7 moduri de a recunoaște instant minciunile

7 moduri de a recunoaște instant minciunile

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Chiar dacă noi credem că părem destul de convingători, corpul nostru ne va da de gol atunci când spunem o minciună. Acest lucru se întâmplă, de obicei, pentru că ignorăm limbajul corpului, acordând o atenție deplină cuvintelor și expresiilor faciale, la fel ca orice altă persoană. Psihologii cred că este mai bine să fim atenți la semnele corporale ale interlocutorului în timpul unei conversații.

Șapte moduri de a recunoaște instant o minciună:

1. Durata pauzelor de vorbire

Unele dintre cele mai frecvente semne ale unui mincinos sunt pauzele lungi în vorbe. Dacă interlocutorul se oprește mult timp sau se bâlbâie în timpul conversației, probabil că minte și se gândește cu atenție la ceea ce urmează să spună. De asemenea, sunt luate în considerare și modurile prin care trage de timp: ,,ăăăă”, „eeee”.

2. Durata expresiilor faciale

De obicei, expresiile faciale reale nu durează mai mult de 5 secunde. Dacă cineva își menține aceeași expresie mai mult de 5 secunde, cel mai probabil este falsă. Nimeni nu poate ține aceeași expresie a feței timp de 10 secunde la rând, așa că ai grijă la acest aspect.

3. Ordinea dintre emoții și cuvinte

Oamenii de știință au descoperit că întotdeauna se manifestă mai întâi emoțiile, care sunt însoțite abia apoi de cuvinte. Dacă o persoană spune mai întâi „Sunt nervos” și abia după aceea vezi o manifestare de furie, ești dus de nas.

4. Sinceritatea emoțiilor

Emoțiile reale nu sunt ușor de exprimat, așa că încercați să vă dați seama cât de sinceră este reacția interlocutorului vostru. Când emoțiile vin din inimă, mai multe părți ale feței vor arăta acest lucru. De exemplu, dacă o persoană zâmbește sincer, nu numai buzele sale se mișcă, apar și riduri în jurul ochilor, iar sprâncenele se duc automat în jos. Același lucru este valabil și pentru orice altă emoție. Dacă expresia facială este vagă, înseamnă că emoția nu a fost reală.

5. Repetițiile în vorbire

Desigur, unora le este greu să se exprime liber. Cu toate acestea, repetările prea frecvente într-o discuție pot indica o minciună. Dacă vi se repetă în mod constant ceva, poate însemna că interlocutorul încearcă să vă convingă că ceea ce spune este real.

6. Repetarea întrebărilor pe care i le pui 

Alegerea cuvintelor va spune, de asemenea, multe. Dacă o persoană folosește aceleași cuvinte care au fost și în întrebare, înseamnă că nu se simte suficient de sigură și încearcă să tragă de timp pentru a găsi un răspuns bun. Repetarea întrebării înainte de a răspunde este un semn rău: mulți mincinoși folosesc această metodă pentru a a avea timp să se gândească la un răspuns.

7. Uitatul în altă direcție

Unul dintre cele mai simple gesturi ale limbajului corpului este atunci când interlocutorul evită să te privească. Pentru cei care mint aceasta este o mișcare inconștientă și destul de comună.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!