Cand venim pe lume suntem precum diamantele, fara nicio zgarietura si fara niciun defect. Pe masura ce trecem prin diferite incercari si greutati specifice vietii, stralucirea noastra interioara devine din ce in ce mai palida…

Publicitate

“Puterea de a fi tu însuţi într-o lume care încearcă în permanenţă să te schimbe este una dintre cele mai mari realizări din viaţa ta.” – Ralph Waldo Emerson

„Am auzit odata o legenda care spunea ca noi ne nastem in aceasta viata ca niste diamante perfect pure, fara nicio zgarietura si fara niciun defect. Pe masura ce trecem prin diferite incercari si greutati specifice vietii, stralucirea noastra interioara devine din ce in ce mai palida, fiind ascunsa sub un strat de noroi.

Cand devenim adulti, noi ascundem acest strat de noroi sub un nou strat stralucitor de oja. Ne afisam astfel in fata lumii exterioare sub aceasta aparenta fals-stralucitoare si ne intrebam de ce nimeni in jurul nostru nu pare impresionat de ea. In timp, multi oameni ajung sa creada ca acest strat protector reprezinta insasi esenta lor. Drept urmare, ei isi modeleaza intreaga identitate personala dupa chipul si asemanarea lui.

Daca suntem norocosi, viata ne ofera un dar, un “apel de trezire”. Uneori, din varii motive, noi putem strapunge stratul exterior al invelisului dur pe care ni l-am creat in jurul nostru, apoi si celelalte straturi de noroi, si putem surprinde un crampei din adevarata noastra stralucire interioara. Daca suntem insa si mai norocosi, noi ne putem petrece tot restul vietii intr-o calatorie de intoarcere acasa, in acest tinut al frumusetii si libertatii absolute. Descoperim astfel ca am fost si vom ramane de-a pururi una cu acest diamant interior de o perfectiune absoluta.”

Nu cedați niciodată în fața răului!

„Străduiți-vă să nu cedați niciodată în fața răului,ind iferent de forma sub care vi se prezintă. Să nu acceptați niciodată ca o durere, un handicap fizic să vă răpească gustul de a trăi. Desigur, este dificil, dar chiar dacă sunteți pe cale să vă pierdeți vederea sau auzul, chiar dacă vă paralizează o mână sau un picior, conștientizați toate însușirile, toate posibilitățile ce le posedați încă șidatorită cărora puteți continua să acționați, să învățați, să vă perfecționați.

Publicitate

Vă mai rămân îndeosebi gândul și sentimentul care sunt adevăratele puteri. Apelați la ele, fiindcă cultivând niște gânduri corecte și niște sentimente generoase veți crea în voi posibilități benefice ce vor contribui să vă amelioreze chiar starea fizică.

Răul ia deseori niște proporții ce i le oferim, și resemnându-vă, descurajându-vă, îl întăriți. Ați observat cum își apără găina puii la apropierea câinelui?

Ea se zbârlește, își umflă penele, cotcodăcește zgomotos pentru a-l speria.

Acționați la fel cu răul: umflați-vă, faceți-i față, arătați-i că sunteți în stare să vă apărați, și el va fi obligat să dea înapoi.” – Brandon Bays – Călătoria

Stiu ca toti avem momente si momente. Greutati. Probleme. Griji. Stiu cat de dificil este sa ai inima zdrobita, sa pierzi pe cineva pe care il iubesti, sa traiesti traume si sa nu mai poti merge mai departe. Inteleg.

Insa stii ce este si mai rau? Sa lasi ca timpul sa treaca fara ca tu sa nu faci nimic. Sa traiesti fara sa traiesti. Sa permiti viitorului tau sa fie dictat de lucruri care s-au intamplat deja.

Ceasul ticaie…. acestea sunt momente pe care mai tarziu le vei regreta. Nu te mai folosi de trecut sau de situatia actuala pentru a justifica renuntarea ta. Meriti mai mult. Sufletul tau merita mai mult.

Gata cu scuzele si cu motivele pentru care oamenii nu isi pot schimba viata. Trebuie sa iti dai seama ca ai abilitatea de a face modificarile pe care ti le doresti… si, culmea, doar tu poti face asta. Nu te mint, vor fi momente in care va fi incredibil de dificil, te vei simti singura si iti vei dori sa renunti la tot. Insa merita.

Indeplineste-ti visurile. Mergi pana in panzele albe pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Transforma-ti dorintele in realitate. Si vei intelege cat de bine este sa fii fericit si sa iti traiesti viata pe care ti-o doresti.

Nu esti o victima. Nu ai nimic special. Asadar, daca vrei sa fii fericita lupta pentru a fi.

Fericirea si nefericirea ta depind in totalitate de tine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Ce inseamna sa fii femeie!?

Publicitate

O femeie elegantă este elegantă oricând și oriunde fără a depune eforturi, pentru că eleganța este parte a personalității sale. De aceea nu va fi surprinsă niciodată îmbrăcată nepotrivit sau neîngrijită. Nu va atrage atenția printr-o atitudine zgomotoasă, nu va vorbi tare, nu va râde că o descreierată și nu va face scene în public.

Va privi discret, nu se va holba și nu va gesticula cu mișcari ample. Nu se va îmbulzi, va avea o atitudine demnă, care să impună respect, fără a da impresia de baroană. Nu va participa la discuții care o înjosesc și nu va răspunde la accese triviale și grobiene.

O femeie elegantă știe să evite situațiile conflictuale, nu decade și nu se expune ridicolului. Nu transformă un zvon într-un subiect de budoar și nu o preocupă flecăreala inutilă. Nu frecventează locuri obscure doar de dragul anturajului. Știe când, ce și cum să vorbească. Este echilibrată, are simțul măsurii în toate și se respectă.

O femeie înseamnă simplitate, naturalețe, discreție, gingășie, senzualitate, căldură, empatie, umor de bun gust, sensibilitate, frumusețe interioară… Știe să se facă plăcută și să devină un exemplu demn de urmat. (citiţi aici textul integral al articolului)

Ei bine, eu am fost crescută de o femeie adevărată. Una elegantă, finuţă, cu atitudine demnă, care impune respect. Şi mult timp, în copilăria mea de băieţoaică îmi doream să fiu ca ea. Elegantă, îmbrăcată în rochii vaporoase din voal georgette sau catifea, cu ciorapi fini si pantofi cu toc. Eram fascinată de felul cum era privită de toată lumea, şi mândră când venea să mă ia de la şcoală.

E bunica mea! spuneam cu voce tare. Nu se poate! era reacţia tuturor mamelor şi celorlalte bunici. Este prea tânără!

Încă este prea tânără la cei 83 de ani pe care îi are. Încă poartă doar rochii sau fuste şi pantofi cu toc. Încă o încap toate hainele din tinereţe. Şi merge mai repede decât mine glumind ca o adolescentă. Şi încă o salută lumea pe stradă Bună ziua doamna doctor!

Datorită ei şi a poveştilor ei de viaţă am ajuns să fiu nostalgică după interbelic şi istoria Micului Paris. Ce prăjituri erau la Capşa şi ce baluri erau prin sate…

Cealaltă bunică, are multe în comun cu ea. Aceleaşi haine din tinereţe, bijuterii, tablouri de familie sau amintiri în cutii îngălbenite cu poze cât jumate de palmă, alb-negru. Doar că s-a mai modernizat odată cu trecerea timpului. Acum poartă şi tenişi, pantaloni sau baston. Şi o iubesc la fel de mult.

Eu mi-am julit coatele şi genunchii până pe la 10 ani, mă băteam cu băieţii şi pe la 14, iar pe la 18, când eram tunsă scurt, unii se întrebau dacă sunt fată sau băiat. Uneori mă holbez, uneori gesticulez, alteori râd ca o descreierată în public (vezi Teatrul Invizibil), mă machiez foarte rar, şi ies şi în papucii de casă până la non-stopul de la colţ. Uneori sunt dezechilibrată, am glume proaste sau neînţelese şi mă cert şi ţip până mă lasă răsuflarea.

Publicitate

Şi cu toate astea, nu m-am întrebat niciodată dacă sunt altceva decât femeie. Nu m-am întrebat nici dacă celelalte reprezentante ale aceluiaşi se (x) sunt sau nu femei în funcţie de cum se comportă sau se îmbracă. Cred că fiecare găseşte feminitatea în altceva. Fiecare îşi caută stilul de viaţă sau vestimentar care să i se potrivească cel mai bine cu ceea simt despre ele şi felul cum se văd în interior. Da, este adevărat, unele mă deranjează vizual sau auditiv. Dar asta la prima vedere. În momentul în care ai curiozitatea sau ocazia sau răbdarea să treci peste cochilia superficială a fiecareia, toate femeile au suflet. Unul neînţeles poate, dar nu m-aş grăbi să le judec.

Până la urmă… şi eu arătam ca un baiat acum 10 ani. Iar acum sunt o băieţoasă care poartă fuste şi tocuri, si unii poate încă se întreabă dacă sunt băiat sau fată.

Tu ştii ce înseamnă să fii femeie? Să fii femeie înseamnă, de atâtea ori, să te topeşti o noapte întreagă de dorul cuiva, iar în fiecare dimineaţă să ai puterea şi curajul să te aduni şi să fii acelaşi om. Înseamnă de atâtea ori să ai lacrimi în ochi, iar la inevitabilă întrebare pusă de ceilalţi să răspunzi că ţi-a intrat praf în ochi, sau că e curent, sau că aşa îţi scipesc ţie ochii de obicei. Înseamnă să zâmbeşti atât de frumos încât ceilalţi să creadă că eşti cu adevărat fericită şi să nu-şi închipuie ce război greu să duce de fapt în sufletu tău.

Dacă nu ai trecut prin asta, nu ai de unde să ştii că a fi femeie înseamnă a uita de tine pentru a-ţi aminti de toate problemele celorlalţi, pentru a le fi alături şi pentru a le face bine. Trebuie să te conformezi standardelor impuse de alţii şi fără să vrei e nevoie să o faci la cel mai înalt nivel. Eşti obligată să joci jocuri de împrejurări care nu-ţi plac, să taci şi să aştepţi să faci tot aşa cum crezi tu că e mai bine. Trebuie să te lupţi cu prejudecăţile celorlalţi, cu ideile preconcepute pe care le au.

E atât de nesar să fii frumoasă dacă vrei să fii plăcută, dar e şi mai necesar să nu fii prea frumoasă dacă nu doreşti să fii criticată şi invidiată.

Noaptea îţi permiţi să fii tu însăţi în intimitatea aşternuturilor, strângând perne în braţe de dorul cuiva. Ai voie să fii slabă, să plângi, să dai toate măştile frumoase la o parte şi să laşi să-ţi răzbată pe chip crudul adevăr al celor ce trăieşti. Iar dimineaţa… Dimineaţa te pregăteşti pentru acelaşi război, cu aceleaşi măşti şi aceleaşi minciuni, cu aceeaşi obligaţie şi lipsă de chef. Dar asta e… Până la urmă suntem femei şi ne asumăm. Şi tot noi suntem se (x) ul slab, aşa-i?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala