Artrita, guta, cistita și alte inflamații vor fi ameliorate cu ajutorul acestor 6 legume!

Artrita, guta, cistita și alte inflamații vor fi ameliorate cu ajutorul acestor 6 legume!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Există o serie de opțiuni viabile de alimentație sănătoasă, care sunt ușor de adăugat în dieta zilnică. Se recomandă să consumați cel puțin una dintre următoarele legume pe zi pentru a obține beneficii antiinflamatorii pentru întreg organismul. Este dovedit încă de la începutul medicinei, că natura ne oferă soluții la orice problemă, doar că trebuie să acționăm din timp.

1. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt pline de antioxidanți, în special polifenoli. Polifenolii sunt compuși și au proprietăți antiinflamatorii. Acestea lucrează pentru a reduce inflamația luptând împotriva radicalilor liberi. Aceste cinci legume sunt superioare tuturor în a reduce inflamația din organism: spanac, varză, broccoli, varză de Bruxelles și conopidă.

2. Usturoiul și ceapa

Ambele plante sunt bogate în substanțe antiinflamatoare. De secole, acestea au fost folosite pentru prevenirea și tratarea multor boli, de la cancer la boli de inimă. Usturoiul are cea mai mare putere dacă este consumat strivit iar ceapa în forma ei naturală, nu prăjită sau fiartă! Bineînțeles că și prin adăugarea ei la supe și mâncăruri ne aduce beneficii, dar nu în aceeași măsură ca ceapa proaspătă.

Nu consumați ceapa rămasă, deja tăiată, deoarece în timp aceasta oxidează și devine nocivă pentru organism. Dacă știți că nu veți folosi o ceapă întreagă, desfaceți coajă cu coajă, și păstrați restul întreg, pentru a-și păstra beneficiile!

3. Varză chinezească

Aceasta varietate de varză chinezească este bogată în special în minerale și vitamine care acționează ca antioxidanți. Această legumă conține acizi hidroxicinamici și aproximativ 70 de substanțe fenolice suplimentare care acționează ca antioxidanți. Ei depun toate eforturile pentru a elimina radicalii liberi și pentru a reduce efectele oxidative.

4. Țelină

Țelina are proprietăți antiinflamatorii pentru celulele corpului. Acest lucru se datorează în principal antioxidanților polifenolici și flavonoidelor sale. Flavonoidele precum quercetina și alți antioxidanți precum acidul cafeic, acidul fenolic și acidul ferulic pot ajuta la diferite boli inflamatorii.

În special, cum ar fi artrita, infecțiile hepatice și renale, infecțiile tractului urinar, guta, sindromul intestinului iritabil și anumite boli ale pielii.

5. Sfecla roșie

Este una dintre cele mai hrănitoare legume și, de asemenea, o sursă majoră de antioxidanți antiinflamatori. Una dintre ele, cunoscută sub numele de betaină, este responsabilă de culoarea puternică a sfeclei și are, de asemenea, puternice proprietăți antiinflamatorii. Această legumă este, de asemenea, bogată în magneziu. Studiile arată că inflamația și deficitul de magneziu sunt legate.

6. Curcuma

Deși nu este o legumă, proprietățile sale antiinflamatorii sunt bine documentate. Una dintre principalele utilizări ale acestei rădăcini este combaterea inflamației asociate cu artrita. Un studiu din 2012 a arătat că turmericul are capacitatea de a preveni inflamația articulațiilor. Cel mai bine este să folosiți rădăcina proaspătă pentru a avea cel mai mare beneficiu.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!