“Din cand in cand, opreste-te, respira si bucura-te de micile bucurii ale vietii” – Cateva lectii de viata care te ajuta sa iti regasesti linistea si fericirea

“Din cand in cand, opreste-te, respira si bucura-te de micile bucurii ale vietii” – Cateva lectii de viata care te ajuta sa iti regasesti linistea si fericirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 January 2020 in De Suflet

Oamenii nu sunt niciodata multumiti. Daca au putin, vor mult. Daca au mult, vor si mai mult. Daca dau pe-afara de cat au, vor sa fie fericiti cu putin, dar sunt incapabili sa faca vreun efort pentru asta. Poate fiindca nu pricep ca fericirea e asa de simpla?

Iata care sunt cele 7 lectii de viata pe care daca le intelegi iti regasesti linistea si fericirea

1. Pe masura ce cresti, ramai cu un numar limitat de prieteni si acest lucru este unul normal. Calitatea de prieteni este mult mai importanta decat numarul lor.

Timpul trece, iar oamenii vin si pleaca din viata noastra. Foarte putini raman, insa este ceva normal. Nu trebuie sa fii inconjurata de foarte multi oameni… doar cateva prietenii semnificative.

2. Este in regula sa suferi.
Meriti sa simti totul. Niciodata nu te simti stanjenita de durerea ta. Doar acceptand suferinta iti poti ajuta inima sa se vindece. Nu grai intregul proces de a iti fi mai bine, evitand anumite etape importante ale acestuia. Uneori este important sa iti faci timp pentru a intelege ce simti pentru a fi cu adevarat bine.

3. La un moment dat, parintii nu trebuie sa mai fie…parinti. Incepe cu o conversatie si spune-ti punctul de vedere

Tot ce fac parintii nostri pentru noi este minunat; ei o fac pentru ca sunt ingrijorati si vor sa ne protejeze. In loc sa ascundem cine suntem trebuie, insa, sa incepem sa avem discutii cu ei si sa le explicam care este situatia.

4. Alegerea unei solutii usoare pentru problemele pe care le avem nu este ceva rusinos

Suntem obisnuiti sa credem ca “nimic nu creste in interiorul zonei de confort”. Ni se spune sa alegem cea mai dificila optiune pentru ca asa ne dezvoltam in viata. Insa de ce sa alegem complexitatea, stresul cand putem alege o optiune usoara si sa fim fericiti?

5. Problemele sunt adevarate lectii de viata

Este important sa pierdem cateva batalii deoarece acestea ne ofera cele mai bune lectii de viata. Uneori victoria nu este importanta, ci tot ce invatam in drumul catre victorie.

6. Ai mai multa incredere in tine

Nu lasa pe nimeni sa iti strice zenul. Fii mandra de alegerile tale si asigura-te ca iti exprimi sentimentele. Asculta sfaturile primite, insa lasa-te condusa de intuitie si de inima deoarece acestea nu dau niciodata gres.

7. Din cand in cand, opreste-te, respira si bucura-te de micile bucurii ale vietii

In timp ce urmarim visurile noastre si incercam ca relatiile cu oamenii din jurul nostru sa functioneze, uitam complet care sunt lucrurile care ne aduc adevarata fericire. Uneori, micile bucurii ale vietii sunt cu adevarat importante. Un dans in ploaie, un apus roz, o plimbare prin parc… incearca sa iti dai seama care sunt lucrurile care iti pun zambetul pe buze si bucura-te de ele mai des.

Nu am decat prezentul si numai el ma intereseaza. Daca vei putea ramane mereu in prezent, vei fi un om fericit. – Paulo Coelho.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Ce rost au bucuriile, daca nu le trăiesti?

Ce rost au durerile, daca nu inveti nimic din ele?

Ce rost au amintirile, aca nu ai timp sa ti le amintesti?

Ce rost au lacrimile, daca nu spala sufletul?

Ce rost are pamantul, daca nu calci linistit pe el?

Ce rost are cerul, daca nu ridici privirea plina de recunostinta spre el?

Ce rost au invataturile, daca nu le aplici?

Ce rost are iubirea, daca nu esti iubit si nu iubesti?

Ce rost are lumina, daca nu-ti deschizi sufletul ca sa intre?

Ce rost are pocainta, daca nu părăsești pacatul ?

Ce rost ai tu, daca existi si nu traiesti?

Rost exista pentru fiecare fiinta in parte dar uneori noi ne indepartam de rostul ce ne este dat, cautand alte drumuri, alte poteci, alte impliniri, alte vise, alte iubiri, altceva…orice decat ceea ce avem sub ochii nostri…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!