Am invatat ca nu am invatat mare lucru si ca mai am destul drum de strabatut pana la intelepciune si acceptare.

Am invatat ca nu am invatat mare lucru si ca mai am destul drum de strabatut pana la intelepciune si acceptare.

Publicat de Patricia Esca pe 6 February 2020 in Dezvoltare Personala

Am invatat ca fiecare tristete din amurg are in spate un trecut, unul in care o nastere a unui sublim rasarit a adus cuiva speranta si poate chiar fericire.

Am invatat ca pentru fiecare infrangere exista o rasplata, ca viata e un cerc intr-o continua miscare, ca razbunarea binelui e mereu mai cruda decat a raului.

Am invatat ca fiecare zi inseamna un dar nepretuit, un dar pentru care uitam fara incetare, tot in fiecare zi, sa fim recunoscatori.

Am invatat ca oamenii sunt de foarte multe feluri, dar in principal se impart in buni si rai, fiecare categorie divizata mai apoi in tot soiul de subcapitole, asezati fiind noi pe diferite trepte ale evolutiei. Nu-i o drama.

Am invatat ca nu am invatat mare lucru si ca mai am destul drum de strabatut pana la intelepciune si acceptare.

Am invatat ca nu merita sa ma schimb pentru nimeni, dar sa fac orice schimbare pentru mine si sufletul meu inseamna, fara de tagada, sa-mi onorez viata.

Am invatat ca exista in unii oameni o adevarata splendoare a ticalosiei si-a arivismului si se scalda cu satisfactie in mocirla ca in cea mai exclusivista dintre piscine.

Am invatat ca exista un soi de rafinament al ipocriziei in foarte multi dintre semenii mei, nu sunt doar ipocriti si-atat. Sunt ipocriti-eleganti, oameni ce-ti infig in spate sisul fabricat in Ferentari doar dupa ce si-au ales si-au imbracat cel/cea mai sofisticat/a smoking/rochie de gala din dressing. Cu manusi de matase frumos asortate, evident.

Am invatat ca bunatatea sufleteasca e o moneda de schimb pentru multi dintre noi: sunt bun cu tine daca esti bun cu mine.

Am invatat ca aflarea expresiei “do ut des” este bucuria naprasnica a celui ce chiar se considera generos fara sa fie.

Am invatat ca desi multi oameni stiu exact cine sunt, de fiecare data cand ne intalnim imi intind mana si se prezinta cu o imensa candoare, demna de o cauza mai buna. Poate vor doar sa se convinga inca o data si inca o data ca exist, iar eu inca mai cred ca sunt prea buni ca sa incerce sa ma faca sa ma simt ca si cum n-as fi existat niciodata pentru ei.

Am invatat ca timpul nu le rezolva pe toate. Nici macar nu le amana. Doar le trece cu vederea, le ignora cu superioritate, aroganta si o masura infima de maretie indiferenta.

Am invatat din crestinism ca nu intotdeauna cei buni inving si aproape niciodata cei rai nu platesc pentru pacatele lor pe lumea asta.

Am invatat ca rasplata pentru faptele rele vine mereu din cer, dar intr-o alta viata, una eterna. Insa nu ne garanteaza nimeni si nimic ca aceea chiar exista dincolo de speranta.

Am invatat ca Dumnezeu ne este Invatatorul Suprem, dar pana si el are de suferit zi de zi din cauza nestiintei noastre.

Am invatat ca n-am ce face cu parerile de rau ale celor ce nu inteleg unde le sunt greselile si ca e mai bine sa ma retrag intr-o tacere asurzitoare din calea lor.

Am invatat ca prietenii cei mai buni sunt oamenii cei mai discreti din lume: nu sar in foc pentru tine doar cand apare televiziunea la incendiu, nu se misca de la capataiul tau cand esti doborat la pat de suferinta si-ti ostoiesc arsurile cu toate leacurile pe care le depoziteaza in inimi.

Am invatat ca prieten nu este cel ce pretinde ca-ti e atunci cand esti perfect, ci este cel care stie ca-ti e camarad mai ales atunci cand esti strigator la cer de imperfect.

Am invatat ca prietenia nu este despre “eu sunt”, ci mai ales despre “tu esti”, nu e despre “ti-am dat” ci mai ales despre “multumesc ca ai primit”.

Am invatat ca ironia sfichiuitoare si vorbitul in doi peri batand saua sa priceapa iapa, nu sunt deloc semne bune. Dar cu siguranta sunt semne ca acolo exista clar o deficienta de caracter.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!