8 lectii pe care le vom invata din greselile noastre, cel mai important este sa nu uitam sa fim oameni!

8 lectii pe care le vom invata din greselile noastre, cel mai important este sa nu uitam sa fim oameni!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2018 in Dezvoltare Personala

Când te-ai născut, nimeni nu ți-a dat instrucțiuni despre cum să trăiești. Îţi oferim câteva reguli, scrise inițial în sanscrită, care îţi vor simplifica viața.

Aceste reguli nu sunt porunci, ci pot fi aplicate de fiecare dintre noi. Și dacă te-ai rătăcit brusc – folosește-le. Crede în puterea sufletului tău

8 învăţături din trecut care te vor învăţa să fii OM

1. Ţi-a fost dăruit corpul tău. Îţi place sau nu, dar fără el nu ai cum să trăieşti.

2. Vei învăţa lecţii. Viaţa te va învăţa mereu ceva nou şi în fiecare zi îţi va oferi posibilitate să afli şi mai multe lucruri interesante.

3. Nu există greşeli. Există doar lecţii. Drumul tău spre obţinerea înţelpciunii este plină de experimente, gropi şi greşeli. Compasiunea este doar o apărare împotriva condamnării stricte a ta și a celor din jurul tău.

Iar iertarea nu are numai o natură divină, ci este și un fel de „act de a plăti datoria emoțională”.

4. Lecţiile se vor repeta până când le vei învăţa. Orice lucru care arată ca o problemă și provoacă frustrare sau iritare este numit lecție. Și se repetă până când îl înțelegi și îl asimilezi

Conștientizarea și capacitatea de a te schimba sunt semne că urmezi această regulă. Învinovăţirea cuiva ceva pentru eșecurile tale este privită ca o negare și o încercare de a scăpa de realitate. Tu eşti responsabil pentru soarta ta şi pentru ce ţi se întâmplă.

5. Lecţiile nu se vor sfârşi niciodată. Cât timp vei fi viu, vei avea întotdeauna parte de lecţii noi. Acceptă ritmul vieţii, dar nu te contrapune. Fii suficient de smerit ca să-ți recunoști slăbiciunile și suficient de flexibil pentru a te adapta la noi circumstanțe.

6. Ceilalţi oameni sunt reflexia ta. Îți iubești și urăști pe ceilalți pentru ceea ce-ți place sau nu-ți place în tine. Fii răbdător, acceptă-i pe alții așa cum sunt, caută să te cunoști pe tine și să înțelegi ce simți cu adevărat, gândurile și sentimentele tale.

7. Tu decizi cum să trăieşti. Pentru asta ai tot de ce ai nevoie. Și depinde numai de tine cum te descurci. Poartă responsabilitate pentru viata ta. Învață să renunți la ceea ce nu poți schimba. Și nu te supăra din cauza a ceea ce se întâmplă.

8. Toate răspunsurile se află în interiorul tău. Ai încredere în instinctele tale, fie asta o voce abia şoptită sau de o explozie de inspiraţie.

Iata mai jos 10 lucruri pe care poti sa le faci incepand de acum, pentru a fi un om mai bun si implicit, mai fericit.

1. Respecta-i pe cei din jur, chiar daca nu esti de acord cu parerile lor. Respecta-ti “concurenta” si te vei face remarcat si apreciat.

2. Nu te plange de tot ce nu merge bine in viata ta. Subliniaza toate motivele pentru care esti recunoascator ca traiesti si ai o viata implinita.

3. Nu fi o povara pentru prieteni, incurajeaza-i, asculta-i si nu da sfaturi gratuite.

4. Suna-ti parintii si intreaba-i ce mai fac. Invita-i in oras sau propune-le o scurta vacanta impreuna. Poarta-te elegant cu socrii tai sau cu rudele, chiar daca nu esti incantat de compania acestora.

5. Fii mai tolerant cu cei din jur. Nu te certa cu chelnerii, nu reprosa vanzatorilor ca nu stiu sa-si faca treaba, nu fi tot timpul pus pe scandal. O vorba buna si un zambet te fac in primul rand pe tine mai fericit si apoi pe cei din jur.

6. Fii generos si fa mici cadouri persoanelor apropiate. Acestea nu trebuie sa fie costisitoare. De exemplu, poti trimite un e-mail sau un sms amuzant cunostintelor sau prietenilor, ca sa le inseninezi ziua.

7. Nu astepta rasplata pentru toate faptele bune pe care le faci. Fii altruist si vei avea doar de castigat.

8. Nu fa totul pentru bani. Unele lucruri, cele mai importante, nu costa. Daca esti cu adevarat talentat, optimist si ai incredere in ceea ce faci, vor veni si banii. Nu fa din castigul material un scop in viata.

9. Nu uita sa imparti cu cei din jur succesul. Este aproape imposibil sa nu te fi ajutat cineva in cariera sau viata. Daca ai obtinut ceva important, multumeste-le celor din jur ca ti-au oferit suport si incurajari.

10. Invata sa ierti. Tine-te de promisiuni. Zambeste. Crede. Mediteaza la tot soiul de lucruri.

Sursa: dozadesuccess.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!