Beneficiile consumului de stafide: 8 proprietăți incredibile ale stafidelor de care nu ați auzit

Beneficiile consumului de stafide: 8 proprietăți incredibile ale stafidelor de care nu ați auzit

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Cine ar fi crezut că acești mici struguri ridați sunt o sursă de vitamine! La urma urmei, proprietățile vindecătoare ale stafidelor erau cunoscute în China antică. Nu-ți vine să crezi, dar au fost unul dintre cele mai scumpe cadouri alături de mătase și porțelan! Valoarea constă în substanțele nutritive și minerale care ajută la menținerea și îmbunătățirea sănătății.

Citiți acest articol pentru a afla la ce sunt bune stafidele și de ce ar trebui să le adăugați imediat în dieta dumneavoastră.

Pentru o vedere bună

Stafidele conțin beta-caroten și alte carotenoide, vitamine, calciu și alte oligoelemente. Aceste substanțe sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor. Acestea încetinesc slăbirea vederii legate de vârstă și au, de asemenea, efecte antiinflamatoare. 5 stafide pe zi fac minuni pentru ochii dumneavoastră!

Prevenirea can cerului

Câteva stafide în compot sau un desert sănătos va reduce riscul de can cer. Acest fruct uscat conține compuși fenolici care ucid și inhibă creșterea celulelor can ceroase.

Previne constipația

Conținutul ridicat de fibre din stafide promovează o digestie bună. De aceea este un ajutor indispensabil pentru persoanele care au probleme cu mișcările intestinului. 10 stafide pe zi ar putea ajuta sistemul digestiv să se regleze.

Prevenirea bolilor sistemului nervos

Cantitatea mare de bor din acest fruct uscat ajută la îmbunătățirea coordonării, la întărirea memoriei și a concentrării. Se recomandă consumul lor, mai ales în perioadele de stres și suprasolicitare, sau când avem de reținut multe informații pentru un examen sau un loc nou de muncă.

Prevenirea și tratamentul anemiei

Stafidele negre au un conținut ridicat de fier și vitamina B, al căror deficit provoacă anemie. Iată un alt motiv pentru a adăuga stafide la meniu. Mai ales că o jumătate de cană de fructe uscate conține 5% din norma zilnică de fier. Se recomandă un consum de minim 10 stafide pentru a observa un efect în organism!

Controlul greutății

Dacă urmați o dietă, aceste delicii pot înlocui complet dulciurile obișnuite. Stafidele sunt o sursă de energie și sațietate, deci sunt perfecte pentru o gustare sănătoasă. Partea cea mai bună este că astfel vă ajută pe mai multe planuri în același timp!

Sănătate dentara

Fibrele din stafide curăță suprafața dinților, întăresc gingiile, iar acizii luptă împotriva bacteriilor din gură. Acest lucru întărește dinții și previne cariile. Mestecați stafidele ca pe gumă, mutând-ule în toate zonele maxilarului pentru a avea beneficii complete.

Scăderea colesterolului

Cu ajutorul stafidelor puteți reduce colesterolul într-un mod natural și sănătos. Acest lucru are un efect pozitiv asupra stării sistemului cardiovascular. În plus, substanțele nutritive din stafide întăresc inima!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!