7 cazuri în care trebuie să spui „nu” în viață dacă vrei să trăiești liniștit

7 cazuri în care trebuie să spui „nu” în viață dacă vrei să trăiești liniștit

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Câte „nu” importante nu le-am spus în viața mea la momentul potrivit… am vrut să par mai bine decât sunt, am vrut să fiu plăcut de toată lumea, mi-a fost teamă că spunând „nu” aș fi singur până la sfârșitul vieții.

Lista „nu” pe care o voi spune întotdeauna, oricât de dificilă ar fi:

1. „Nu” violenței psihologice .

Nimeni nu are dreptul de a te jigni. Chiar dacă cântărești 120 de kilograme și te plimbi într-o rochie mini roz. Chiar dacă nu faci totul bine. Chiar dacă mâncărurile tale nu sunt la fel de gustoase ca ale mamei sale.

Nu lăsa pe nimeni să te supere cu vorbe urâte. Nimeni nu are dreptul să te judece!

2. „Nu” lucrărilor neinteresante, întâlnirilor inutile, oamenilor care vor să te folosească.

Viața este prea scurtă pentru a o consuma pe lucruri care nu îți aduc un beneficiu, dar în plus te mai face și să te simți rău. Nu păstra în viața ta oameni care îți aduc doar tristețe și gânduri rele.

3. „Nu” la stereotipuri.

„Toată lumea ar trebui să fie subțire, cu ochii mari, cu picioarele lungi, ar trebui să se căsătorească o singură dată, de preferință până la 25 de ani, să nască doi copii perfecți, deștepți, politicoși, care sunt sănătoși și zâmbesc fără nicio boală.”

La televizor ni se prezintă mereu familiile perfecte, dar in realitate toata lumea are probleme și greutăți, nu încerca să îți forțezi viața după stereotipuri.

4. „Nu” oamenilor care te caută doar când au probleme.

Oamenii negativi îți absoarbe timpul și energia, lăsând în urmă o astfel de oboseală, de parcă ai descărca un tren cu pietre.

5. „ Nu” controlului asupra vieții tale .

Este viața ta. Nimeni nu are dreptul să decidă pe cine întâlnești, pe cine să iubești, ce să crezi, ce lucruri să îți cumperi și cum să te îmbraci.

6. „Nu” celor care nu te apreciază .

În afaceri, în prietenie, în relații – dacă nu ești apreciat, nu ești susținut, și mereu te găsește pe tine vinovat de orice, spune „nu”. Spune-le la revedere!

7. „Nu” la dezamăgire.

Interzice-ți să fii dezamăgit. Interzice chiar să crezi că nu există alb în spatele negru, că viața s-a terminat, că nu există șanse de schimbare în bine. Minunile se întâmplă când te gândești cel mai puțin la ele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!