Alimentele alcaline sunt cele mai bune pentru sănătatea ta

Alimentele alcaline sunt cele mai bune pentru sănătatea ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Consumul zilnic de alimente alcaline este considerat o bună prevenire a bolilor cardiovasculare și a altor boli cu care se confruntă cel mai des omul. Iată o listă cu cele mai eficiente 10 alimente care creează un mediu alcalin în organism și sunt recomandate ca supliment la dieta zilnică.

Toate alimentele pot fi împărțite în trei mari categorii: acide, alcaline și neutre. Același lucru se poate spune despre organele noastre interne, care au niveluri diferite de pH. Cum să distingem aciditatea mediului?

Toate nivelurile de pH sunt împărțite în 2 grupe de câte 7 valori. Nivelul pH-ului „neutru” este 7, pH-ul peste 7 – „alcalin” și sub 7 – „acid”.

Potrivit cercetărilor, dacă mediul organismului are un pH scăzut (adică acid), acesta crește probabilitatea multor boli: de la răceli la mai grave.

Alcalinizarea menține corpul în cea mai bună stare, este plin de energie și începe să funcționeze corect. Se îmbunătățește metabolismul, scade excesul de greutate, se stabilizează tensiunea arterială, scade nivelul de colesterol „rău”.

Cum să menținem un mediu alcalin în organism?

Prima regulă este reducerea la minimum a consumului de alimente „acre”: mâncărurile prăjite, alcool, oua, cafea, zahar, lactate, conserve, băuturi carbogazoase, făina, carne, leguminoase.

Al doua regulă este să mănânci alimente alcaline în mod regulat.

Iată care sunt cele mai bune alimente care alcalinizează organismul

Lămâia

În mod surprinzător, lămâia proaspătă are proprietăți alcalinizante. Un pahar de apă purificată cu suc de lămâie dimineața pe stomacul gol – o excelentă prevenire a infecțiilor și a diferitelor boli. Datorită proprietăților sale, lămâia este și unul dintre cele mai bune produse pentru curățarea vaselor de sânge .

Banane

Bananele bine coapte au o reacție alcalină și sunt foarte benefice organismului. Atenție însă și nu cumpăra banane necoapte: sunt „acre” și pot provoca probleme digestive, balonare, flatulență.

Migdale

Spre deosebire de majoritatea nucilor, care au o reacție acidă, migdalele sunt alcaline. Nucile întregi sau laptele de migdale – alege varianta care îți place și consumă zilnic. Migdalele îmbunătățesc funcția creierului și digestia, ne reîncarcă cu energie.

Papaya

În zilele noastre aceste fructe exotice pot fi găsite cu ușurință pe rafturile supermarketurilor. Papaya este renumită pentru abundența sa de vitamine și minerale. Îmbunătățește digestia, curăță organismul și alcalinizează mediul intern.

Avocado

Un alt fruct de pe meleaguri îndepărtate. Avocado are un nivel de pH de 8, ceea ce îl face capabil să neutralizeze mediul acid și să alcalinizeze organismul. Experții recomandă să mănânci jumătate de avocado în fiecare zi, adăugând-ul la salate sau ca desert.

Ardei iute

Ardeiul iute are o valoare a acidității și mai mare decât avocado – 8,5. Îmbunătățește funcția creierului și circulația sângelui, curăță corpul, reduce tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene puternice.

Broccoli

Broccoli este cunoscut pentru compoziția sa bogată în vitamine și minerale. Întărește sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, alcalinizează organismul.

Usturoi

Se știe că usturoiul are proprietăți anticolesterol și este capabil să curețe vasele de sânge. De asemenea, neutralizează eficient aciditatea multor alimente și preparatelor: carne, pește. Utilizați usturoi în mod regulat în timpul gătitului și corpul dumneavoastră va fi alcalin.

Pepene verde

Vara, consumați regulat pepene verde: acesta este bogat în minerale și vitamine, are pH 9 și alcalinizează organismul. Iar din semințe de pepene se poate prepara o infuzie pentru curățarea rinichilor.

Sparanghel

Un alt produs verde benefic pentru organism. Sparanghelul are un pH de 8,5 și este un puternic antioxidant.

Te-ai întrebat vreodată cât de important este pH-ul alimentelor consumate?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!