Alimentele care previn imbatranirea prematura. Toate femeile ar trebui sa le includa in meniul lor

Alimentele care previn imbatranirea prematura. Toate femeile ar trebui sa le includa in meniul lor

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 April 2018 in FrumuseteSanatateSfaturi

Mărește consumul alimentelor prezentate mai jos. Include-le într-o dietă echilibrată și descoperă beneficiile minunate pe care le oferă.

Îmbătrânirea este un proces biologic cu care toți ne confruntăm la un moment dat. Există diverse tratamente și tehnici care îi tratează atât simptomele interne, cât și externe. Însă adevărul este că îmbătrânirea este inevitabilă.

Fiecare persoană începe să prezinte semne ale îmbătrânirii în momente diferite, însă în general acestea apar în jurul vârstei de 45 de ani.

Însă în unele cazuri procesul de îmbătrânire debutează cu mulți ani înainte, ca urmare a anumitor factori externi, cum ar fi expunerea la toxine, o dietă necorespunzătoare și razele ultraviolete.

Cel mai îngrijorător efect al îmbătrânirii premature nu este reprezentat de riduri, ci de bolile pe care le poți dezvolta și care îți diminuează calitatea vieții.

Din fericire, dacă adaugi anumite alimente hrănitoare în dietă, poți anula efectele îmbătrânirii pentru a evita consecințele negative.

Vrei să știi care sunt ele?

7 alimente care previn îmbătrânirea prematură

1. Morcovii previn îmbătrânirea prematură

Morcovii sunt bogați în antioxidanți, printre care și beta-caroten. Pe lângă faptul că protejează sănătatea vederii, acești compuși combat efectele negative ale radicalilor liberi și ale razelor solare.

Antioxidanții, mineralele și apa din morcovi oferă o barieră protectoare împotriva oxidării celulare. Prin urmare, aceste legume previn îmbătrânirea prematură și bolile cronice asociate acesteia.

Cel mai bine este să mănânci morcovii în stare crudă, ca ingredient în salate sau sucuri.

2. Avocado

Mulți îl consideră „fructul tinereții.” Avocado este unul dintre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolilor și a simptomelor asociate îmbătrânirii.

Avocado conține grăsimi mononesaturate și aminoacizi esențiali. După ce se absorb în organism, aceste substanțe stimulează regenerarea celulară, corpul devenind mai tânăr și mai sănătos.

Totodată, nutrienții benefici din avocado combat dezechiliberele proceselor inflamatoare din corp. Prin urmare, acest fruct scade riscul de boli articulare și cardiovasculare.

În plus, avocado conține o doză generoasă de vitamina E, un antioxidant care combate efectele deteriorării celulelor asupra pielii.

3. Ciocolată neagră

Avem o veste foarte bună pentru iubitorii de ciocolată: ciocolată neagră, cu un conținut de minim 60% cacao, este un aliment sănătos. Aceasta conține antioxidanți și grăsimi sănătoase care combat îmbătrânirea celulelor.

Nutrienții din ciocolata amăruie îți oferă energie și stimulează regenerarea, drept pentru care ajută la prevenirea bolilor inflamatoare cronice.

În plus, datorită compușilor săi sănătoși, ciocolata neagră oferă beneficii și la nivelul sănătății mintale. Totodată, acest aliment îți îmbunătățește dispoziția și capacitatea de concentrare.

4. Pepene

Acest fruct este ideal pentru orice dietă deoarece are puține calorii și este bogat în apă și antioxidanți. Astfel, pepenele are proprietăți diuretice, detoxifiante și antiinflamatoare care ajută la eliminarea retenției de apă și a toxinelor.

Adăugat în alimentație, pepenele sprijină organismul în procesul de regenerare a celulelor. În plus, acest fruct previne efectele îmbătrânirii premature, atât la nivel intern, cât și extern.

5. Legume

Legumele simple și cu frunze verzi sunt alimente extraordinare pentru întregul organism. Acestea conțin cantități mari de fibre, antioxidanți și proteine de calitate superioară care sprijină activitatea celulară și întăresc sistemul imunitar.

Beta-carotenul din legume protejează pielea și ochii, reducând efectele negative ale razelor solare și ale poluării. În plus, vitaminele și mineralele scad nivelul de colesterol și tensiunea arterială, reducând astfel riscul de boli cardiace.

6. Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în vitamina C. Acest nutrient antioxidant îmbunătățește activitatea celulară și stimulează producția de colagen și elastină.

Consumul fructelor de pădure stimulează circulația, fapt care îmbunătățește activitatea celulară și previne îmbătrânirea prematură.

Vitaminele, fibrele și mineralele esențiale din aceste fructe delicioase sprijină funcțiile vitale ale organismului, stimulând eliminarea toxinelor.

7. Fructe oleaginoase

Oleaginoasele au multiple proprietăți care combat îmbătrânirea organelor interne și a pielii. Aceste fructe conțin colagen și alți aminoacizi care sprijină procesul de regenerare a celulelor.

De pildă, nucile și migdalele conțin acizi grași omega 3 și vitamina E. Acești compuși protejează organismul împotriva inflamațiilor și a toxinelor.

Mărește consumul alimentelor prezentate mai sus. Include-le într-o dietă echilibrată și descoperă beneficiile minunate pe care le oferă.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!