Arta de a trai – In maratonul vietii noastre cotidiene uitam sa traim…

Arta de a trai – In maratonul vietii noastre cotidiene uitam sa traim…

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2019 in De Suflet

“Problema pe care o au oamenii nu este aceea că ţintesc prea sus şi eşuează, ci ţintesc prea jos şi reuşesc.” – Michelangelo

Uitam sa iubim… Uitam sa ne bucuram de frumusetea vietii… Uitam de Noi!… Avem senzatia ca traim intr-o lume anosta, sumbra… Fara natura… Fara simturi… Fara emotii… Fara sentimente… Fara imaginatie… Fara Creativitate!…Suntem mereu grabiti… Ocupati… Iritati… Neimpliniti… Mereu in inertie! …

Dimineata, atunci cand ne trezim, ne incepem propiul maraton. Nu dam importanta timpului pe care ar trebui sa-l alocam pentru noi, pentru corpul nostru (grabindu-ne, nevoile fiziologice sunt manifestate asa de repede, incat creeaza dezechilibru, prin mentinerea toxinelor in corp). Mancam in fuga, hranindu-ne cu junk-food, mancare plina de conservanti, care ne creeaza dependenta energetica. Credem ca solutia este „maratonul”, insa nu facem decat sa intram intr-un cerc vicios, fara sfarsit.

Pretul de a trai o viata „moderna”, ne costa un imens stress si pierdem o cantitate enorma de energie. Planurile si urgentele minore din agenda noastra ne rapesc cea mai importanta parte din timp. Devenim niste „roboti”, condusi de legi si sisteme, pe care singuri ni le-am creat. Maratonul nu se va opri niciodata, decat se va accelera in viteza, maturizandu-ne si imbatranindu-ne prea devreme.

Solutia este… sa ne Oprim Aici si Acum, in energia Momentului Prezent…

Sa ne Bucuram de aerul pe care-l inspiram in plamanii nostri, de frumusetea naturii, de Cer si de Pamant, de caldura si iubirea Soarelui, de intreg scenariu pe care l-am creat.

Prin sincronizare, relatiile, oamenii si oportunitatile de care avem „nevoie”, cu siguranta vor veni la noi, la momentul potrivit.

Devenind observatori ai vietii noastre, lucrurile vor incepe sa se schimbe. Incet, incet vom constientiza ca „Arta de a Trai”Inseamna sa simtim clipa, sa FIM in momentul de Aici si Acum.

Inseamna sa avem curajul de a trai asa cum simtim, nu asa cum „trebuie”, sa alegem sa cream realitatea vietii noastre asa cum ne-o dorim, nu asa cum vor altii, dupa vechile paradigme ale societatii.

Inseamna sa alegem transformarea si evolutia in viata noastra.

Inseamna sa acceptam toate trairile si actiunile noastre din trecut, prezent si viitor, intelegand ca nu exista alegeri gresite sau alegeri corecte, exista doar experiente.

Inseamna sa-i acceptam si sa avem compasiune pentru cei de langa noi si Tot ce este in jurul nostru, intelegand ca lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi si ca totul este relativ.

Inseamna sa avem curajul de a fi creativi prin simtirea, sensibilitatea, cunoasterea si constiinta noastra.

Inseamna sa descoperim pasiunea in fiecare emotie si sentiment pe care-l traim, cu toata fiinta noastra.

Inseamna sa alegem sa ne bucuram si sa celebram viata, in loc sa ne luptam cu ea.

Inseamna sa constientizam ca fiecare zi este o alegere, nu o pedeapsa. Inseamna sa fim liberi, in mod divin, sa cantam, sa calatorim, sa mancam ceea ce ne place, sa ne bucuram de toate lucrurile minunate din jurul nostru.

Inseamna intoarcerea Acasa , prin regasirea Sinelui, redescoperirea frumusetii sublime din noi, recunoasterea ca suntem Maestrii vietiilor noastre.

Este Alegerea fiecaruia de a se opri din acest maraton al vietii condus in cea mai mare viteza.

In noi toti exista dorinta de a trai si de a experimenta, capacitatea de a iubi si de a evolua. Pentru asta am fost creati. Totul este Alegere!…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide