A fi puternica nu inseamna a fi tot timpul in control ci a stii cand sa renunti la control si la cine si ce nu iti mai este de folos.

A fi puternica nu inseamna a fi tot timpul in control ci a stii cand sa renunti la control si la cine si ce nu iti mai este de folos.

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 June 2020 in Dezvoltare Personala

“Rezervați-vă cel mai mare respect pentru voi înșivă deoarece această imagine…ceia ce voi înșivă credeți că sunteți…vă determină calitatea vieții.”

Imagineaza-ti ca esti la munte si teleskiul se apropie de punctul terminus. Trebuie sa ii dai drumul pentru ca altfel te vei accidenta. Este la fel cu anumiti oameni, situatii, joburi din viata noastra.

Trebuie sa stim cand sa le dam drumul pentru a evita dezastrul.

Sa renunti la ceva de buna voie atunci cand crezi ca nu poti trai fara acel ceva – o pereche de pantofi sau o persoana, poate fi comparat cu a zmulge cu bruschete un bandaj de pe o rana deschisa. Insa o durere crunta, dar scurta, este de preferat unei agonii lungi. Oricum, rezultatul este acelasi.

Nu poti tine langa tine cu forta un barbat care nu te mai iubeste. Si de ce ai vrea sa faci asta? Nu poti ramane intr-un job care nu te mai satisface sau in care nu iti sunt respectate meritele doar pentru ca nu ai incredere in tine. Nu poti tine cu dintii de o prietenie care exista doar in imaginatia ta. Daca o vei face, te vei ura si te vei goli de energie. Acea energie pe care o poti folosi pentru a crea o viata asa cum iti doresti, alaturi de un barbatul care te adora, facand ceea ce iti place si bucurandu-te alaturi de prieteni devotati de reusitele tale.

Ceea ce percepem ca pe un abandon, tradare sau nedreptate este, de multe ori, o poarta spre eliberare. Atunci cand lucrurile par sa o ia razna, este momentul ideal pentru a deveni femeia puternica despre care iti povestea mama ta in copilarie.

A fi puternica nu inseamna a fi tot timpul in control ci a stii cand sa renunti la control si la cine si ce nu iti mai este de folos. Atunci cand lucrurile o iau o razna, Universul iti da o ocazie formidabila de a descoperi cine esti, in esenta ta si de a te reinventa. Nu actiona ca 95% dintre oameni, tinandu-te cu dintii de ceea ce stii doar pentru ca te temi de necunoscut. Sari in gol si vei constata ca o parasuta de care nu aveai habar se va deschide.

Sufletul tau isi doreste sa evolueze iar singura modalitate prin care poate face asta este schimbarea. El nu isi doreste sa duca o exsitenta previzibila, ci sa exploreze si sa experimenteze. O criza in viata ta – de orice fel, este o chemare a sufletului, o ocazie de a redeveni autentica.

Asa ca atunci cand lucrurile o iau razna, fii recunoscatoare. Da drumul balonului spart pe care il tarai dupa tine agatat de un capat de ata. Traieste haosul cu toata fiinta ta. Ingheata timpul si fii atenta la detalii. Apoi intreaba-ti sufletul: incotro?

Celor din jur nu le pasa cat de multe stii pana cand nu afla cat de mult iti pasa…

Comporta-te ca si cum ceilalti ar fi fericiti sa te vada, si este foarte probabil ca ei sa simta cu adevarat astfel. Poarta-te ca si cum oamenii te-ar respecta, si ei vor dori sa te trateze corespunzator. Oamenii vor presupune despre tine ceea ce presupui tu despre tine: atitudinile tale vor ricosa inapoi catre tine dinspre ceilalti.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide