Ai intalnit multi oameni insa nu a fost nimic intamplator

"Fericirea cuprinde cinci părţi. O parte este luarea hotărârilor corecte; a doua este sănătatea trupeasca şi simţuri bune; a treia este reuşita în ceea ce întreprinzi; a patra este reputaţia printre oameni; şi a cincea abundenţa de bani şi de bunuri folositoare pentru viaţă" (Platon) Intrăm în relații plini de speranță, visând că ne vom găsi sau întreține fericirea. Ne îndrăgostim, suntem cu capul în nori și ne imaginăm că în felul acesta va decurge viața noastră, de acum înainte. În jurul nostru miroase a fericire. Însă după ce îndrăgosteala se duce și ar trebui să trecem la nivelul următor, lucrurile pot lua o altă turnură. Poate pentru că nu suntem pregătiți pentru mai mult decât pentru ceea ce tocmai s-a terminat. Poate pentru că nu concepem că relațiile sunt și altceva, nu doar lapte și miere. Poate pentru că încă nu suntem suficient de maturi să gestionăm problemele care pot apărea. Poate pentru că descoperim că, de fapt, nu avem în comun ceea ce ne trebuie pentru un drum mai departe. Sau poate pentru că iubim diferit, sau, pur și simplu, nu suntem unul pentru celălalt. Și atunci suntem nevoiți să ne luăm la revedere, să rămânem cu amintirile frumoase și să mergem mai departe. Separat! Ideal așa ar fi, însă suntem oameni, avem slăbiciuni și, uneori, ne este imposibil să ne detașăm și să vedem din afară cât de clar este că s-a terminat. Ne încăpățânăm să reluam firul relației, din nou și din nou, pentru a realiza unde am greșit și cum am putea repara. Întoarcem relația pe toate părțile, încercăm să o resuscităm și refuzăm să acceptăm prezentul. Suntem chinuiți de “cum ar fi fost dacă…”, iar acest gând nu ne dă pace, ne dă speranțe, ne facem iluzii. Nu acceptăm că nu vom mai regăsi fericirea în locul în care am pierdut-o. Am vrea să fie posibil să o luăm de la capăt, să dispară tot ce-a fost urât și prost, să ne purtăm altfel, să avem alte reacții, să fim altfel. Însă asta este imposibil. Chiar de-am avea șansa să retrăim totul, nu știu dacă am schimba ceva. Și asta pentru că suntem dispuși să ne schimbăm comportamentul abia după ce am pierdut relația. Însă fericirea nu mai este de mult acolo, așa că perseverenţa cu care o căutăm nu va da roade. O căutăm și sperăm, poate pentru că ne este teamă. Teamă că s-a dus, că asta a fost și am ratat-o. Ne e teamă că alta nu va mai veni. Dar fericirea e în noi, nu în relații, nu în cei de lângă noi. Data viitoare, în relațiile ce vor veni, putem fi și mai fericiți. E alegerea noastră! Fie alegem să batem pasul pe loc, răscolind printre amintiri după bucăți de fericire, fie alegem să adunăm ce-a fost frumos în relație, și să mergem mai departe. Cu demnitate și speranța că data viitoare vom greși mai puțin, vom fi mai înțelepți, mai atenți, mai pregătiți, sau mai potriviți.
„Greseala oamenilor a fost ca niciodata nu s-au priceput sa se uite langa ei. Li s-a parut ca daca fericirea exista, ea trebuie sa fie inaccesibila sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizontul lor” (Octavian Paler)
Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

Lumea este un loc frumos, unde omul are menirea sa evolueze, atingand apogeul dezvoltarii sale. Nimeni nu este intamplator sau accidental, iar intreaga viata este urmata de un scop precis.

De cele mai multe ori viata a fost comparata cu o calatorie, in care intalnim diferite situatii si oameni. Situatiile pot fi mai usor de depasit sau uneori mai greu, dar din fiecare trebuie sa invatam o lectie, care ulterior ne va fi folositoare. La fel se intampla si cu oamenii pe care ii intalnim in calatoria noastra spre culmile vietii. Acestia sunt de mai multe tipuri si fiecare joaca un rol important in ascensiunea noastra.

Cu fiecare om important din viata noastra avem anumite conexiuni, fie ele spirituale sau sociale. Acesti oameni joaca diferite roluri si vin in viata noastra pentru a ne invata anumite lectii, in timp ce altii sunt nesemnificativi si trec pe langa noi fara a lasa nicio urma.

Pentru a intelege rolul fiecarui om, care apare la un moment dat, in viata noastra, am alcatuit o lista cu tipologiile oamenilor si lectiile pe care le invatam de la ei:

1.Cei care ne trezesc

Acesti oameni nu stau mult in viata noastra. Ei vin, ne aduc aminte de drumul nostru, de misiunea noastra si in cele din urma pleaca. Universul ne trimite astfel de oameni pentru a ne alinia pe linia destinului si ne aduce aminte de obiectivele pe care trebuie sa le atingem.

2.Cei care ne reamintesc

Acesti oameni ne aduc aminte de greselile noastre, de faptul ca am uitat o lectie dura pe care trebuia s-o invatam in trecut. Ideea este ca o situatie de viata neplacuta se va repeta pana vom invata ceva.

3. Cei care ne ajuta sa ne dezvoltam

Acesti oameni sunt initiatii din viata noastra. Sunt oameni extrem de rari, apar in momentele cheie, atunci cand avem cel mai mult nevoie de ajutor. Ei ne ajuta sa trecem peste greutati si ne dau un puseu in drumul evolutiei noastre spirituale.

4. Cei care raman

Un numar extrem de mic de oameni raman alaturi de noi pe tot parcursul vietii. Acestia au rolul de a ne insoti in calatoria noastra. Indiferent de situatie, acestia sunt acolo si incearca din rasputeri sa aduca soarele in sufletul nostru. Ei ne ridica atunci cand cadem si niciodata nu o sa ne paraseasca.

Publicitate

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Cum sa invatam sa ne iubim si sa ne acceptam pe noi insine?

Adesea, ne gandim ca suntem doar niste indivizi de proasta calitate. De regula, acest gen de atitudine apare in rezultatul criticii care vine din societate.

In acelasi timp, mai suntem influentati si de obisnuinta de a ne compara cu toti oamenii care ne inconjoara si de a ne autocritica. Cum atunci am putea sa ne tratam corect pe noi insine?

Nu uitati ca pe planeta pamant exista peste 7 miliarde de oameni si fiecare dintre ei este unic in felul sau. De aia cum am putea spune ca nu suntem la fel de buni ca ceilalti, daca nu putem compara ceea ce este diferit. Fiecare din doi este o individualitate si impreuna formam un mozaic integru al societatii. Asa ca nu uita: fara tine acest sistem nu ar fi implinit.

Schimba-ti convingerile, daca ele te incurca sa traiesti din plin.

Tine minte – constiinta ta conduce o ,,armata” din trilioane de celule. Astfel, orice gand pesimist despre aspectul tau fizic sau sentimentele tale directioneaza aceasta armata spre schimbarea negativa a realitatii tale.

Omul are capacitatea sa progreseze in toate aspectele vietii, daca gandeste in mod pozitiv. Crede-ma, indiferent de circumstantele de care esti presat, esti capabil sa-ti imbunatatesti viata!

Nu intotdeauna ne putem schimba si nu putem repara greselile pe care le-am facut pana acum, dar putem schimba atitudinea si viziunile noastre asupra lucrurilor. Le putem face mai optimiste, mai complexe si mai corecte fata de noi insine.

Nu mai conteaza ceea ce s-a intamplat ieri, totul se transforma intr-o lectie valoroasa pentru tine, care nu te va face o persoana rea. Nu uita niciodata de valoarea absoluta, dar in acelasi timp, relativa a momentului!

Viata e minunata. Astazi este o zi noua.

Uite-te la tine insuti cu o atitudine calma si satisfacuta. Accepta-te si iubeste-te, gandindu-te la toate lucrurile prin care ai trecut cu demnitate pana acum. Si cel mai important, fii intelegator fata de gandurile, sentimentele si corpul tau.

Asculta-le si atunci, in scurt timp, vei gasi armonia perfecta cu tine insuti si cu lumea inconjuratoare!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Energia pe care o emană corpul și spiritul nostru, la un anumită frecventă vibrațională se numește ”aură”. Nu oricine poate vedea această aură, dar pentru cunoscători(în special pentru pisici) arată ca niște raze sau un oval de lumină în jurul fiecăruia dintre noi. Oamenii de știință au studiat fenomenul de ”aură” și au ajuns să documenteze cu succes acest fenomen, astfel încât să ne arate cât de sănătoși suntem sau care este starea noastră de spirit. Culoarea și vitalitatea aurei variază de la persoană la persoană în funcție de energia sa specifică. Aura se poate schimba de la o zi la alta, de la clipă la clipă, în funcție de experiențele, emoțiile sau gândurile pe care le ai, deoarece acestea determină câmpul energetic. La Universitatea Tehnică din St. Petersburg, doctorul Konstantin Korotkov încearcă să facă legătura între aură și sănătatea unui individ. Până acum , a creat un aparat care citește bioenergia organismelor și a mediului înconjurător. Acest aparat fotografiază norul de electroni din jurul unei persoane și printează rezultatul. Imaginea printată este apoi comparată cu alte imagini ale altor subiecți sănătoși. Astfel, specialiștii pot urmări bolile și le pot vindeca înainte de a deveni letale. Ce spun culorile aurei despre noi Galben– cei care au aura predominant galbenă, sunt inteligenți, logici și isteți. Aceștia nu iau nici o decizie cu inima ci doar cu capul, nu se lasă influențați de emoții și pot fi foarte sârguincioși, deoarece ca Tip A sunt setați să își atingă scopurile. Roșu – după cum ați ghicit, oamenii cu aura rosie sunt zvăpăiați, agitați și nu pot fi îmblânziți prea ușor.Aceștia iubesc libertatea, aventura, adrenalina , se plictisesc foarte repede, sunt foarte încrezători în puterile proprii, și de obicei, nu suferă de boli fizice sau psihice. Sunt oameni de acțiune, pragmatici, care iau decizii destul de rapid. Roz – oamenii cu aura roz sunt generoși, drăguți, emană o stare de bine, sunt naivi și romantici incurabili. Pe de altă parte sunt empați, cu abilități psihice și talente creative, niște idealiști, ceea ce îi împiedică să vadă lumea așa cum e. Vor să schimbe lumea și simt că asta este misiunea lor,și au o mulțime de prieteni pentru că sunt sociabili și carismatici. Verde – dacă ai aura verde atunci cu siguranță iubești natura, duci un stil de viață sănătos, ești cu picioarele pe pământ, logic, iar oamenii vin la tine tot timpul pentru a le oferi sfaturi în ceea ce privește viața. Mașina și casa sunt impecabil de curate, ceea ce se reflectă în stilul de viață pe care l-ai adoptat, îți place stabilitatea și siguranța, ceea ce te face să fii câteodată, prea rigid. Portocaliu – dacă ai aura portocalie sigur îți place să fii în centrul atenției, să fii înconjurat de cât mai mulți oameni, deaorece ești carismatic, vesel, zgomotos,”sufletul petrecerii”. Cu toate acestea, îți dai seama dacă ceilalți se simt sau nu bine și încerci să remediezi situația. Îți pierzi repede cumpătul, iar dacă consideri că ai greșit îți vei cere imdiat iertare. Violet – această culoare îi reprezintă pe cei cu abilități psihice puternice, sunt sensibili la energiile și emoțiile care îi înconjoară, au o fire contemplativă, sunt misterioși și tăcuți. Sunt considerați empați pentru că simt totul la un nivel mult prea profund, sunt timizi, dar sunt buni de pus pe rană. Au impresia că nu sunt înțeleși de ceilalți oameni, de aceea preferă să fie singuri; nu au mulți priteni, dar cei pe care îi au îi adoră. Pentru că toată lumea profită de pe urma firii lor deschise este bine să își protejeze energia. Albastru – această culoare reprezintă vitalitate în comunicare și o persoană echilibrată. Această culoare reprezintă calmul, serenitatea,ca atare oamenii cu această aură sunt pacifiști, găsesc soluții la orice problemă, știu să atenueze un conflict, sunt corecți și deschiși. Această aură oferă un echilibru perfect între emoții și sentimente. Auriu – această aură reflectă iubirea pentru lucrurile de lux în viață. Oamenii cu această aură vor să fie în centrul atenției, ca atare au o viață socială foarte activă. Sunt independenți, nu cer ajutorul nimănui, pot părea superficiali datorită gusturilor extravagante. Alb/Argintiu – această aură reflectă oameni versatili, care se pot adapta la orice situație în funcție de mediul înconjurător. De obicei, îi găsim ca profesori sau leaderi, de aceea oamenii se simt atrași de ei, dar au nevoie să fie puși la punct câteodată, pentru că sunt orgolioși. Maro – cei cu această aură tind să se ”ocupe” mai mult de defectele altora decât de ale lo, de aceea vor deprinde obiceiuri negative și per total, și o imagine negativă. Negru– punctele negre din aură sau aura neagră, reprezintă blocaje în câmpul energetic : probleme nerezolvate, depresie, furie, stagnare, nemulțumire, sau orice altă emoție negativă. Acești oameni trebuie să își facă timp pentru ei și să nu se mai judece atât de aspru. Să încercăm să fim optimiști, pozitivi, relaxați și să nu ne dorim niciodată un curcubeu al aurei, pentru că fiecare dintre noi merităm o culoare pură și echilibrată sau una energică și plină de vitalitate. Să fim sinceri și deschiși cu noi înșine! Să vibrăm cu Universul! Sursa: zenunivers.ro - Alexandra Dănciulescu Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!