7 modalități eficiente de a mulțumi pe oricine – sfaturi de la un fost agent FBI

7 modalități eficiente de a mulțumi pe oricine – sfaturi de la un fost agent FBI

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Crezi că în viață nu trebuie să fim plăcuți de ceilalți? Nu este adevărat. De fapt, succesul în orice domeniu al vieții tale depinde de faptul dacă ești capabil să îi cucerești pe ceilalți.

Sunt de acord, dar nu știu cum să-i mulțumesc mai mult pe oameni? Robin Dreeke, un fost agent FBI care a condus un program de cercetare a comportamentului uman și autor al construirii încrederii folosind tehnici de inteligență, ne poate ajuta. El este un adevărat expert în toate întrebările referitoare la modul în care putem câștiga încrederea altor oameni.

Iată câteva tehnici pe care le recomandă să le folosim în comunicare:

1. Ascultă persoana, dar nu o judeca.

Robin Dreeke spune că abilitatea de a fi plăcut de alții depinde în mare măsură de capacitatea unei persoane de a „asculta opinia altcuiva fără a o judeca”. Nu trebuie să fiți de acord cu persoana respectivă, dar oamenii sunt încântați să știe că încercați să îi înțelegeți cum văd ei lumea.

Când comunic cu oamenii, folosesc întotdeauna o strategie foarte importantă – le ascult părerea și nu îi judec. Oamenilor nu le place să fie judecați pentru gândurile, opiniile sau acțiunile lor ” , spune Robin Dreeke.

2. Ascultă cu atenție, rămânând implicat în moment.

În loc să asculți cu atenție interlocutorul, te gândești constant la ce să-i răspunzi? Cu siguranță nu veți obține înțelegerea reciprocă în acest fel. Oamenii simt atunci când interlocutorul nu îi ascultă, ci se gândește la altceva.

Robin Dreeke ne sfătuiește: „În timpul conversației, ți-a venit o idee sau ți-ai amintit o întâmplare pe care ai vrea să o împărtășești? Nu o mai căuta. Spune-ți că nu veți vorbi despre asta acum. În schimb, întreabă-te: „Care a fost cel mai interesant lucru pe care l-a spus cealaltă persoană? Ce l-aș putea întreba mai detaliat? “

Doar întrebați persoana despre ce ați dori să știți mai multe.

3. Puneți întrebări interesante.

Nimeni nu avea plăcere să vorbească despre lucruri banale sau neinteresant. În acest sens, Robin Dreeke ne învață următoarele:

„Îmi place să pun întrebări despre problemele și dificultățile cu care se confruntă interlocutorii. De exemplu: „Cu ce ​​dificultăți v-ați confruntat în munca dvs. săptămâna aceasta?”, „Cu ce ​​dificultăți vă confruntați în creșterea copiilor?” Nu există viață fără obstacole. Astfel de întrebări ajută la înțelegerea mai bună a priorităților actuale ale unei persoane.

4. Cere sfaturi.

Solicitarea de sfaturi vă poate spori mult atractivitatea în ochii celeilalte persoane. Adam Grant, autorul cărții „Take or Give?” – O nouă privire asupra psihologiei relațiilor ”, scrie:

„Multe studii arată că solicitarea de sfaturi este una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți influența colegii, angajații și cei de deasupra ta în scara corporativă. <…> Tacticile de a solicita sfaturi sunt mult mai eficiente decât presiunea asupra subordonaților și favorizarea șefilor, care sunt atât de des folosite de angajatori în munca lor. Tactica de a solicita sfaturi este mai eficientă decât „schimbul de servicii” – principala tactică a schimbătorilor ”.

5. Întrebați dacă persoana respectivă are timp să vorbească cu dvs.

Punând întrebări de genul „Te simți confortabil să vorbești acum?”, „Ai un minut să vorbești cu mine?”, Îți crești șansele ca persoana respectivă să te asculte chiar acum.

Potrivit unui studiu, oamenii erau mai predispuși să fie de acord să-și asculte interlocutorul atunci când acesta îi întreba dacă sunt liberi în acel moment, decât atunci când interlocutorul a sunat pur și simplu și a început să discute necontenit.

6. Discutați cu un străin? Indicați clar că aveți la dispoziție doar câteva minute.

Poate suna absurd, dar această tactică chiar vă ajută să cuceriți persoana. Robin Dreeke explică acest lucru:

Vrei să cunoști pe cineva la un eveniment? Abordați persoana și spuneți-i dezinvolt: „Am doar câteva minute libere, dar aș vrea să știu părerea dumneavoastră. Ce parte a prezentării v-a plăcut cel mai mult? “

7. Folosiți limbajul corect al corpului.

Multe studii au arătat beneficiile și importanța limbajului corpului. Un zâmbet sincer este considerat unul dintre cele mai sigure moduri de a cuceri o persoană și de a crea o atmosferă relaxată.

Zâmbește sincer și cât mai des posibil.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!