9 vitamine esențiale femeilor pentru a-și menține corpul în stare excelentă

9 vitamine esențiale femeilor pentru a-și menține corpul în stare excelentă

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O alimentație sănătoasă nu numai că contribuie la pierderea în greutate și bunăstare, ci joacă și un rol cheie în prevenirea majorității problemelor de sănătate.

Vitaminele sunt compuși organici care îndeplinesc funcții diferite, dar care funcționează împreună. Deficiențele de anumite vitamine pot duce la boli grave.

Iată 9 vitamine esențiale pentru femei:

1. Vitamina A

Femeile au nevoie de vitamina A, deoarece are multe beneficii. Este esențial pentru întărirea oaselor, țesuturilor moi, pielii, mucoaselor și dinților.

Datorită proprietăților sale antioxidante, vitamina A ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cronice, la îmbunătățirea vederii, la încetinirea procesului de îmbătrânire și la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Alimente bogate în vitamina Amorcov; dovleac; roșii; broccoli; varza; ouă; ficat; lapte.

2. Vitamina B2

B2 este esențial pentru creșterea și dezvoltarea normală, promovează sănătatea metabolismului, poate crește nivelul de energie, îmbunătăți funcția sistemului imunitar, reduce sentimentele de anxietate, stres și oboseala.

Alimente bogate în vitamina B2: legume cu frunze verzi; drojdie; cereale integrale; soia; ciuperci; nuci.

3. Vitamina B6

B6 asigură buna funcționare a sistemului imunitar, promovează producția de hormoni și neurotransmițători care ameliorează simptomele depresiei, pierderii memoriei și bolilor de inimă și ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Viitoarele mame au nevoie de vitamina B6 pentru a preveni grețurile de dimineață.

Alimente bogate în vitamina B6: peşte; cartofi dulci; banane; fructe galbene; pepene galben; brânză; iaurt; linte.

4. Vitamina B12

Este responsabilă pentru funcția sănătoasă a tractului gastro-intestinal și îmbunătățirea metabolismului, diviziunea celulară normală și sinteza proteinelor. O cantitate recomandată de vitamina B12 previne anemia, pierderea memoriei și bolile de inimă și este responsabilă pentru funcția optimă a nervilor și creierului.

Alimente bogate în vitamina B12: brânză; ouă; lapte; cereale fortificate;

5. Vitamina B9

B9 este vital pentru prevenirea apariției bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale, ajută la prevenirea depresiei, a Alzheimerului, a cancerului și a pierderii memoriei, îmbunătățește fertilitatea la femei și promovează dezvoltarea sănătoasă a fătului.

Alimente bogate în vitamina B9: Suc de portocale; sparanghel; pepeni; căpșuni, leguminoase; drojdie nutritivă; ouă.

6. Vitamina C

Este importantă pentru o creștere adecvată a țesuturilor, reduce riscul anumitor tipuri de cancer, previne deteriorarea țesuturilor, joacă un rol cheie în formarea celulelor roșii din sânge.

Alimente bogate în vitamina C: broccoli; cartofi; căpșuni, germene de grâu; roșii, citrice.

7. Vitamina D

Vitamina D ajută la absorbția calciului, menținând oasele puternice și sănătoase, reduce riscul de scleroză multiplă, artrita reumatoidă și unele tipuri de cancer și ameliorează simptomele premenstruale la femei.

Alimente bogate în vitamina D: ficat; ouă; lapte fortificat.

8. Vitamina E

Are proprietăți anti-îmbătrânire care elimină radicalii liberi, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii, previne dezvoltarea cataractei, pierderii memoriei, bolilor de inimă și cancerului.

Alimente bogate în vitamina E: alune, migdale; margarină; ulei de porumb; ficat de cod; semințe de floarea soarelui; ulei de șofrănel; unt de arahide.

9. Vitamina K

Această vitamină are un rol cheie în menținerea oaselor puternice, promovează coagularea normală a sângelui și reduce riscul bolilor de inimă.

Alimente bogate în vitamina K: cereale integrale; legume cu frunze verzi; ulei de pește; boabe de soia.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!