Blocajele energetice ne pot cauza dureri de inima. 3 motive care provoaca aceste blocaje energetice!

Blocajele energetice ne pot cauza dureri de inima. 3 motive care provoaca aceste blocaje energetice!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 May 2020 in Dezvoltare Personala

“Unul din cele mai grele lucruri din lume este să ai în inimă cuvinte pe care nu le poți pronunța.” – James Earl Jones

Legatura care exista intre durerea de inima si stresul emotional a fost doar relativ recent descoperita de catre cercetatori, desi oamenii din toate culturile lumii folosesc expresii ca „a mi se rupe inima” sau „inima de ghiata”…

Dar ce trebuie sa faci pentru a evita astfel de situatii, cand in zona pieptului manifestam senzatii neplacute: 3 blocaje energetice care provoaca dureri de inima

Ce atitudini ale noastre provoaca aceste blocaje energetice?

1. Suprimarea emotiilor

Este foarte important ca noi oamenii sa ne dam seama cat este de important sa ne recunoastem si sa ne acceptam emotiile. Nimic din ceea ce simtim nu vine fara un motiv intemeiat, iata de ce, suprimarea emotiilor nu este cea mai buna forma. Asculta-ti supararea, nu iti ingropa emotiile in subconstient. In felul acesta nu faci decat sa ingropi traume emotionale care ajung sa iti faca chiar si rau fizic.

Asculta-ti emotiile. Ofera-ti intelegere si clementa, orice sentimente ai avea. Incearca sa intelegi de ce simti acele lucruri. Daca iti suprimi emotiile, nu faci decat sa le inmagazinezi in corpul fizic si acestea se pot manifesta sub forma depresiei, anxietatilor, furiei, stresului si apoi iti afecteaza si sanatatea inimii. Da, emotiile suprimate si neaduse in constient, provoaca dureri de inima.

2. Lipsa de comunicare

Cand te afli in orice forma de comunicare/legatura cu cineva, “nu te mai ascunde dupa tufis”, spune mereu clar ce gandesti, ce iti doresti. Cand nu spui ceea ce vrei cu adevarat, ii ranesti pe ceilalti, pentru ca ei simt disonanta dintre comportamentul tau si semnalele pe care le transmiti inconstient. Si te ranesti si pe tine insuti, pentru ca nu esti in acord cu tine sentimentele tale adevarate.

Trebuie sa fim clari cu noi insine si in felul acesta usuram relatiile cu oamenii din jur, care ne vor aprecia pentru acest lucru. Cand nu spui exact ceea ce simti, aceste ganduri raman stocate in campul tau energetic si cauzeaza tensiune si stres in corpul tau. Nu mentine ganduri care te agita si iti creeaza anxietate.

3. Incapacitatea de a ierta

Fara sa ne dam seama, incapacitatea noastra de a ierta ne raneste si ne face sa ne agravam traumele. Energia negativa este centrata in jurul inimii… Pentru binele nostru este mai bine sa ne gasim capacitatea de a fi iertatori. In felul acesta ne eliberam si ne dam puterea de a merge cu adevarat mai departe.

Orice ar fi, este mai bine sa comunici ceea ce simti (daca e o situatie cand poti face acest lucru); este mai bine decat sa tii resentimente. Daca ai resentimente fata de o persoana care te-a ranit in trecut, elibereaza-te de aceste trairi.

Acestea sunt cele mai simple solutii pentru a te proteja de stres, anxietate si dureri de inima. Daca simti ca ceva “fierbe” in zona de energie a inimii, da-ti atentie, nu ignora aceste sentimente.

“Inima omului, în primele săptămâni ale vieţii embrionare, se află nu în piept, ci în cap, în mijlocul creierilor şi de-abia pe urmă coboară mai jos, despărţindu-se de creier pentru totdeauna. Ce minunat ar fi dacă inima şi creierul ar fi rămas împreună, îngemănate, să nu facă niciodată inima ce nu vrea creierul şi mai cu seamă creierul să nu facă ce sfâşie inima.” – Liviu RebreanuDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!