7 motive principale pentru care îți amorțesc mâinile

7 motive principale pentru care îți amorțesc mâinile

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2021 in SanatateSfaturi

Cu siguranță, fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață a simțit o pierdere de sensibilitate la nivelul membrelor, care este însoțită de furnicături sau arsuri. De regulă, acest lucru se întâmplă din cauza tulburărilor circulatorii. Motivul fiind vasele de sânge obturate și terminațiile nervoase.

Sensibilitatea este restabilită imediat după restabilirea procesului motor, precum și la schimbarea poziției corpului.

Cu toate acestea, o poziție incomodă nu este singurul motiv pentru care apare amorțeala membrelor. Ar trebui să fii atent la corpul tău. Dacă amorțeala începe să apară din ce în ce mai des și durata crește de fiecare dată, ar trebui să fii precaut.

Mâinile pot amorți din diferite motive.

Prima cauză posibilă este osteocondroza cervicală. Dacă un nerv este ciupit în coloana cervicală, atunci poate apărea durerea de cap, amețeala și amorțirea mâinilor.

Kinetoterapia și postura corectă pot rezolva această problemă.

Scleroza multiplă poate, de asemenea, provoca amorțeală la nivelul extremităților. Această boală este o boală neurologică destul de gravă și nu doar din cauză că are ca efect principal uitarea.

Persoanele care lucrează mult și își folosesc în principal cu mâinile, suferă adesea de sindromul tunelului. Munca lor duce la umflarea tendoanelor. În acest caz, cel mai bine este să evitați automedicația și să consultați un specialist. De exemplu persoanele care lucrează mult la calculator, au tendința de a dezvolta această boală numită sindromul tunelului.

Din cauza utilizării îndelungată a articulațiilor degetelor și palmei, tendoanele se umflă sau se dezvoltă apăsând pe nervii care duc spre vârful degetelor. În zilele noastre, folosirea telefonului fiind o activitate obișnuită care ne mănâncă tot mai mult timp, a devenit un alt mod de a dezvolta sindromul tunelului. Pozițiile incomode pe care le adoptăm pentru a putea folosi telefonul pun presiune mare pe încheieturile mâinilor.

De asemenea, tromboza venelor membrelor duce la amorțeală. Formarea unui cheag de sânge încetinește fluxul de sânge, în urma căruia se întrerupe alimentarea membrului cu substanțe necesare funcționării normale.

Amorțeala poate fi un semn de anemie și diabet.

Sindromul durerii rezultat din nevralgia articulației umărului poate duce la amorțirea mâinilor.

Cea mai periculoasă cauză de amorțeală a mâinilor este accidentul vascular cerebral. În acest caz, trebuie să apelați urgent o ambulanță!

Înainte de a începe orice automedicație, mergeți la medic pentru un consult, unele probleme pot părea banale, dar tratate la timp pot evita efecte foarte grave!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!