Admiri frumusetea femeilor trecute de 40 de ani? Iata care sunt secretele lor!

A fost odata o doamna in varsta care se vaicarea cat era ziua de lunga. Fiica cea mare era casatorita cu un comerciant de umbrele, iar fiica cea mica era casatorita cu un producator de taietei. In zilele insorite se plangea: “O, nu! Vremea este atat de frumoasa si de insorita. Nimeni nu-i va cumpara umbrelele fiicei mele. Ce sa va intampla in cazul in care magazinul va trebui sa fie inchis?”. Aceste griji o intristau la culme. Pur si simplu nu se putea abtine din plans. Cand ploua, ea plangea pentru cealalta fiica a sa, pentru cea mica. “O, nu! Fiica mea este casatorita cu un vanzator de taietei. Taieteii nu pot fi uscati fara soare. Acum nu va mai avea ce vinde. Ce e de facut?”, se plangea ea. Atfel, batrana doamna a trait framantata de durere aproape fiecare zi a vietii sale. Fie soare sau ploaie, ea era intristata pentru una in fiicele sale. Vecinii ei nu au reusit sa o consoleze si o numeau in gluma “plangacioasa”. Intr-o zi, ea a intalnit un calugar. Calugarul s-a aratat foarte curios sa afle motivul pentru care era suparata tot timpul. Dupa ce i-a explicat problema calugarului, acesta a zambit si i-a spus cu amabilitate, “Doamna! Nu trebuie sa va faceti griji. Va voi arata calea spre fericire si nu va mai trebui sa plangeti.” Entuziasmata, aceasta i-a cerut imediat calugarului sa-i arate ce trebuie sa faca. Calugarul i-a raspuns: “Este foarte simplu. Trebuie doar sa va schimbati perspectiva. In zilele insorite renuntati la a mai crede ca fiica cea mare nu reuseste sa vanda umbrele, ci bucurati-va pentru faptul ca fiica cea mica reuseste sa usuce taieteii. Cu un asemenea soare bun, va reusi sa pregateasca o multime de taietei si afacerea va inflori. Cand ploua, ganditi-va la magazinul de umbrele al fiicei dumneavoastra. Cand ploua, toata lumea are nevoie de umbrele. Ea va vinde o multime de umbrele si magazinul ei va prospera.” Batrana a vazut lumina. A urmat instructiunile calugarului si dupa un timp, a renuntat sa mai planga; in schimb, ea zambea zi de zi acum. De acea zi a fost cunoscuta sub numele de “doamna zambitoare”. Sursa: e-dimineata.ro

15 citate din Buddha care îți vor schimba viața

Învățăturile budiste fac referire la traiul în pace, la eliberarea de ură, gelozie, obsesie și orgoliu. Pentru a te ajuta să-ți faci o idee generală despre ce înseamnă budismul, am selectat pentru tine 15 citate aparținând lui Buddha, care este destul de probabil să-ți schimbe percepția asupra vieții. Iată-le: “Fii milos față de toți oamenii, fie ei bogați sau săraci. Fiecare are suferința lui. Unii suferă mai mult, alții mai puțin.” “Răul este necesar pentru ca binele să poată triumfa.” “În ceruri, nu există diferență între Est și Vest. Diferențele le creează oamenii, apoi se autoconving de faptul că acestea sunt adevărate.” “Într-o controversă, în momentul în care începem să simțim mânie, încetăm să luptăm pentru adevăr.” “Nimeni nu ne poate salva dintr-o situație decât noi înșine. Nimeni nu poate și nimeni nu o va face pentru noi. Noi suntem cei care trebuie să mergem pe drumul care ni se așterne în față.” “Secretul sănătății fizice și psihice este să nu plângem pentru trecut și nici să nu ne îngrijorăm pentru viitor, ci să trăim clipa prezentă cu înțelepciune și sinceritate.” “Degeaba citiți cuvinte sfinte, degeaba le rostiți. Ele nu servesc la nimic dacă nu acționați în consecință.” “Trei lucruri nu vor putea fi niciodată ascunse: soarele, luna si adevărul.” “Să fim tot timpul recunoscători: poate n-am învățat prea multe lucruri azi, dar cel puțin am învățat câteva. Dacă n-am învățat nici măcar atât, măcar nu suntem bolnavi. Și dacă totuși suntem bolnavi, cel puțin suntem în viață. Să fim recunoscători pentru aceste lucruri.” “Faceți tot ce ține de voi pentru a vă mântui. Nu vă bazați pe alții.” “Noi suntem modelați de gândurile noastre: devenim ceea ce gândim. Când mintea este curată, bucuria îi urmează precum umbra care nu ne părăsește niciodată.” “Nu vă uitați niciodată la ce ați făcut. Uitați-vă doar la ce v-a rămas de făcut.” “Niciodată ura nu va lua sfârșit prin ură. Ura va lua sfârșit prin iubire.” “Un singur cuvânt care aduce liniște și pace este mai bun decât o mie de cuvinte goale.” “Pentru a înțelege totul trebuie să ierți totul.” Aceasta este lista de citate din Buddha pe care am vrut să ți-o aducem în atenție. Care citat ți-a plăcut cel mai mult sau consideri că te reprezintă?
Publicitate

Eu personal fac parte din categoria femeilor trecute de 40 de ani care refuză să îmbătrânească. Astăzi a devenit posibil să rămâi tânără aproape până la bătrânețe.

Există un șir de secrete pentru menținerea tinereții. Ele sunt simple și realizabile și vizează silueta, coafura și machiajul.

Vă invităm să urmăriți cele mai bune sfaturi din această categorie.

1. Excesul de greutate este primul indiciu al unei vârste înaintate. O femeie suplă arată mai tânără cu câțiva ani în comparație cu prietena sa de aceeași vârstă, dar care are cu 10-15 kg mai mult, chiar dacă cea din urmă nu are semne clare de îmbătrânire pe față. În plus excesul de greutate are un impact negativ asupra sănătății. De aceea pentru a vă menține în formă și a avea grijă de sănătate, străduiți-vă să controlați propria greutate.

2. Ținuta și mersul sunt și ele elemente esențiale. Apropo, femeile plinuțe de obicei au probleme și cu ținuta, și cu mersul. De altfel acestea devin mai elegante în măsura în care faceți mai multă mișcare. Și nu e vorba neapărat de sală de forță, puteți practica dansuri, ciclism sau chiar plimbări obișnuite în aer liber.

3. Să trecem la coafură. Întrucât la vârsta noastră fața nu mai arată la fel de bine ca în tinerețe, sarcina coafurii este să deplaseze accentele și să ascundă aceste mici imperfecțiuni. Acesta e motivul pentru care părul trebuie să aibă cel puțin lungime medie. În plus păr sigur nu trebuie să fie negru sau foarte întunecat la culoare. Pentru un efect de întinerire optați pentru culori deschise: blond, castan etc.

4. Machiajul unei femei trecute de 40 trebuie să îndeplinească anumite sarcini specifice. Primele riduri și nuanța obosită a pielii feței sunt probleme comune pentru femei. În cazul ridurilor puteți folosi produsele specializate, adică tot felul de creme, seruri etc. În ce privește culoarea pilii, folosiți fond de ten, dar optați mereu pentru culori deschise, naturale, sau cu o ușoară nuanță de roz. Respectiv la această vârstă deja nu este indicat să vă bronzați la soare, căci astfel se accentuează imperfecțiunile caracteristice vârstei.

Publicitate

5. Când aplicați fondul de ten nu uitați de pielea gâtului, nuanța sa și cea a feței trebuie să fie identice! Densitatea fondului de ten nu trebuie să fie mare, chiar dacă ne pare că astfel se ascunde mai bine ridurile, căci cu timpul efectul va fi exact invers. Totodată un fond de ten mai ușor va păstra o urmă elegantă de naturalețe, care este apreciată de toată lumea.

6. Trebuie să fiți atentă la sprâncene, ele nu trebuie să fie nici prea groase, nici prea subțiri. Un aspect natural al sprâncenelor întotdeauna are un efect de întinerire.

7. Machiajul ochilor. Aici regula cea mai importantă este să uitați de umbre sidefate! Acestea vor accentua mult ridurile pe parcursul zilei. În general în ceea ce privește machiajul ochilor cel mai bun principiu ar fi: cu cât mai puțin cu atât mai bine. Aspectul natural al pielii din jurul ochilor e numit de specialiști “nude” și reprezintă o soluție perfectă pentru vârsta noastră.

8. Umbrele folosite în machiaj trebuie să fie mat și deschise la culoare. Aplicați machiajul doar pe pleoapa superioară. Către lateralul pleoapei aplicați ușor umbre de nuanțe neutre. Nuanțarea cu ajutorul liniilor negre nu sunt recomandate. În general cu cât mai puțin vizibil va fi machiajul ochilor, cu atât mai bine.

9. Rimelul la fel ar trebui aplicat cu măsură. Genele lungi curbate arată foarte nefiresc la această vârstă, de aceea ar fi bine să optați pentru un machiaj mai moderat.

10. Dacă folosiți fard de obraz vă recomandăm să optați pentru culori calde deschise, cu o ușoară nuanță de roz. Obrajii rumeni cu un aspect natural au un efect superb.

11. Din păcate ar trebui să renunțați la rujul sidefat, căci el accentuează ridurile din zona gurii. Culorile țipătoare și cele întunecate în cazul rujului de asemenea nu sunt recomandate, căci de regulă accentuează efectele vârstei. Optați pentru nuanțe deschise, cât mai naturale și lipsite de luciu. Conturul buzelor ar trebui nuanțat ușor, cu o culoare apropiată de cea a rujului.

12. În sfârșit un impact foarte important asupra vârstei unei femei îl au ochii și zâmbetul. Dacă în ochii dvs. se reflectă o stare de fericire și sunteți mereu cu zâmbetul pe buze, cu siguranță arătați mai tânără cu cel puțin 10 ani.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sfaturi si Trucuri
„Nu judeca un om dupa succesul sau, ci dupa numarul de dati in care s-a ridicat in picioare cand a fost cazut.” Tot globul a plâns pierderea unuia dintre cei mai inspiraţi oameni – cel care a lăsat o moştenire unică despre iubire şi pace, Nelson Mandela. A petrecut 27 de ani în închisoare pentru că a luptat împotriva Guvernului din Africa, iar după eliberarea sa a devenit primul preşedinte ales prin vot democratic. După terminarea mandatului, şi-a decicat tot restul vieţii pentru campanii destinate păcii. De aceea, v-am făcut o listă cu cele mai interesante lecţii de viaţă pe care Nelson Mandela le-a susţinut. Lecţii care, dacă le-am lua în considerare măcar puţin, ne-ar schimba viaţa… în mult mai bine. 1. Nu renunţa niciodată, dar niciodată! “Am preţuit idealul unei societăţi democratice şi libere, în care toate persoanele vor trăi în armonie, cu şanse egale. Este un ideal pentru care trăiesc. Dar, domnul meu, este şi un ideal pentru care sunt pregătit să mor”, a declarat Nelson Mandela. 2. Eşecurile noastre vorbesc despre caracterul nostru. „Nu mă judeca în funcţie de succesul meu, judecă-mă de câte ori am căzut şi m-am ridicat.” 3. Nu trebuie să avem toţi aceeaşi opinie. „Îmi plac prieteni care au o gândire independentă, deoarece aceştia te ajută să vezi problemele din toate unghiurile.” 4. Suntem în această situaţie, cu toţii, împreună. “O preocupare fundamentală pentru ceilalţi, în spiritul unei vieţi individuale, dar şi comunitare, garantează drumul spre o viaţă mai bună la care toţi visăm cu pasiune.” 5. Dacă ar fi fost uşor, toată lumea ar fi făcut-o. „Dificultăţile îi dărâmă pe unii oameni, dar îi îmbărbătează pe alţii. Niciun topor nu e suficient de ascuţit ca să doboare sufletul unui păcătos ce încearcă continuu, un păcătos înarmat cu speranţă.” 6. Cunoaşterea înseamnă putere. “Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea.” 7. Poţi să o faci! “Întotdeauna pare imposibil până l-ai făcut.” 8. Inteligenţa cu bunătatea te fac mai puternic, nu mai slab. “Un cap bun şi o inimă bună sunt întotdeauna o combinaţie formidabilă.” 9. Iubirea învinge întotdeauna. 10. “Nimeni nu se naşte urând o altă persoană din cauza culorii pielii sau din cauza religiei. Oamenii învaţă să urască şi dacă pot învăţa asta, pot învăţa şi să iubească, mai ales că dragotea vine mult mai natural decât opusul ei.” M-am gândit să sărbătorim libertatea împărtășind cele 20 de citate care sper că te vor inspira: 1. „Orice pare greu până când ajungi să-l finalizezi.” 2. „Nu are sens te mulțumești cu o viață mai puțin prosperă decât ceea ce poți avea.” 3. „Dacă nu ne schimbăm, nu creștem. Dacă nu creștem, nu trăim.” 4. „Pentru a fi liber nu este suficient să te eliberezi de lanţuri, trebuie să respecţi şi să susţii şi libertatea altora”. 5. „Nimeni nu se naşte urând alte persoane pentru culoarea pielii lor sau pentru religia lor. Oamenii învaţă să urască, iar dacă pot învăţa ura, pot învăţa şi iubirea, care este un sentiment mai apropiat de inima omului.” 6. „Curajos este nu cel ce nu are frică, ci acela care ştie să-şi învingă frica sa.” 7. „Când am ieşit pe uşa care mă purta spre libertate, am ştiut că dacă nu las ura şi amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare”. 8. „Să elimini sărăcia nu este un act de caritate, ci un act de dreptate. Ca şi sclavia sau apartheidul, sărăcia nu este o stare naturală. Este provocată de om şi poate fi eradicată de acţiunile oamenilor”. 9. „Se spune că nu cunoşti cu adevărat o naţiune, până nu ai stat într-una din închisorile ei. O naţiune nu ar trebui să fie judecată după cei mai sus-puşi cetăţeni ai ei, ci după cei mai umili”. 10. „Uneori ne întrebăm cine sunt eu ca să fiu strălucitor, superb, frumos, talentat, fabulos? De fapt, cine eşti tu ca să nu fii”? 11. „Nimic nu este alb sau negru”. 12. „Cunoaşte-ţi duşmanul şi află care este sportul lui preferat”. 13. „Le datorăm copiilor noştri, cei mai vulnerabili cetăţeni ai oricăriei societăţi, o viaţă lipsită de violenţă şi teamă”. 14. „Dacă vrei să faci pace cu duşmanul tău, trebuie să lucrezi cu el. Atunci va deveni partenerul tău.” 15. „Teama noastră cea mai mare nu este că nu suntem la înălţimea unei situaţii. Cea mai mare teamă a noastră este că suntem cumplit de puternici. De lumina noastră ne temem, nu de întuneric.” 16. „Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” 17. „Că ai căzut nu are nicio importanţă, deoarece numai modul în care te ridici contează.” 18. „Nimic nu e mai interesant decât să te întorci într-un loc unde nimic nu s-a schimbat, doar ca să vezi cât de mult te-ai schimbat tu.” 19. „Dacă îi vorbeşti unui om într-o limbă pe care o înţelege, cuvintele tale vor ajunge la mintea lui. Dacă îi vorbeşti în propria lui limbă, cuvintele ajung la inima lui.” 20. „Când oamenii sunt hotărâți, pot obține orice!” Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!