Băiatul care a supraviețuit: cum arată acum copilul din celebra fotografie „Mâna speranței”.

Băiatul care a supraviețuit: cum arată acum copilul din celebra fotografie „Mâna speranței”.

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in CuriozitățiDe SufletLecții de viațăLifeStyle


Samuel Alexander Armas era încă în pântecele mamei sale când a fost diagnosticat cu o boală rară care îi afecta dezvoltarea – spina bifida.

Boala a fost identificată în timpul ecografiei, iar mamei i s-a spus că copilul nu va putea niciodată să meargă sau măcar să stea în picioare. De asemenea, existau și riscuri ca copilul să se nască mort sau să moară la scurt timp după naștere.

La aflarea veștilor, mama a fost teribil de supărată, dar nu s-a lăsat și a luptat în continuare pentru fiul său. Astfel, a început să caute pe cineva care ar putea să ajute. Prin intermediul altor medici, femeia a aflat că există un chirurg talentat, Joseph Bruner, care lucrează la Universitatea Vanderbilt din Nashville. Femeia a auzit că acesta face pur și simplu minuni: operează bebeluși încă nenăscuți chiar în pântece!

Medicul era nevoit să efectueze o operație foarte dificilă: să repare defectele coloanei vertebrale la un copil mic aflat încă în pântecele mamei, pentru a-i oferi o șansă la o viață normală. Pentru a face acest lucru, uterul trebuia scos temporar din abdomen, pentru a putea fi făcute manevrele necesare și apoi pus la locul său.

Dr. Bruner a trecut la treabă, în ciuda faptului că fătul avea doar 21 de săptămâni! În timp ce doctorul Bruner termina operația, băiatul și-a scos brusc mâna minusculă prin incizie și a apucat ferm degetul chirurgului.

Medicul cu experiență a rămas uluit și mai târziu a declarat: „Acesta a fost cel mai emoționant moment din viața mea, am rămas împietrit și nu mă puteam mișca”.

Celebra fotografie „Mâna speranței”

În 1999, această poveste și fotografie impresionantă a circulat în jurul lumii.

La operație a fost prezent un fotograf care a dorit să păstreze amintire această realizare medicală unică. Totul a mers bine, iar la finalul operației, din incizia din uter a apărut mâna copilului, care a fost fotografiată de acesta.

Mama lui Samuel, Julia Armas, o moașă din Atlanta, încă mai lăcrimează de emoție din cauza acelei poze.

„Această poză îmi amintește că sarcina mea nu a fost vreo boală sau defect fizic. Acolo era o persoană mică care simțea totul, înțelegea ce se întâmplă și părea să-i mulțumească doctorului și lui Dumnezeu pentru miracolul care l-a salvat.”

Copilul s-a născut sănătos după acea operație.

Acesta este Samuel Alexander Armas astăzi.

Samuel are 23 de ani astăzi. În ciuda unor restricții pe care tânărul trebuie să le respecte din cauza problemelor coloanei vertebrale, el poate fi considerat un bărbat norocos, căruia i s-a dat o viață normală cu datorită intervenției în timp util a chirurgilor. El face sport și chiar se poate lăuda cu premii pentru participarea la meciuri de baschet.

Puțini dintre cei din jur bănuiesc că viața tânărului a fost salvată printr-o operațiune atât de uimitoare. Deși adversarii mișcării pro-viață neagă unicitatea acestui caz și a imaginii în sine, faptul că mama băiatului a decis că nu acceptă circumstanțele și că nu vrea să avorteze, ci a început să lupte pentru viața băiatului, demonstrează încă o dată: există mereu o rezolvare pentru care merită să lupți!

Împărtășește această poveste inspirațională și cu prietenii tăi!


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!