Cand te vei iubi pe tine cu adevarat iti vei da seama ca viata este cu adevarat frumoasa!

Publicitate

“A iubi înseamnă să fii fericit de ceva: fără condiții, fără judecăți, fără așteptări.” – Barry Neil Kaufman

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat înveţi că nimeni nu va vedea frumosul din tine înainte că tu să-ţi vezi propria valoare. Atunci înveţi conştientizarea propriei valori şi respectul de sine.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat nu mai cauţi de la ceilalţi validarea care te înfiinţează. Pentru că tu însuţi te vezi pentru minunea care eşti. Aşa înveţi să dăruieşti înainte de a cere.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat faci ceea ce trebuie să faci pentru evoluţia ta fără efort, pentru că vrei să promovezi viaţa celui la care ţii cu adevărat: tu însuţi. Aşa înveţi egoismul sănătos – să devii tu însuţi mai întâi o lume întreagă, pentru ca apoi să inviţi un altul într-un univers minunat.

În ziua în care te iubeşti cu adevărat îţi dai seama că eşti exact acolo unde trebuie. Aşa înveţi să renunţi la regretele trecutului şi la speranţa viitorului. Aici şi acum e un loc minunat în care te afli.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat eşti plin de mirare şi de zâmbet. Pentru că poţi să vezi contradicţiile şi paradoxurile şi găseşti fascinaţie în tumultul vieţii. Aşa înveţi că drumul în sine este sensul tău.

În ziua în care te iubeşti cu adevărat te detaşezi de aşteptări şi de frustrări. Pentru că ţi-ai oferit deja darul de pe urmă: acceptarea de sine, fără a aştepta ca ceilalţi să compenseze pentru tot ceea ce nu ai primit până atunci.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat dăruieşti zâmbete şi înţelepciune. Pentru că descoperi magia alchimiei emoţionale: primeşti ceea ce dăruieşti. Aşa înveţi legile interacţiunii umane, trebuie să fii înainte de a cere.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat priveşti în trecut fără mânie. Aşa înveţi să te ierţi pe tine şi pe oameni – nimeni nu îţi este dator cu nimic. Totul este subscris unui firesc al cărui sens de pe urmă îl vei şti la un moment dat. Aşa înveţi credinţa, în tine şi în ceva-ul de dincolo de concret şi de aparent.

Publicitate

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat abandonezi încrâncenarea de a obţine ceea ce alţii ţi-au spus că este fericirea. Pentru că ai descoperit bucuria fiecărei zile, o filă din povestea devenirii tale.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat te uiţi la tine şi la celălalt ca la o operă de artă, fiecare fascinantă în culorile sale. Şi nu mai vrei să schimbi pe nimeni, doar contempli modul diferit în care fiecare alege să îşi îndeplinească nevoile umane comune tuturor. Aşa înveţi să nu baţi la porţi închise şi să recunoşti similaritatea atunci când o întâlneşti.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat îţi asumi măreţia şi nu te mai poziţionezi mediocru. Pentru că nu te mai compari cu nimeni, ci doar cu ceea ce poţi fi tu. Aşa înveţi că egalitatea este o utopie şi că frumuseţea vine din diversitate şi nu din uniformitate.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat poţi să vezi oamenii pentru ceea ce sunt, nu prin prisma a ceea ce vor ei să pară. Pentru că te-ai văzut pe tine, şi sus şi jos, şi întuneric şi lumină şi atunci poţi citi povestea celuilalt, dincolo de închipuirile de sine. Aşa înveţi sinceritatea radicală şi vei prefera oricând cunoaşterea în locul himerelor.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat se face sărbătoare. Nu mai ai nevoie să-ţi spună cineva când ai voie să te bucuri sau să savurezi nostalgia. Ţi-ai asumat nebunia vieţii şi te joci cu emoţiile tale, realizând că ceea ce ţi-ai dorit dintotdeauna este să trăieşti intens, să te simţi viu.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat eşti atent să-ţi surprinzi devenirea şi îţi asumi că tu te creezi pe tine. Nu mai aştepţi ca o autoritate exterioară să te facă să fii şi să simţi, devii propriul tău Dumnezeu şi propriul tău altar. Aşa înveţi să arzi fără să te consumi, aşa înveţi să oscilezi fără să te pierzi, aşa înveţi să-ţi alchimizezi patologicul în surrealism existenţial.

În ziua în care te iubeşti pe tine cu adevărat, life is beautiful.

de Sofia Dumitriu

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Minunata legenda a randunelelor – de ce au penele negre?

Publicitate

Legenda randunelelor – De ce au pene negre. Raspunsul te va uimi

Se spune ca, pe cand era copil, Mantuitorul Iisus era tare bun cu toate vietatile, fie ele cat de marunte.

Intr-o zi, pe cand avea numai cativa anitori, statea pe malul unei ape si se juca cu malul moale, modeland din el mici pasarele, pe care le aseza apoi sa se usuce la soare.

Trecand pe acolo un fariseu rau la suflet si vrand sa rada de copilul ce se juca atat de cuminte, a vrut sa loveasca pasarile de lut cu piciorul.

Vazand ce vrea sa faca, intr-o clipa Iisus a lovit pamantul cu palma lui mica si, dintr-odata, pasarile au prins viata si si-au luat zborul, ciripind vesele si jucause.

Fariseul a ramas uimit, nemaistiind ce sa creada!…
Asa au aparut randunelele, dar mai intai ele nu aveau penele negre.

Treizeci de ani mai tarziu, cand Mantuitorul se afla rastignit pe Cruce, micile pasari nu L-au uitat pe cel ce le-a dat viata si, venind si asezandu-se pe bratele crucii si pe capul si pe umerii Lui Iisus, incercau sa smulga cu cioculetele lor mici ghimpii din cununa de spini a Mantuitorului, macar cu atat sa-i indulceasca chinul Celui ce nu gresise niciodata nimanui.

In clipa in care Iisus a murit, de durere, randunelele au imbracat mantia lor neagra, de doliu, si asa au ramas pana in zilele noastre, pasari binecuvantate de Dumnezeu si iubite de oameni.

Legende crestine pe intelesul celor mici – Leon Magdan

Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu? Iti ia 1 minut sa citesti aceasta pilda frumoasa

Demult, un om l-a intrebat pe un batran calugar:

– Parinte, cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? Am auzit povestindu-se despre o mare minune: un om care putea sa zboare, sa se inalte singur in vazduh. Este acesta semn ca-i drept inaintea lui Dumnezeu, asemenea sfintilor ?

– Nu, fiule, nici vorba!

– Dar am auzit povestindu-se si despre un om ce putea sa mearga pe apa.

Este acesta drept inaintea lui Dumnezeu ?

– Nici acesta ?

– Dar atunci, cine este drept ?

– Este cel ce-si duce viata linistit, in credinta si in frica de Dumnezeu.

Daca Dumnezeu ar fi vrut ca noi sa zburam, atunci ne-ar fi dat aripi. Rostul nostru este de a fi buni crestini.

Publicitate

Pentru a fi sfant nu trebuie sa te inalti in vazduh cu trupul; doar sufletul sa ti se inalte spre cer prin rugaciuni si fapte bune. Nici nu trebuie sa mergi pe ape; dar sufletul tau sa ramana mereu deasupra pacatelor si sa nu se afunde in ele.

Doar asa, cu un suflet curat poti avea o viata curata. Doar asa, te poti chema bun crestin si poti spera in mantuire. Cel cu inima curata se va cunoaste, astfel, dupa viata sa linistita si dupa traiul cumpatat. Acela este om drept si inaintea oamenilor, si inaintea lui Dumnezeu.

10 de invataturi din Biblie care pot vindeca pana si cele mai triste suflete

Am adunat cele mai frumoase versete despre suflet, iubire si dragoste care sa ne ajute sa mergem mai departe in situatiile dificile. Daca va plac, nu ezitati sa le impartasiti cu oamenii dragi din viata voastra:

Aceste invataturi frumoase din Biblie au rolul de a ne vindeca sufletele, de a ne ghida pe drumul cel bun si de a ne ajuta sa vedem luminita de la capatul tunelului in momentele in care in jurul nostru este doar intuneric.

Cele mai frumoase citate din Biblie pentru femei, creatii divine

1. Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea unuia fata de altul.

2. Ea este imbracata cu putere si demnitate si rade fara teama privind catre viitor.

3. Fii tare si curajoasa! Nu-ti fie frica. Nu te descuraja pentru ca langa tine este tot timpul cineva, oriunde mergi.

4. Si acum acestea trei raman: credinta, speranta si dragostea. Dar cea mai mare dintre acestea este dragostea

5. Fii puternica. Fii curajoasa. Fii fara frica. Nu esti niciodata singura.

6. Nu iti face griji cu privire la nimic, in schimb, roaga-te pentru tot. Spune-i lui Dumnezeu de ce ai nevoie si multumeste-i pentru tot ce a facut pentru tine.

7. Ori de cate ori te simti neiubita, lipsita de importanta sau nesigura… aminteste-ti cine te iubeste.

8. Puterea vine dintr-o inima pura, dintr-o constiinta buna si dintr-o credinta sincera.

9. Sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.

10. Poate ca acesta este momentul pentru care ai fost creata.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde