Beneficiile verzei murate sunt neprețuite, nu uitați de ea

Beneficiile verzei murate sunt neprețuite, nu uitați de ea

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Beneficiile verzei murate sunt de neprețuit! Astăzi vom vorbi despre beneficiile consumului de varză murată pentru organismul nostru. Aceasta include atât varza colorată, de Bruxelles, cât și varza albă. Conține multe vitamine C și A. Studiile au arătat că aceste legume pot scădea nivelul colesterolului. Varza este, de asemenea, o sursă bogată de antioxidanți. De asemenea, varza murată are proprietăți antiinflamatorii.

Beneficiile sucului de varză murată sunt cunoscute de mult timp. Datele istorice atestă că lucrătorii de pe Marele Zid Chinezesc (acum aproximativ 1500 de ani) știau despre beneficiile verzei murate deja la acel moment.

În medicina tradițională chineză, utilizarea sucului de varză murată a fost prescrisă de mult timp ca un remediu indispensabil pentru multe boli comune. Cel mai probabil, trupele lui Genghis Khan au fost primele care au adus acest fel de mâncare în Europa. De asemenea, armata Imperiului Roman a luat butoaie cu acest fel de mâncare în campaniile lor, folosindu-l pentru a preveni infecțiile intestinale în rândul soldaților în timpul călătoriilor lungi.

Într-o perioadă în care terapiile naturiste erau abandonate, oamenii mâncau mai puțin alimente fermentate și se îmbolnăveau mai mult. Scorbutul (deficitul de vitamina C) a afectat o mulțime de marinari britanici în timpul secolului al XVIII-lea, iar la sfârșitul acelei perioade de timp, căpitanul James Cook nu a pierdut niciun marinar cu ajutorul beneficiilor verzei murate.

Beneficiile verzei murate pentru corpul uman

Oamenii de știință finlandezi au raportat că în studii, substanța (izotiocianați) produsă de această legumă ajută la prevenirea dezvoltării ca n cer elor. O persoană sănătoasă are în organism multe bacterii benefice care se hrănesc cu deșeurile din digestia noastră, creând acid lactic.

Fără aceste bacterii benefice, sistemul digestiv uman ar deveni casă pentru paraziți și dăunători. În această situație, beneficiile verzei murate cu greu pot fi supraestimate, deoarece oferă o densitate mare de surse dintr-o gamă largă de bacterii benefice care îmbunătățesc procesul de digestie.

Conștientizarea tot mai mare că alimentația adecvată este baza unei sănătăți bune creează o piață pentru alimente simple, tradiționale, care nu au fost procesate în fabrici sau produse chimice artificiale. În același timp, sunt reluate metodele străvechi de preparare și conservare a alimentelor.

Legumele fermentate au fost întotdeauna surse importante de nutriție. Una dintre cele mai cunoscute este varza murată, care este deosebit de populară în Germania, servită cu cârnați și salată de cartofi.

Beneficiile verzei murate și ale altor legume crucifere sunt date de cantitatea mare de glucozinolați, care se descompun în compuși biologic activi ce au proprietăți anti ca n cer i gene. Acești compuși vă pot ajuta corpul să scape de agenți ca n cer i geni, să protejeze ADN-ul și să împiedice celulele sănătoase să devină ca n cer oase.

Această legumă minunată conține o cantitate considerabilă de proteine, aproximativ 8 grame per cană. Fibrele au o serie de beneficii pentru sănătatea digestivă, ajutând la mișcările intestinale, reducând riscul de hemoroizi și protejând împotriva ca n cer ului de colon.

În plus, fibrele din varza murată ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea absorbției alimentelor bogate în zahăr, poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate, vă poate ajuta să vă simțiți plin după masă și poate scădea nivelul colesterolului. Beneficiile verzei murate pentru organismul nostru sunt pur și simplu minunate.

Această legumă este bogată în vitamina C, oferind aproape o treime din doza zilnică recomandată de acest nutrient într-o cană. Potrivit Institutului Linus Pauling, vitamina C joacă un rol critic în multe funcții biologice, inclusiv sinteza colagenului, crearea de neurotransmițători implicați în funcția creierului, menținerea sistemului imunitar și metabolismul colesterolului în acizi biliari.

În plus, vitamina C este un antioxidant, această vitamină ajută la protejarea ADN-ului nostru și a altor molecule din corpul uman (și de asemenea al animalelor) împotriva daunelorcauzate de toxicitatea aliemntelor din comerț. Beneficiile verzei murate, bogate in vitamina C, au un efect pozitiv și asupra funcției inimii și reduc riscul de a dezvolta gută.

De asemenea, este bogată în vitamina K, vitamina B6 și acid folic, precum și în minerale precum calciu, potasiu, fier, fosfor, sodiu și magneziu. Și foarte puțină grăsime.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Tudor Mihalache
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide