8 modalități pentru a face față persoanelor negative, chiar dacă acestea vă sunt rude

8 modalități pentru a face față persoanelor negative, chiar dacă acestea vă sunt rude

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Adevărul este că persoanele negative sunt greu de mulțumit. Din anumite motive, astfel de oameni aduc întotdeauna energie negativă oriunde merg. Pe lângă sentimentele inițiale de furie pe care le simțim atunci când întâlnim astfel de oameni, simțim adesea un sentiment de nedreptate și ne întrebăm: „De ce ar trebui să fiu blocat într-un astfel de mediu?

Este firesc să te enervezi în astfel de situații. Cu toate acestea, nu ar trebui să lăsăm emoțiile să ne dicteze acțiunile în timpul sau după întâlnirea cu oamenii toxici. Oricât de dificil ar fi, este foarte important să arăți compasiune pentru astfel de oameni.

9 modalități pentru a face față persoanelor negative:

1. “Sper că te vei simți mai bine în curând.”

Acest comportament tinde să-i surprindă pe cei negativi cu garda jos. De ce? Pentru că sunt obișnuiți să fie respinși și jigniți de oameni. Fiind empatic, puteți câștiga atenție și, eventual, puteți schimba punctul de vedere al acestor oameni.

2. “Te deranjează ceva?”

Dificultatea în această situație este că persoana respectivă te poate trage într-o conversație contraproductivă. Dacă se întâmplă acest lucru, refuzați politicos să participați la o astfel de conversație.

3. „Nu ești singur, eu sunt lângă tine”

De câte ori ne-am aflat în situații în care ni s-a părut că suntem complet singuri și că nu ne ajută nimeni atunci când avem nevoie? Exact. Când spunem această frază simplă unei persoane, îi reamintim că nu este singură și că are pe cineva alături.

4. „Nu poți și nu vei influența modul meu de a gândi”.

Uneori trebuie doar să abordăm situația cu fermitate. Când oamenii negativi încearcă să ne schimbe modul de a gândi și de a privi lucrurile, putem rezolva repede această problemă. Fii puternic și impune-te, nu lăsa alte persoane să îți strice pozitivitatea.

5. “Ai putea să ne împărtășești sentimentele și motivele tale?”

Atunci când o persoană se comportă urât trebuie să o întrebi care este motivul pentru care acționează așa.  Scopul principal al acestei întrebări este de a lua persoana prin surprindere și de a o face să se gândească la comportamentul său.

6. „Oamenii îți observă negativitatea și îi afectează”

Din nou, există momente în care trebuie doar să fii politicos cu oamenii negativi. Această afirmație este eficientă numai atunci când este constructivă. Persoana negativă va deveni rapid defensivă dacă simte o încercare de a declanșa un conflict. Așadar, fii politicos, zâmbește și fii constructiv!

7. „Gândește-te la ceea ce te face fericit”

Este banal? Posibil, dar ar putea funcționa. Din nou, așa este prezentată această întrebare. În funcție de situație și de persoană, acesta poate fi ușor modificat. Dacă vorbim despre o persoană dragă și întrebi cu empatie reală, cel mai probabil, ei te vor asculta.

8. „Un zâmbet îți va îmbunătăți starea de spirit!”

Spune asta persoanei care trece prin momente grele și, cel mai probabil, el îți va răspunde cu un zâmbet. Din nou, acest lucru poate suna banal, dar dacă se spune în condițiile potrivite, această frază poate schimba ziua unei persoane. Zâmbetul este un stimulent pentru persoanele predispuse la depresie, chiar dacă este un zâmbet forțat.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!