tu cu adevarat, pentru particularitati si naturalete si nu atunci cand ti se cere sa fii altcineva.

5 lucruri pe care nu le-as (MAI) face pentru dragoste

1. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai incerca sa ma schimb…

Uneori se intampla sa cazi in capcana asta a dorintei de a fi ceea ce isi inchipuie celalalt despre tine. Mie mi s-a intamplat. Inconstient, incepusem sa joc un rol, sa fiu altcineva decat eu insami. Purtam haine care nu ma reprezentau, faceam lucruri care nu ma reprezentau, de dragul persoanei pe care o iubeam.

Ai vrea sa indeplinesti asteptari, sa fii cea mai buna versiune pentru a-l face pe celalalt fericit. Dar aceasta “cea mai buna versiune” nu este nicidecum ceva la care tu insuti visezi, ci o proiectie din mintea acestei persoane care iti spune ca te iubeste… Iubirea adevarata este atunci cand esti iubita pentru tot ceea ce esti tu cu adevarat, pentru particularitati si naturalete si nu atunci cand ti se cere sa fii altcineva.

Nu, nu as mai incerca niciodata sa schimb ceea ce simt ca sunt, pentru dragoste.

2. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai renunta la visurile mele – Visurile noastre sunt ceea ce suntem noi si exista tendinta de a vrea sa transferam acea energie frumoasa, catre persoana iubita. Dar de ce in timpul acela uitasem toate lucrurile care imi faceau placere? De ce nu imi mai ofeream si mie timp?

Nu, nu renunta la visurile tale. Daca ai intalnit dragostea adevarata, acesta te va sustine si te va incuraja in tot ceea ce faci.

Publicitate

3. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu mi-as mai abandona familia si prietenii – Se intampla adesea ca, sub impactul unei legaturi amoroase, sa fim realmente luate de val si sa uitam de prieteni si de familie. Cand apare cineva nou in viata noastra, aproape inconstient ii oferim toata atentia noastra, petrecand tot timpul cu aceasta persoana.

Mai sunt si cazuri cand partenerul vrea sa controleze toate celelalte iesiri sau legaturi pe care iubita sa le are si nu, o astfel de atitudine nu este normala. Nu trebuie sa renuntam la legatura cu cei dragi, ei vor fi mereu aceia care ne vor fi alaturi, in orice situatie. Nu stiu ce m-as fi facut daca in ciuda acestui lucru, prietenii mei nu mi-ar fi fost alaturi atunci cand ne-am despartit…

4. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu m-as mai pune la picioarele nimanui – Sigur, se poate intampla inocent si aproape fara sa iti dai seama. Vrei sa ii faci pe plac persoanei iubite. Ai vrea sa faci orice ca sa fie multumit, doar ca iubirea este despre gesturi reciproce si nu ar trebui sa uiti de tine insati nicio clipa. Nu uita de nevoile tale, de ceea ce iti place tie sa faci si ce nu. Eu imi promit sa fiu foarte atenta la mine insami, la ceea ce ma raneste si ceea ce imi face bine in relatie. Imi promit sa am grija intai de mine si apoi de celalat. De aici cred ca izvoraste dragostea adevarata.

5. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai dezamagi sau rani pe ceilalti – O persoana care te iubeste cu adevarat, nu te-ar pune niciodata in pozitia de a nu-i respecta sau de a-i dezamagi pe ceilalti. Singurul pret pentru iubire ar trebui sa fie iubirea……

Sursa: justme0791-love-is-life.blogspot.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii