A venit timpul sa te iubesti si pe tine, sa mai ai grija si de sufletul tau

Publicitate

” A te iubi pe tine insuti este o aventura minunata; este ca si cum ai invata sa zbori. Cum ar fi daca toti am avea puterea de a zbura atunci cand inima o cere?” (Louise Hay)

Sarah Jessica Parker a spus odată: „Nu uita să te îndrăgostești mai întâi de tine.” Cu siguranță ai citit multe despre cât de importantă este dragostea de sine, dar faci ceva în acest sens? Dacă nu știi cum să o faci, iată un ghid simplu care te va ajuta să te vezi mai întâi pe tine!

Primul pas pentru a rezolva orice problemă este să recunoști că ai una

Multe semne pot indica faptul că nu te iubești prea mult: ești mult prea critică cu tine, continui să rămâi într-o relație toxică, îți neglijezi sănătatea și nu îți duci la bun sfârșit obiectivele. Ar trebui să faci o pauză și să începi să te ocupi de viața ta. Identifică problemele care există, apoi găsește cele mai bune soluții.

Scrie o listă cu ce îți place la tine

Chiar dacă pare greu, va trebui să faci o listă în care să scrii tot ce îți place la tine, inclusiv trăsăturile de personalitate, trăsăturile fizice, lucrurile pentru care ești recunoscătoare, realizările tale, lucrurile care îți plac – hobby-uri, pasiunile. Păstrează lista în agendă, pentru a o citi de fiecare dată când te simți rău. Ea îți va arăta cât ești de minunată.

Scrie o listă cu ce nu îți place la tine

Această listă ar putea fi ca o palmă peste față. Cu toate acestea, este un pas foarte important, pentru că atunci vei fi capabilă să identifici punctele slabe, defectele și aspectele la care trebuie să mai lucrezi. Nu te speria în timp ce o citești, toți oamenii se confruntă cu nesiguranță. De cele mai multe ori, anxietatea și energiile negative se datorează unuia dintre factorii de pe listă.

Publicitate

Nu mai trăi în trecut

Ce e făcut e făcut. Concentrează-te pe prezent și pe viitor. Vindecă-ți rănile și caută ajutor, dacă este necesar, pentru a trece cu încredere pagina și pentru a începe un nou capitol al vieții. Nu grăbi cursul lucrurilor și nu te preface că totul este în regulă în timp ce încă doare.

Reține: în fiecare zi înveți

Acceptă-te și simtă-te bine în pielea ta. Toți oamenii au defecte, așa că nu lăsa gândurile negative să îți afecteze viața. Nu te mai gândi la opiniile altor persoane și știi că nu trebuie să dovedești nimic nimănui. Lucrezi pe tine însuți.

Uiți de legea atracției

Se spune că atragi ceea ce crezi. Dacă toate gândurile tale se referă la ură, suferință și tristețe, atunci oprește-te, pentru că nu te vor duce nicăieri. Recită mantre pozitive și nu te gândi că ți se va întâmpla mereu ceva rău.

Ai grijă de tine, în fiecare zi

Adoptă un stil de viață sănătos, mergi să îți faci controale medicale când trebuie, călătorește, practică hobby-urile pe care le ai, joacă-te și practică sport regulat, simte-te fericită etc. Vezi ce efecte vor avea asupra ta!

Iubeste-ti si partile negative.

Constientizeaza ca le-ai creat pentru a-ti indeplini o nevoie. Insa acum poti gasi modalitati noi, pozitive pentru a-ti indeplini acele nevoi. Asa ca elibereaza-te cu dragoste de vechile patternuri negative.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala