Am invatat sa nu-mi mai irosesc sentimentele adevarate cu oameni ieftini!

Am invatat sa nu-mi mai irosesc sentimentele adevarate cu oameni ieftini!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2020 in De Suflet

Niciodata sa nu iti bati joc de un suflet bun pentru ca niciodata nu o sa stii cand vei cadea si tu….si atunci sa te feresti de cei carora le-ai facut rau. Ura persoanei care te-a iubit din tot sufletul o sa te loveasca si o sa te doara, o sa te ingenuncheze exact cum ai facut si tu… Sa stii ca in viata totul se plateste, nimic nu ramane neachitat. Suferinta celui care te-a iubit nu ramane nepedepsita, noptile nedormite, visurile spulberate, zilele care au trecut fara rost, clipele de durere si singuratate, strigatul surd al inimii zdrobite, sangerande, toate se platesc.

Cum oare pot sta unii oameni calmi, linistiti, cum pot pune capul pe perna atunci cand stiu ca undeva un suflet sangereaza din cauza lor?! Am citit undeva ca “oamenii si-au pierdut umanitatea”….Tu, suflet bun sa nu iti cladesti niciodata fericirea pe nefericirea altui suflet, nu te incadra in categoria oamenilor care calca totul in picioare, pastreaza-ti bunatatea, caldura in suflet, inima pura, pentru ca altfel zambetul de acum de pe buzele tale va fi platit mai tarziu cu rauri de lacrimi, te vei ineca in propria suferinta.

Daca nu mai iubesti o persoana ai demnitatea si spune-i acest lucru, chiar daca sufera la inceput sau o perioada de timp , va aprecia sinceritatea ta, faptul ca nu ti-ai batut joc si ai avut curajul sa iesi din viata ei elegant. Nu-i rupe inima in bucati, nu s-a inventat pana acum un medicament care sa vindece o inima ranita de prea multa suferinta din dragoste. Si doare…doare atat de rau…Dar unii sunt atat de egoisti incat se gandesc doar la ei, la sufletul lor, la binele lor si calca in picioare totul, chiar si sufletul care le-a fost alaturi ani la rand, care le-a fost alaturi atunci cand au cazut, care i-a ridicat, i-a sustinut si nu le-a cerut nimic in schimb.

Dar cine sa mai aprecieze azi un suflet bun?! Cand totul se bazeaza pe minciuna, falsitate, lasitate, ipocrizie…Adevaratele valori au intrat in umbra, au fost detronate. Omul bun este luat de fraier, dar ai grija ca universul lucreaza si totul ti se va intoarce la un moment dat, atunci cand crezi ca esti cel mai fericit om de pe pamant.

Nu-ti bate joc de un suflet bun, nu merita sa-i faci rau, nu-l intepa inima cu spinul trandafirului daruit caci va sangera atat de tare incat lacrimile vor forma un ocean rosu, plin de pesti rapitori in care tot tu iti vei gasi sfarsitul. Si atunci sa nu astepti mila, pentru ca nu meriti. Pastreaza un suflet bun, nu-l pata cu egoismul tau, daca nu-l meriti pleaca si lasa-l curat, asa cum l-ai gasit. Nu irositi niciodata sentimente adevarate pe oameni ieftini!

de Dorobantu Oana Daniela

Singurul lucru care m-a deranjat vreodata in viata a fost sa fiu mintita. Si singurele dati in care cu adevarat m-am suparat in viata au fost cele in care am fost mintita. De ce-ai mintit?, vine intrebarea fireasca… Ups, ca sa nu te superi! Pai, cam de cate ori mai tare crezi ca ma supara minciuna, decat adevarul gol-golut, rostit din prima?Minciuna e o boala a sufletului. Si imbolnaveste totul in jur, nu doar pe cel care minte. ..!!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!