8 reguli pentru o viață bună, de lăsat de la părinți la copii, din generație în generație

8 reguli pentru o viață bună, de lăsat de la părinți la copii, din generație în generație

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturiViata

Ne scriem singuri cartea vieții noastre. Și ceea ce ar trebui să fie, de asemenea, este determinat doar de noi – cu ajutorul alegerilor pe care le facem în fiecare zi. Există sute de alegeri și, în timp, tind să se acumuleze iar, în final, să determine soarta fiecărei persoane.

Te-ai întrebat vreodată cum arată alegerea ta? Ce alegi?

Iată opt alegeri pe care le puteți folosi pentru a vă transforma viața în bine. Vei trăi din abundență și prosperitate, și vei avea noroc în tot ce faci.

1. Alege dezvoltarea personală.

Tuturor ne place să visăm și să vorbim despre cât de bine ar fi să ne îmbunătățim și să creștem capacitățile noastre mentale. Mai ales când citim un articol sau o carte motivantă. Dar, de regulă, foarte puțini oameni o fac. Majoritatea dintre noi facem prea puțin sau mai nimic pentru dezvoltarea personală în viața reală.

Vorbim despre a face în mod regulat exerciții fizice, de a economisi bani pentru viitor (câtuși de puțin), de a citi cel puțin una (sau mai bine, două sau trei sau mai multe) cărți pe lună, de a te trezi mai devreme în fiecare zi, cu cel puțin o jumătate de oră, de a găsi un nou hobby care să va aducă fericire.

Adică să iei decizia de a deveni o persoana care va continua să se dezvolte în fiecare zi în Călătoria sa.

2. Alegeți să nu răspundeți răului cu rău.

În viață întâlnim oameni foarte diferiți: nu doar amabili și înțelepți, ci și invidioși, răi, care ne vor jigni. Bineînțeles, veți fi tentați de mai multe ori să răspundeți celor din urmă după faptele lor. Nu face un obicei din asta.

Când cineva te minte, spune oricum adevărul. Când cineva încearcă să te înșele, joacă oricum după reguli. Este clar că uneori ne va fi foarte greu, dar credeți-mă, până la urmă, voi veți câștiga și nu o persoană rea și înșelătoare.

Și cel mai important, vei dormi liniștit noaptea. Și asta este cel mai important.

3. Alege să scapi de obiceiurile rele și negative.

În primul rând, luați o decizie fermă de a pune capăt unui obicei care vă dăunează sănătății și calității vieții. Alegeți să opriți un astfel de obicei astăzi, nu luni sau după Anul Nou, și spuneți „Gata, am terminat cu asta”.

Depinde de tine să alegi. Principalul lucru este determinarea și perseverența.

4. Alegeți să lucrați mai înțelept.

Te simți stors ca o lămâie și nu faci nimic? Când mi se întâmplă acest lucru, încerc mai întâi să analizez cât timp petrec la muncă. De ce stau până târziu și ce cauzează haosul din viața mea?

Când vă veți organiza munca, veți învăța să vă folosiți rațional timpul de lucru, fără a-l irosi pe lucruri secundare sau chiar inutile. Nu aveți idee cât timp liber ați putea avea pentru comunicare cu familia, recreere și hobby-uri.

5. Alege să-ți tratezi serviciul ca pe ceva ce aduce beneficii altora.

Dacă te străduiești din toată inima și sufletul să-i ajuți pe ceilalți oameni, atunci banii vor veni parcă de la sine. Ajutați alți oameni să crească, iar finanțele dvs. vor crește în același timp.

6. Alegeți un echilibru rezonabil între suflet, emoții și fizic.

Viața noastră este fericită și armonioasă abia atunci când aceste trei componente sunt în armonie și echilibru rezonabil. Încercați să dedicați aceeași cantitate de timp dezvoltării spiritualității, stării emoționale și a sănătății fizice.

7. Alege să semeni întotdeauna mai mult decât să culegi.

În lumea noastră, majoritatea își doresc să primească cât mai mult de la viață și foarte puțini înțeleg că este mult mai important să oferi. Lumea va deveni mult mai bună atunci când vrem cu toții să îi oferim ceva bun și luminos.

Nu fi zgârcit: fă-ți timp pentru a ajuta pe cineva, ajută persoanele care au nevoie și persoanele bolnave, împărtășește-ți cu generozitate dragostea. Crede-mă, totul se va întoarce la tine de o sută de ori.

8. Alege să vii acasă la cină pentru a fi alături de cei dragi.

Familia este cel mai important lucru din viața fiecărei persoane. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu cei pe care îi iubești și care te iubesc: părinții, frații și surorile, soția, copiii.

Aceasta este o alegere pe care nu o vei regreta niciodată. Acestea sunt cele mai prețioase momente din viața noastră. Deci, să fie cât mai multe!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!