Cat rau ne facem singuri cand avem o gandire negativa despre problemele noastre, le alimentam cu energie in loc sa le distrugem

Cat rau ne facem singuri cand avem o gandire negativa despre problemele noastre, le alimentam cu energie in loc sa le distrugem

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 April 2018 in Spiritualitate

„Daca intr-o situatie noi nu avem deloc incredere in ceea ce urmeaza sa facem, aproape ca nici nu mai este util sa incercam; indiferent care ar fi dorinta pe care o vom formula, aceasta va fi sterilizata de lipsa credintei.“ Henri Durville

Cauzele profunde ale bolilor

Ati auzit de multe ori cunoscuti care atunci cand erau intrebati de afectiunea de care sufereau spuneau ca neplacerile au inceput si s-au amplificat pe un fond nervos dezechilibrat. Stresul, agitatia, nelinistea reprezinta de multe ori cauzele incipiente ale multor afectiuni. Dar daca analizam cauzele stresului si ale anxietatii, vom descoperi ca ele sunt mentinute de o gandire profund nefasta caracterizata de agitatie haotica, dominata de ganduri negative, frica, dorinte nesatisfacute, frustari, nefericire, etc.

Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva idei cu caracter general menite sa conduca la o intelegere mai profunda a cauzelor anumitor boli, precum si asupra relatiilor si legaturilor mai subtile care exista intre minte si corp.

1. Destinul nostru de fericire si sanatate sau de boala si suferinta este consecinta caracterului nostru; caracterul nostru este rezultatul obiceiurilor, obisnuintelor, reflexelor si tendintelor noastre. Acestea la randul lor sunt create prin repetarea si mentinerea in mintea noastra a acelorasi tipuri de ganduri si idei.

2. Majoritatea gandurilor oamenilor obisnuiti apar datorita preluarii lor la nivel subconstient din subconstietul colectiv. Altele (mai rare) sunt produse in mod constient.

3. Multe din gandurile pe care le avem se datoreaza sugestiilor

Aceste sugestii sunt produse de oameni, de circumstante, de mediu si ne influenteaza mai mult sau mai putin in functie de gradul mai mare sau mai mic de receptivitate subtil energetica specifica fiintei noastre, corespunzator nivelului nostru de constiinta.

4. Dintre toate sugestiile, cea care opereaza direct in planul mental prin intermediul gandurilor este cea mai importanta

In cazul sugestiilor rele, negative pe care le mentinem inconstient sau spre care ne deschidem mintea, acestea la randul lor au efecte distructive, perturbatoare, astenice si orienteaza prin rezonanta negativa fiinta in cauza, in mod gradat, mai repede sau mai incet, in functie de intensitatea si de predominanta lor, in sensul in care au fost emise.

Aceia care datorita receptivitatii accentuate la acest gen de sugestii rele se lasa influentati si se complac in aceasta stare, vor suferi consecintele generatoare de suferinta, mizerie si nefericire a acestor procese de rezonanta nefasta cu energiile subtile ale raului, ale bolii, ale fricii, ale nefericirii, ale urii si ale suferintei ce provin din sferele infernale din Macrocosmos.

5. In ceea ce priveste sugestiile mentale rele sau negative, noi trebuie sa fim permanent extrem de atenti pentru a elimina orice sugestie negativa care poate declansa efecte de rezonanta instantanee cu energii subtile malefice din Macrocosmos, ce ii pot afecta atat pe ceilalti, cat si pe noi insine mai devreme sau mai tarziu, in functie de puterea mai mare sau mai mica a gandurilor negative.

6. Sugestiile, parerile, convingerile sau remarcile altora n-au nici un fel de putere asupra noastra, in sensul de a ne putea influenta, atata timp cat nu suntem la unison, pentru a rezona cu energiile pe care le evoca sau le manifesta. Gandul nostru poate accepta, simpatizand, sau respinge prompt aceste sugestii. Putem oricand alege sa nu luam in consideratie ceea ce nu vrem, refuzand sa credem ceea ce consideram fals si rau, continuand sa afirmam mai departe binele si armonia.

7. Corpul fizic este impreuna cu psihicul slujitorul mintii

El se supune, ca si psihicul, comenzilor si proceselor mentale, indiferent daca ele sunt alese intentionat sau sunt exprimate automat. La comanda gandurilor rele puternice, predominante, corpul se scufunda rapid in boala, nefericire, tristete, egoism si descompunere. La comanda gandurilor bune, intense, divine, iubitoare, vesele si frumoase, intretinute in mod perseverent el devine plin de tinerete, fericire si frumusete.

8. Boala si sanatatea, la fel ca si circumstantele care genereaza ecouri profunde, bune sau rele in universul nostru launtric sunt de asemenea adanc inradacinate in modul nostru caracteristic (optimist sau pesimist) de a gandi. Gandurile predominant ipohondrice, bolnavicioase se vor exprima mai devreme sau mai tarziu intr-un corp bolnavicios.

Se cunosc cazuri in care ganduri de teama au ucis un om la fel de repede ca un glonte si in multe situatii similare ele continua sa ucida datorita rezonantei cu energiile subtile ale mortii mii de oameni, la fel de sigur, desi mai putin rapid. Oamenii care traiesc cuprinsi de teama de boala se imbolnavesc cel mai usor. Adevarul exprimat de binecunoscutul proverb romanesc: „De ceea ce iti este cel mai mult frica, tocmai de aceea nu scapi“ este confirmat inca o data.

9. Daca vrei sa-ti reinnoiesti permanent corpul fizic infrumuseteaza-ti profund si autentic mintea

Gandurile de rautate, gelozie, ura, suspiciune rautacioasa, descurajare jefuiesc corpul de sanatatea si gratia lui facandu-l sa rezoneze cu energii subtile rele, stresante, chinuitoare, astenice, dezechilibrante.

10. O fata hidoasa, urata, acra nu apare niciodata din intamplare

Ea este rezultatul gandurilor rele, urate. Ridurile care brazdeaza fata si o desfigureaza sunt cel mai adesea urmele nesabuintei, patimei, mandriei. Uneori intalnim o femeie in varsta de nouazeci de ani care poate avea fata luminoasa a unei fete tinere, in timp ce o alta, care nu a ajuns inca la varsta medie are fata surprinzator de imbatranita si consumata inainte de vreme. Una este rezultatul unei dispozitii psihice placute si luminoase, iubitoare, elevate, fericite, evoluate. Cealalta este rezultatul patimii, rautatii, egoismului, urii, abrutizarii, inchistarii, pervertirii si nemultumirii.

„Orice actiune a gandirii, a imaginatiei, a vorbirii sau a corpului poarta in sine fructe bune sau rele. Omul este, intr-o masura nebanuita, creatia gandirii sale; la ce gandeste in aceasta viata, mai tarziu, el va deveni.“ Sri Ramakrishna

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!