Atunci cand analizam frumusetea… aceasta dispare… e ca un fluture, daca fugi dupa el, va fugi de tine, daca stau linistit, se va aseza pe tine..

Atunci cand analizam frumusetea… aceasta dispare… e ca un fluture, daca fugi dupa el, va fugi de tine, daca stau linistit, se va aseza pe tine..

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 June 2019 in Dezvoltare Personala

Viata trebuie traita in totalitatea sa, viata trebuie sarbatorita. Viata trebuie patrunsa – aceasta este singura modalitate de a o cunoaste. Secretele sale nu pot fi scoase la iveala in laborator, prin disecarea celulelor, prin analizarea elementelor sale; aceia sunt compusi ai vietii, iar viata este mai mult decat suma totala a laturilor sale.

Cineva canta la chitara un cantec minunat. Oamenii de stiinta vor deveni interesati de chitara, nu de muzica produsa de ea. Ei se vor gandi: „De unde vine sunetul?“ Este posibil ca degetele muzicianului si instrumentul sa devina puncte de interes pentru oamenii de stiinta. Ei vor analiza instrumentul muzical si vor descoperi lemn, coarde si alte elemente care compun chitara, dar nu vor gasi muzica! Iar, daca vor trece la analizarea degetelor, vor gasi sange, oase, piele, dar nu vor gasi muzica! Muzica este ceva mai mult. Mainile muzicianului si chitara sunt numai o oportunitate pentru ca aceea ce este dincolo sa coboare pe pamant.

Frumusetea unui trandafir… sa fie oare numai o totalitate a partilor sale componente? Ar trebui sa fie, dupa spusele matematicienilor obisnuiti, dar, cu toate acestea, nu este. Frumusetea este ceva mai mult. Combinarea elementelor apa, pamant, aer si orice altceva formeaza o floare – se va obtine o floare, dar frumusetea sa nu se va ivi. Frumusetea este ceva mai mult, de aceea dispare atunci cand este analizata.

Daca te vei duce la un chimist ori la un om de stiinta pentru a descoperi frumusetea trandafirului, acestia vor analiza floarea. Analiza este o metoda aplicata de stiinta. A analiza inseamna a descompune in parti un lucru pentru a sti din ce este format. Dar, in clipa in care acel lucru este desfacut, este rupt in bucati, dispare ceea ce este invizibil. Ceea ce este invizibil exista in compusul organic, nu-l poti analiza. Este sinteza, este totalitate.

Acelasi adevar se aplica tuturor celorlalte valori inalte. O poezie frumoasa nu reprezinta numai cuvintele care o compun, este ceva mai mult. Altfel, oricine ar putea folosi cuvinte cu rima si sa devina Shakespeare, Kalidasa, Milton ori Shelley. Atunci, orice lingvist sau gramatician ar putea sa devina un mare poet. Acest lucru nu se poate intampla. Este posibil sa stii toata gramatica unei limbi si toate cuvintele care o compun si, cu toate acestea, a fi poet reprezinta cu totul alt fenomen. Poezia vine prima, apoi vin cuvintele, nu invers – nu este posibil ca tu sa aranjezi cuvintele si apoi sa se nasca poezia.

Lista celor 24 de lucruri pe care sa ti le amintesti intotdeauna (by Collin McCarty)

1.Prezenta ta este un dar catre lume.

2.Esti unic si unicat.

3.Viata ta poate fi ceea ce vrei sa fie.

4.Du-ti zilele doar una dupa cealalta.

5.Numara-ti binecuvantarile, nu problemele.

6.Vei razbate din orice iti va iesi in cale.

7.In interiorul tau sunt atat de multe raspunsuri.

8.Intelege, ai curaj, fii puternic.

9.Nu pune limite asupra propriei persoane.

10.Atat de multe visuri asteapta sa fie realizate.

11.Deciziile sunt prea importante ca sa le lasi pe seama sansei.

12.Incearca sa ajungi cat de sus poti, la telul tau, la recompensa ta.

13.Nimic nu iroseste mai multa energie decat ingrijorarea.

14.Cu cat mai mult cari o problema, cu atat mai greu devine.

15.Nu lua lucrurile prea in serios.

16.Traieste o viata de liniste, nu o viata de regrete.

17.Aminteste-ti ca putina dragoste ajunge departe…

18.Aminteste-ti ca multa… ajunge pentru totdeauna.

19.Aminteste-ti ca prietenia este o investitie inteleapta.

20.Comorile vietii sunt oamenii.. impreuna.

21.Realizeaza ca nu este niciodata prea tarziu.

22.Fa lucruri obisnuite intr-un mod extraordinar.

23.Sa ai sanatate si speranta si fericire.

24.Aminteste-ti sa visezi si sa iti pui dorinte.

25. Si nu uita niciodata.. nici chiar pentru o zi…

Cat de special esti.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide