8 sucuri naturale pentru tratamentul gastritei

8 sucuri naturale pentru tratamentul gastritei

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Gastrita este o inflamație a mucoasei stomacului și este de obicei cauzată de bacterii numite Helicobacter pylori.

Există și alți factori care pot provoca inflamații, cum ar fi:

  • Stres
  • Consumul excesiv de alcool
  • Anumite pastile
  • Alimentație nesănătoasă

Dacă suferiți de gastrită, este important să:

  • Urmați o dietă sănătoasă și echilibrată
  • Reduceți consumul de tutun și alcool
  • Reduceți consumul de alimente cu u conținut ridicat de acizi

Din fericire, există diverse remedii pentru tratarea gastritei, pe care le puteți pregăti direct acasă.

1. Suc de pătrunjel 

În primul rând, pătrunjelul are multe beneficii pentru corpul nostru, el ajută la curățarea organelor noastre vitale, acționează ca un antioxidant și are proprietăți diuretice.

Ingrediente: un fir de pătrunjel, jumătate de morcov, 1 pahar de apă (250 ml). Mai întâi, tăiați morcovul în cubulețe mici și apoi puneți toate ingredientele într-un blender. Amestecați până când se formează o masă omogenă.

2. Suc de morcovi, țelină și spanac

Dacă combinați aceste ingrediente, veți obține o modalitate excelentă de a îmbunătăți membrana mucoasă a sistemului digestiv . Acest remediu vă va ajuta să scăpați de surplusul de acid, astfel veți putea evita iritarea stomacului.

Veți avea nevoie de: 6 morcovi, 2 tulpini de țelină și 3 frunze de spanac. Mai întâi, tăiați morcovii și țelina în bucăți mici, apoi puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați bine până când se formează o masă omogenă. La sfârșit, dacă doriți, puteți îndulci sucul cu o linguriță de miere.

3. Sucul de papaya, unul dintre cele mai bune remedii pentru gastrită

Papaya conține elemente naturale care pot reduce gastrita și pot diminua durerile cauzate de gastrită.

Veți avea nevoie de: jumătate de papaya abia coaptă și un pahar de apă (200 ml) Mai întâi, curățați și tăiați papaya în bucăți mici. Apoi puneți papaya și apa într-un blender și amestecați bine până când se omogenizează.

4. Suc de banane și pere

Aceste două alimente sunt foarte bogate în fibre. Prin urmare, sunt ideale pentru tratamentul gastritei. Și, așa cum am menționat anterior, fibrele ajută la reglarea stării intestinelor.

Ingrediente: 2 banane, 2 pere, 1 pahar de apă (200 ml). Mai întâi, curățați și tăiați fructele în bucăți mici, apoi puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până când se omogenizează.

5. Suc de mere cu nucă de cocos

Pe lângă diminuarea simptomelor gastritei, acest suc vă va ajuta să obțineți substanțe nutritive importante pentru buna funcționare a sistemului digestiv. În plus, poate ajuta la eliminarea toxinelor radicale.1 măr

Veți avea nevoie de: un pahar de apă de cocos (250 ml) și un măr.
Mai întâi, curățați mărul de semințe, apoi tăiați-l în bucăți mici și puneți-l într-un blender împreună cu apa de cocos. În cele din urmă, amestecați bine până când se omogenizează.

6. Suc de aloe vera și papaya

Aloe vera este o sursă de aminoacizi, calciu și magneziu. Datorită nutrienților săi, aloe vera este un remediu foarte bun pentru diminuarea simptomelor cauzate de gastrită. Pentru a beneficia la maximum de efectele aloe vera , cel mai bine este să o combinați cu papaya, a cărui fibre reduc gastrita.

Aveți nevoie de: o cană de gel de aloe vera (200 g), jumătate de pahar de papaya (100 g), un pahar de apă (200 ml) Amestecați toate ingrediențele într-un blender până când se omogenizează.

7. Suc de varză

Varza este bogată în vitamina C și săruri minerale. Datorită proprietăților sale inflamatorii și de curățare, funcționează ca remediu pentru gastrită și ulcere gastrice.

Tăiați o varză în bucăți mici și puneți-o într-un blender cu un pahar de apă. Amestecați foarte bine până când se omogenizează.

8. Suc de cartofi

Lichidul derivat din cartoful crud este un remediu natural pentru reducerea acidității și tratarea gastritei.

Tăiați un cartof crud în bucățele mici și puneți-l într-un blender cu un pahar de apă. Amestecați foarte bine până când se omogenizează. La final, puteți să îndulciți sucul cu miere.

Sfaturi pentru persoanele care suferă de gastrită 

  • Pentru început, evitați să consumați alimente grase și fast-food.
  • Creșteți aportul de fibre naturale și cereale.
  • Eliminați citricele din alimentație.
  • Încercați să mâncați mai multe leguminoase .
  • Nu folosiți prea multe condimente la gătit.
  • Evitați stresul și supărările.
  • Încercați să mâncați cu cel puțin 2 ore înainte de culcare.
  • Mâncați micul dejun devreme pentru a nu lăsa stomacul gol pentru perioade lungi de timp.
  • Împărțiți-vă mesele în 5 părți pe zi, 3 mese și 2 gustări.
  • Evitați alimentele care stimulează secreția gastrică , cum ar fi cafeaua, ceaiul și alcoolul.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!