Care este valoarea iubirii? Cand iubirea apare poetii scriu, cantaretii canta, pictoii picteaza si toate acestea devin capodopere, devin elixir …

Publicitate

Se spune ca iubirea inlatura suferinta, ca poate transcende si aduce fericirea. De fapt toate marile religii ale omenirii propovaduiesc iubirea ca fiind cel mai inalt mesaj, cea mai inalta forma de abstractizare a religiei, a conditiei umane.

Acesta este mesajul lui Iisus, al lui Ramakrishna, Rumi, Budha, Ghandi etc. Toti spun acelasi lucru. In orient se spune ca iubirea arde karma iar in occident ca ea depaseste conditia umana. Este unul si acelasi lucru. Dar ce are iubirea de a face cu aceasta? Cand ea apare conditia umana obisnuita ia sfarsit.

Toate preocuparile ce ne ghidau pana atunci viata trec pe un loc secundar, primesc mai putina energie. Chiar daca continua sa existe, iubirea este cea in care acum constiinta se dizolva.

Judecata se schimba. Starea interioara se schimba. Apare candoarea.

Daca nu ai facut-o niciodata, acum vei realiza ca arunci miezuri la pasarele, ca mangai un caine vagabond care dintr-odata iti este drag. Perceptia asupra lumii din jurul tau se schimba, devii un Mare Suflet – “Maha-atma” iar starea aceasta curge prin tine. Ia exista permanent, poat fi simtita tot timpul dar datorita preocuparilor si framantarilor mintii, pierduti de contactul cu frumosul, cu armonia, avem nevoie de un “soc” pozitiv pentru a ne trezi, de ceva uimitor care sa ne poata smulge din cotidian.

Ceva armonios, bland, fascinat, cald, poate fi o opera de arta, un loc minunat in natura sau prezenta unei fiinte umane. Iubirea este expresia armoniei frumusetii si perfectiunii universale, de aceea nu apare in dezordine, in haos. Ceva armonios si deosebit poate trezi iubirea din noi, facand-o sa se reverse in exterior.

Pana acum ai fost ocupat, ai fost orb la frumusetea din jur la momentele speciale la armonia care mentine foarte inteligent intreaga ordine. Doar acum ceva extraordinar te-a facut sa vezi toate acestea.

Publicitate

Cele mai mari sacrificii in istoria umanitatii au fost facute din iubire: Orpheu, coborand in infern dupa Euridiche, Rada care a fost gata sa intre in infern pentru Krishna, doar pentru a-l salva de o durere, Iisus s-a sacrificat din iubire pentru oameni, Divina Comedie nu ar fi fost scrisa fara existenta lui Beatrice care l-a inspirat atat de profund pe Dante, iubirea lui Eliade pentru Maitrey etc.

Iubirea este ca care le face chiar si pe animale sa isi regaseasca stapanii strabatand sute de kilometrii fara ca ele sa fi stiut unde se afla acestia iar literatura abunda de episoade care scot in evidenta puterea nebanuita si misterioasa a iubirii.

Cand iubirea apare poetii scriu, cantaretii canta, pictoii picteaza si toate acestea devin capodopere, devin elixir. Daca ei ar face asta cand sunt tristi atunci arta lor ar deveni trista. De aceea arta facuta in iubire vindeca.

Magia iubirii

Doar o traire afectiva face trecerea de la stiinta la mistica, de la comunicare la comuniune. Caldura sufleteasca invie, creaza forme si da viata infinitelor entitati ce alcatuiesc universul.

Fara acea caldura sufleteasca cunoasterea ar deveni expunere si nu experienta. Cand sufletul tau se deschide atunci pentru tine se deschide intreg universul. Fara iubire universul poate fi conceput, dar nu si experimentat.Sensul cuvantului latinesc A-mor (fara moarte) este iubirea.

El desemneaza tocmai faptul ca iubirea ramane dincolo de moarte, ca ea este cea care transcende iar tot ce este iluzoriu isi pierde acum valoarea. A iubi inseamna a renunta la tine, la egoul tau, este un sacrificiu, cuvant din latinescul sacrum-facere – orice sacrificiu este o fapta sacra.

Acolo, atunci apare iubirea.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Gaseste-ti un om care te intelege, altfel traiesti gedeaba…

Publicitate

Oamenii empatici pot citi sufletele. Dar acesta nu e singurul avantaj pe care îl au. Iată de ce ar trebui să îți trăiești viața lângă un om care te poate înțelege și de ce persoanele empatice reprezintă cei mai buni parteneri romantici pe care îi poți găsi!

De ce ar trebui să îți trăiești viața lângă un om care te poate înțelege?

1. Nu se joacă – Empații sunt atât de deschiși atunci când vine vorba de exprimarea sentimentelor, încât sunt aproape transparenți. Aceștia nu vor aștepta trei zile înainte de a te suna după o întâlnire. Și nu vor încerca să pară ocupați, ci îți vor spune sincer cum se simt în legătură cu relația dintre voi. Iar tu nu îți vei mai face un milion de gânduri, întrebându-te ce părere are despre tine sau despre viitorul relației voastre, deoarece îți va spune întotdeauna totul.

2. Spune întotdeauna adevărul – Un om care te poate înțelege crede că minciunile reprezintă o insultă adusă tuturor persoanelor implicate. Așa că acesta preferă să admită când a făcut o greșeală și te provoacă și pe tine să spui adevărul dacă simte că minți. Cu alte cuvinte, lucrează pentru sinceritatea și longevitatea relației, învățându-te și pe tine aceste lucruri dacă este nevoie.

3. Știe să comunice – Indiferent de cât de vagi sunt sentimentele dintre voi sau cât de complicate sunt gândurile, o persoană empatică își va găsi întotdeauna cuvintele.
De asemenea, te va încuraja să îi dezvălui speranțele, visurile și temerile tale, pentru că vrea să fie alături de tine întru totul. Îți va înțelege emoțiile chiar și atunci când tu nu o poți face.

4. Trăiește viața cu intensitate – Indiferent de cât de banală este o activitate, un om care te poate înțelege se va implica cu toată atenția și simțurile sale. Aproape toate experiențele sale sunt intense și te vei molipsi și tu de la el.

5. Este inventiv în dormitor – Fiind extrem de intuitiv, acesta va ghici cele mai profunde dorințe și fantezii. Este o persoană extrem de pasionată și creativă atunci când vine vorba de viața intimă.

6. Nu există nicio limită a iubirii sale – Atunci când te iubește o persoană empatică, vei fi înconjurată de afecțiune și grijă. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la loialitatea sa, pentru că te va iubi profund. Și va avea grijă ca tu să știi mereu acest lucru, fie prin vorbe, fie prin acțiunile sale.

Sursa: eva.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate

Cateva sfaturi de viata de la un batran

Cine nu are bătrâni, să-şi cumpere” spune, pe bună dreptate, un vechi proverb românesc. Într-o lume cinică şi mereu în viteză, unele învățături ale bătrânilor sunt chiar binevenite. De la cine poți învăța cele mai bune lecții de viață dacă nu de la un om care a trecut prin toate?

Rezervă-ți 5 minute pentru a citi câteva sfaturi de la un bătrân, vorbe înțelepte care sigur te vor ajuta la un moment dat!

Să ai o strângere de mână fermă.

Priveşte oamenii în ochi.

De fiecare dată când ai parte de un aşa-zis dezastru, întreabă-te: În 5 ani o să mai conteze lucrul acesta?

Într-o luptă, loveşte primul şi loveşte tare.

Păstrează secretele.

Nu renunţa niciodată la cineva. Miracole se întâmplă în fiecare zi.

Mereu acceptă când ţi se întinde o mână.

Fii curajos. Chiar dacă nu eşti, prefă-te. Nimeni nu va şti diferenţa.

Fluieră.

Alegeţi partenerul de viaţă cu atenţie. Din această decizie se vor naşte 90% din momentele tale fericite sau triste.

Creează-ţi un obicei din a face lucruri drăguţe pentru ceilalţi, chiar dacă aceştia nu observă.

Împrumută doar acele cărţi pe care nu le mai vrei înapoi.

Niciodată nu spulbera speranţele unei persoane. Este posibil ca ele să fie tot ceea ce are.

Viaţa nu e legată cu o fundă, dar tot este un cadou.

Oferă oamenilor o a doua şansă, dar nu şi o a treia.

Fii romantic.

Devino cea mai entuziastă şi opimistă persoană pe care o cunoşti.

Destinde-te şi calmează-te. Nimic nu este la fel de important ca atunci cum ţi s-a părut la început.

Nu lăsa telefonul să întrerupă momentele frumoase. El există pentru confortul tău, nu a celui care sună.

Fii un bun pierzător.

Fii un bun învingător.

Nu arde poduri. Vei fi surprins de câte ori va trebui să traversezi acelaşi râu.

Niciodată nu rata oportunitatea de a spune cuiva că îl iubeşti.

Ţine minte, nimeni nu reuşeşte singur în viaţă. Să ai o inima recunoscătoare şi să îi recunoşti pe cei care te-au ajutat.

Asumă-ţi reponsabilitatea pentru atitudinea ta şi nu îi lăsa pe ceilalţi să aleagă pentru tine.

Fă pace cu trecutul tău ca să nu-ţi saboteze prezentul.

Totul se poate schimba cât ai clipi. Nu-ţi face griji. Dumnezeu nu clipeşte.

Orice nu te ucide, cu adevărat te face mai puternic.

Căsătoreşte-te doar din iubire.

Nu te aştepta ca viaţa să fie cinstită.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet