Admiri frumusetea femeilor trecute de 40 de ani? Iata care sunt secretele lor!

Admiri frumusetea femeilor trecute de 40 de ani? Iata care sunt secretele lor!

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 March 2018 in Sfaturi si Trucuri

Eu personal fac parte din categoria femeilor trecute de 40 de ani care refuză să îmbătrânească. Astăzi a devenit posibil să rămâi tânără aproape până la bătrânețe.

Există un șir de secrete pentru menținerea tinereții. Ele sunt simple și realizabile și vizează silueta, coafura și machiajul.

Vă invităm să urmăriți cele mai bune sfaturi din această categorie.

1. Excesul de greutate este primul indiciu al unei vârste înaintate. O femeie suplă arată mai tânără cu câțiva ani în comparație cu prietena sa de aceeași vârstă, dar care are cu 10-15 kg mai mult, chiar dacă cea din urmă nu are semne clare de îmbătrânire pe față. În plus excesul de greutate are un impact negativ asupra sănătății. De aceea pentru a vă menține în formă și a avea grijă de sănătate, străduiți-vă să controlați propria greutate.

2. Ținuta și mersul sunt și ele elemente esențiale. Apropo, femeile plinuțe de obicei au probleme și cu ținuta, și cu mersul. De altfel acestea devin mai elegante în măsura în care faceți mai multă mișcare. Și nu e vorba neapărat de sală de forță, puteți practica dansuri, ciclism sau chiar plimbări obișnuite în aer liber.

3. Să trecem la coafură. Întrucât la vârsta noastră fața nu mai arată la fel de bine ca în tinerețe, sarcina coafurii este să deplaseze accentele și să ascundă aceste mici imperfecțiuni. Acesta e motivul pentru care părul trebuie să aibă cel puțin lungime medie. În plus păr sigur nu trebuie să fie negru sau foarte întunecat la culoare. Pentru un efect de întinerire optați pentru culori deschise: blond, castan etc.

4. Machiajul unei femei trecute de 40 trebuie să îndeplinească anumite sarcini specifice. Primele riduri și nuanța obosită a pielii feței sunt probleme comune pentru femei. În cazul ridurilor puteți folosi produsele specializate, adică tot felul de creme, seruri etc. În ce privește culoarea pilii, folosiți fond de ten, dar optați mereu pentru culori deschise, naturale, sau cu o ușoară nuanță de roz. Respectiv la această vârstă deja nu este indicat să vă bronzați la soare, căci astfel se accentuează imperfecțiunile caracteristice vârstei.

5. Când aplicați fondul de ten nu uitați de pielea gâtului, nuanța sa și cea a feței trebuie să fie identice! Densitatea fondului de ten nu trebuie să fie mare, chiar dacă ne pare că astfel se ascunde mai bine ridurile, căci cu timpul efectul va fi exact invers. Totodată un fond de ten mai ușor va păstra o urmă elegantă de naturalețe, care este apreciată de toată lumea.

6. Trebuie să fiți atentă la sprâncene, ele nu trebuie să fie nici prea groase, nici prea subțiri. Un aspect natural al sprâncenelor întotdeauna are un efect de întinerire.

7. Machiajul ochilor. Aici regula cea mai importantă este să uitați de umbre sidefate! Acestea vor accentua mult ridurile pe parcursul zilei. În general în ceea ce privește machiajul ochilor cel mai bun principiu ar fi: cu cât mai puțin cu atât mai bine. Aspectul natural al pielii din jurul ochilor e numit de specialiști “nude” și reprezintă o soluție perfectă pentru vârsta noastră.

8. Umbrele folosite în machiaj trebuie să fie mat și deschise la culoare. Aplicați machiajul doar pe pleoapa superioară. Către lateralul pleoapei aplicați ușor umbre de nuanțe neutre. Nuanțarea cu ajutorul liniilor negre nu sunt recomandate. În general cu cât mai puțin vizibil va fi machiajul ochilor, cu atât mai bine.

9. Rimelul la fel ar trebui aplicat cu măsură. Genele lungi curbate arată foarte nefiresc la această vârstă, de aceea ar fi bine să optați pentru un machiaj mai moderat.

10. Dacă folosiți fard de obraz vă recomandăm să optați pentru culori calde deschise, cu o ușoară nuanță de roz. Obrajii rumeni cu un aspect natural au un efect superb.

11. Din păcate ar trebui să renunțați la rujul sidefat, căci el accentuează ridurile din zona gurii. Culorile țipătoare și cele întunecate în cazul rujului de asemenea nu sunt recomandate, căci de regulă accentuează efectele vârstei. Optați pentru nuanțe deschise, cât mai naturale și lipsite de luciu. Conturul buzelor ar trebui nuanțat ușor, cu o culoare apropiată de cea a rujului.

12. În sfârșit un impact foarte important asupra vârstei unei femei îl au ochii și zâmbetul. Dacă în ochii dvs. se reflectă o stare de fericire și sunteți mereu cu zâmbetul pe buze, cu siguranță arătați mai tânără cu cel puțin 10 ani.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!