Esti casatorita sau ai doar o relatie? Trebuie sa stii asta – 7 obiceiuri care iti distrug garantat viata de cuplu

Esti casatorita sau ai doar o relatie? Trebuie sa stii asta – 7 obiceiuri care iti distrug garantat viata de cuplu

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2017 in LifeStyle

Obiceiurile nesănătoase sunt dificil de înlăturat, mai ales atunci când le-am dezvoltat în timpul unei relații de lungă durată.

Simțim, de multe ori, că relațiile noastre de cuplu suferă, însă nu ne dăm seama cu exactitate ce nu merge bine. În plus, nici unul dintre parteneri nu este vinovat de asta, ci între ei au apărut câteva obiceiuri nesănătoase.

Nu toate obiceiurile din relațiile de cuplu sunt nocive. Există, astfel, și obiceiuri bune, care îi fac pe parteneri să funcționeze mult mai bine împreună în anumite situații decât ar funcționa separat. Însă obiceiurile nefaste lucrează împotriva bunului mers al relației, iar dacă sunt prea multe sau persistă mult prea mult timp, acestea pot distruge relația cu partenerul de cuplu.

Iată care sunt cele mai nocive obiceiuri care pot distruge o relație de cuplu:

Te opui schimbării de orice fel

Multe persoane se opun schimbărilor de orice fel, deoarece au o capacitate redusă de adaptare la situații noi. În timp ce unii oameni refuză să-și schimbe locul de muncă, deși satisfacțiile profesionale sunt minime, altele refuză să redecoreze casa sau să schimbe, din când în când, amplasarea obiectelor de mobilier din living sau din dormitor. Cu toate acestea, micile schimbări pe care le facem în propriile noastre locuințe ne pot scoate din rutina zilnică, ne pot revigora starea de spirit și ne pot învăța că schimbarea este necesară inclusiv într-o relație de cuplu.

Nu trebuie să-ți cumperi o casă nouă sau să schimbi întregul mobilier. Poți apela, însă, la cel mai simplu truc de cosmetizare a unei locuințe: schimbă perdelele și draperiile! În magazinele online găsești modele fascinante, în culori care vor oferi locuinței tale un aer fermecător, după cum vedem la retroboutique.ro. O persoană care învață să nu se mai opună schimbărilor este o persoană capabilă să renunțe la obiceiurile nocive pentru relația de cuplu.

Aștepți ca partenerul tău să-ți ofere primul dovezi de afecțiune

Un studiu a demonstrat faptul că femeile sunt mai predispuse să aștepte dovezi de afecțiune din partea bărbaților decât partenerii lor, conform psychologytoday.com. Acest lucru poate fi, însă, nociv pentru relația de cuplu și pentru tine însăți, deoarece te „obligă” sa aștepți mereu ca celălalt să facă primul pas, fără a-ți oferi șansa de a obține ceea ce-ți dorești prin propriile tale acțiuni.

Te cerți cu partenerul tău din aceleași motive

În multe cupluri intervin o serie de certuri care par să aibă aceleași motive și se repetă într-un mod obositor și foarte frustrant. În astfel de situații este bine să vă faceți timp să discutați problemele care vă apasă, mai ales atunci când sunteți amândoi calmi și raționali. Vorbiți deschis, aflați ce vă deranjează de fapt în situațiile respective, cum vă simțiți în acele clipe și cum puteți să rezolvați efectiv problemele. Nu evitați astfel de discuții, doarece v-ar putea salva relația de cuplu.

Crezi că partenerul tău va fi mereu lângă tine, indiferent de modul în care te porți cu el

Nimic mai fals! Iubirea necondiționată nu există decât între părinți și copii. În orice relație de cuplu, iubirea este condiționată de modul în care partenerul de cuplu vine în întâmpinarea nevoilor persoanei iubite. Este bine să știi că partenerul tău îți poate tolera ieșirile nervoase ocazionale și accesele rare de furie. Însă, dacă nu reușești să te stăpânești și consideri că el va fi alături de tine indiferent de modul în care alegi să te porți cu el, ai putea avea o surpriză, iar acea surpriză se numeste „singurătate”.

Ești prea serioasă

Dacă analizezi situația cu sinceritate, ai putea constata că ești mult mai veselă în preajma prietenilor tăi decât acasă, alături de iubitul sau de soțul tău. Cu toate acestea, cercetătorii au demonstrat că o „partidă” ocazională de râs alături de partenerul de cuplu poate fi impulsul de care relația voastră avea nevoie pentru a se revigora.

Nu mâncați împreună

Ritmul de viață alert și munca ce pare să nu se încheie niciodată vă pot da relația peste cap, mai ales dacă ajungeți acasă târziu și foarte obosiți. Cu toate acestea, daca mâncați împreună măcar de două ori pe săptămână veți deveni conștienți de importanța unui astfel de obicei. Închideți telefoanele mobile, ascultați câteva melodii relaxante și bucurați-vă unul de compania celuilalt.

Nu te desparți niciodată de telefonul mobil

Oamenii pierd constant capacitatea de a relaționa în mod natural și sănătos cu partenerii de cuplu, fiind mult prea preocupați de statusurile de pe Facebook sau de căsuțele de chat. Dacă nu poți să mănânci alături de iubitul tău fără să ai alături de tine telefonul mobil, atunci este timpul să faci o mare schimbare: învață, din nou, să vorbești cu persoana de lângă tine și să-i oferi sentimentul că ești alături de partenerul tău atunci când petreceți timp împreună.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!