Când sufletul este epuizat și lipsit de energie, corpul îți arată asta prin diferite semne! Iată cum să le recunoști.

Când sufletul este epuizat și lipsit de energie, corpul îți arată asta prin diferite semne! Iată cum să le recunoști.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatate

Dacă ignorăm semnele că energia noastră este aproape epuizată, aceasta poate duce la consecințe extrem de nedorite, cum ar fi anxietatea cronică și chiar depresia.

Iată 10 semne că sufletul tău este golit și lipsit de energie.

1. Tot ce îți dorești pe tot parcursul zilei este să te odihnești și să te întinzi, cel puțin pentru o vreme. Îți este greu să te ridici din pat dimineața. Somnul tău devine superficial și neliniștit pe măsură ce visele tale devin foarte intense și coșmarurile tale foarte realiste.

2. Simți durere în tot corpul. Este posibil să simțiți tensiune, amețeli, dureri de stomac, vedere încețoșată și dureri de cap – dintr-o dată și fără niciun motiv.

3. Când cineva te întreabă ce nu este în regulă cu tine, nici nu știi ce să îi răspunzi. Nu prea știi cum te simți acum. Știi că ți se întâmplă ceva complex și profund, dar nu poți explica de ce te simți așa și de ce nu poți ieși în niciun fel din această stare.

4. De multe ori te simți zăpăcit și dezorientat din cauza sincronizării slabe dintre corpul și sufletul tău.

5. Toate emoțiile tale sunt amplificate – atât pozitive, cât și negative. Devii o persoană incredibil de sensibilă și chiar poți începe brusc să plângi fără niciun motiv. Schimbările de dispoziție devin obișnuite. S-ar putea să te simți de parcă ești atât de plini de dragoste pentru întreaga lume, încât inima ta este pe cale să explodeze, iar în clipa următoare te simți singur în întreaga lume.

6. Vă confruntați în mod constant cu atacuri de panică ușoare sau anxietate cronică.

7. Te simți singur, chiar și atunci când te afli printre persoane dragi. Începi să te îndoiești de oamenii din jurul tău, întrebându-te dacă au planificat ceva neplăcut, dacă poți avea încredere în ei și, prin urmare, atunci când vorbești cu ei, le aduci critici.

8. Trăiești cu amărăciune, invidie, furie sau regret în legătură cu tot ce se întâmplă în jurul tău. Deși, de regulă, ești o persoană iertătoare și grijulie.

9. Te simți mereu slăbit/ă și orice activitate fizică te duce la epuizare. Îți lipsește mereu energia pentru activitățile fizice, iar mersul la sală și exercițiile fizice nu îți aduc bucurie, transformându-se în muncă grea.

10. Simți adesea frică și incertitudine cu privire la viitorul tău. Uneori te simți atât de epuizat și devastat încât vrei doar să-ți împachetezi lucrurile și să mergi undeva departe, departe, de unde ai putea începe viața de la capăt. Nu te mai interesează deloc să faci lucruri care odată îți aduceau bucurie.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!